Eurest introduceert groente-seizoenburgers van &samhoud food

5 juli 2016 | Linda Groothuijse

Eurest gaat opnieuw samenwerken met &samhoud food. De cateraar introduceert vanaf nu elk seizoen een seizoenburger in al haar restaurants. Een verantwoorde burger van groente, bedacht en ontwikkeld door &samhoud food. De eerste seizoenburger is in alle restaurants van Eurest verkrijgbaar: de zomerse bonenburger.

De bonenburger is ontwikkeld door Moshik Roth, 2-Michelinsterren chef bij restaurant &samhoud places. Roth staat bekend om zijn innovatieve producten van groente. ‘Steeds meer producten bevatten onnatuurlijke toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen. Ik probeer dit juist te beperken tot de hoogst nodige bewerkingen en geef de ruimte aan de kwaliteit van de groente’, aldus Roth.

Co-creatie

Hans Gijsen, productmanager bij Eurest over de samenwerking: ‘In de voorgaande jaren hebben we al eerder samengewerkt met &samhoud food en wij zijn enthousiast dat we opnieuw een mooi project gaan uitvoeren. De co-creatie met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth biedt ons de mogelijkheid om bijzondere en gezonde concepten te ontwikkelen, waarmee we onze gasten kunnen verrassen.’

2016: Het jaar van de Boon

‘2016 is het jaar van de boon en daar spelen wij op in. Bonen bevatten veel vezels en andere gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, eiwitten en diverse mineralen, welke de burger een bewuste keuze maken. Extra prettig is dat bonen langzaam energie afgeven, waardoor je lang verzadigd bent en niet snel honger krijgt, handig voor op de werkvloer of op school’, aldus Gijsen. De bonenburger wordt geserveerd op een maïsbol en heeft een Mexicaanse twist door de toevoeging van guacamole, tomatensalsa, rode ui en ijsbergsla. De bonenburger is voor € 2,75 verkrijgbaar op alle locaties van Eurest.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: