Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte

21 mei 2013
Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte

Ella Vogelaar is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte. Ze treedt in de voetsporen van Hans Schoo. In 35 buurtrestaurants verzorgt de organisatie driegangendiners voor
wijkbewoners uit diverse achtergronden, generaties, religies en culturen. Vogelaar was in 2007 en 2008 minister van Wonen, Wijken en Integratie.

*Kans op ontwikkelen*
Tijdens haar ministerfunctie was Vogelaar vooral verantwoordelijk voor het revitaliseren van wijken met problemen. Op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid kregen de wijken extra aandacht. “Juist in deze wijken leidt de combinatie van sociale en financiële armoede tot een neerwaartse spiraal”, aldus Vogelaar. “Resto VanHarte biedt wijkbewoners de kans zich te ontwikkelen, mee te doen met de samenleving en in contact te komen met andere buurtbewoners.”

*Samenleving*
De organisatie is van mening dat iedereen bij de samenleving hoort en biedt een plek waar mensen uit dezelfde wijk elkaar kunnen ontmoeten. Vertegenwoordigers van buurtorganisaties vertellen aan tafel over hun activiteiten in de wijk. Volgens Fred Beekers , Resto VanHarte oprichter en directeur, brengt Vogelaar de ondernemning kennis en ervaring over de wijken waar veel van hun restaurants gevestigd zijn.

~Maud Vissers~

Overig nieuws