Eurest introduceert groente-seizoenburgers van &samhoud food

5 juli 2016 | Linda Groothuijse

Eurest gaat opnieuw samenwerken met &samhoud food. De cateraar introduceert vanaf nu elk seizoen een seizoenburger in al haar restaurants. Een verantwoorde burger van groente, bedacht en ontwikkeld door &samhoud food. De eerste seizoenburger is in alle restaurants van Eurest verkrijgbaar: de zomerse bonenburger.

De bonenburger is ontwikkeld door Moshik Roth, 2-Michelinsterren chef bij restaurant &samhoud places. Roth staat bekend om zijn innovatieve producten van groente. ‘Steeds meer producten bevatten onnatuurlijke toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen. Ik probeer dit juist te beperken tot de hoogst nodige bewerkingen en geef de ruimte aan de kwaliteit van de groente’, aldus Roth.

Co-creatie

Hans Gijsen, productmanager bij Eurest over de samenwerking: ‘In de voorgaande jaren hebben we al eerder samengewerkt met &samhoud food en wij zijn enthousiast dat we opnieuw een mooi project gaan uitvoeren. De co-creatie met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth biedt ons de mogelijkheid om bijzondere en gezonde concepten te ontwikkelen, waarmee we onze gasten kunnen verrassen.’

2016: Het jaar van de Boon

‘2016 is het jaar van de boon en daar spelen wij op in. Bonen bevatten veel vezels en andere gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, eiwitten en diverse mineralen, welke de burger een bewuste keuze maken. Extra prettig is dat bonen langzaam energie afgeven, waardoor je lang verzadigd bent en niet snel honger krijgt, handig voor op de werkvloer of op school’, aldus Gijsen. De bonenburger wordt geserveerd op een maïsbol en heeft een Mexicaanse twist door de toevoeging van guacamole, tomatensalsa, rode ui en ijsbergsla. De bonenburger is voor € 2,75 verkrijgbaar op alle locaties van Eurest.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: