Eurest introduceert groente-seizoenburgers van &samhoud food

5 juli 2016 | Linda Groothuijse

Eurest gaat opnieuw samenwerken met &samhoud food. De cateraar introduceert vanaf nu elk seizoen een seizoenburger in al haar restaurants. Een verantwoorde burger van groente, bedacht en ontwikkeld door &samhoud food. De eerste seizoenburger is in alle restaurants van Eurest verkrijgbaar: de zomerse bonenburger.

De bonenburger is ontwikkeld door Moshik Roth, 2-Michelinsterren chef bij restaurant &samhoud places. Roth staat bekend om zijn innovatieve producten van groente. ‘Steeds meer producten bevatten onnatuurlijke toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen. Ik probeer dit juist te beperken tot de hoogst nodige bewerkingen en geef de ruimte aan de kwaliteit van de groente’, aldus Roth.

Co-creatie

Hans Gijsen, productmanager bij Eurest over de samenwerking: ‘In de voorgaande jaren hebben we al eerder samengewerkt met &samhoud food en wij zijn enthousiast dat we opnieuw een mooi project gaan uitvoeren. De co-creatie met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth biedt ons de mogelijkheid om bijzondere en gezonde concepten te ontwikkelen, waarmee we onze gasten kunnen verrassen.’

2016: Het jaar van de Boon

‘2016 is het jaar van de boon en daar spelen wij op in. Bonen bevatten veel vezels en andere gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, eiwitten en diverse mineralen, welke de burger een bewuste keuze maken. Extra prettig is dat bonen langzaam energie afgeven, waardoor je lang verzadigd bent en niet snel honger krijgt, handig voor op de werkvloer of op school’, aldus Gijsen. De bonenburger wordt geserveerd op een maïsbol en heeft een Mexicaanse twist door de toevoeging van guacamole, tomatensalsa, rode ui en ijsbergsla. De bonenburger is voor € 2,75 verkrijgbaar op alle locaties van Eurest.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: