Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte

21 mei 2013 |
Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte<

Ella Vogelaar is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte. Ze treedt in de voetsporen van Hans Schoo. In 35 buurtrestaurants verzorgt de organisatie driegangendiners voor
wijkbewoners uit diverse achtergronden, generaties, religies en culturen. Vogelaar was in 2007 en 2008 minister van Wonen, Wijken en Integratie.

Kans op ontwikkelen
Tijdens haar ministerfunctie was Vogelaar vooral verantwoordelijk voor het revitaliseren van wijken met problemen. Op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid kregen de wijken extra aandacht. “Juist in deze wijken leidt de combinatie van sociale en financiële armoede tot een neerwaartse spiraal”, aldus Vogelaar. “Resto VanHarte biedt wijkbewoners de kans zich te ontwikkelen, mee te doen met de samenleving en in contact te komen met andere buurtbewoners.”

Samenleving
De organisatie is van mening dat iedereen bij de samenleving hoort en biedt een plek waar mensen uit dezelfde wijk elkaar kunnen ontmoeten. Vertegenwoordigers van buurtorganisaties vertellen aan tafel over hun activiteiten in de wijk. Volgens Fred Beekers , Resto VanHarte oprichter en directeur, brengt Vogelaar de ondernemning kennis en ervaring over de wijken waar veel van hun restaurants gevestigd zijn.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: