Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte

21 mei 2013 |
Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte<

Ella Vogelaar is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte. Ze treedt in de voetsporen van Hans Schoo. In 35 buurtrestaurants verzorgt de organisatie driegangendiners voor
wijkbewoners uit diverse achtergronden, generaties, religies en culturen. Vogelaar was in 2007 en 2008 minister van Wonen, Wijken en Integratie.

Kans op ontwikkelen
Tijdens haar ministerfunctie was Vogelaar vooral verantwoordelijk voor het revitaliseren van wijken met problemen. Op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid kregen de wijken extra aandacht. “Juist in deze wijken leidt de combinatie van sociale en financiële armoede tot een neerwaartse spiraal”, aldus Vogelaar. “Resto VanHarte biedt wijkbewoners de kans zich te ontwikkelen, mee te doen met de samenleving en in contact te komen met andere buurtbewoners.”

Samenleving
De organisatie is van mening dat iedereen bij de samenleving hoort en biedt een plek waar mensen uit dezelfde wijk elkaar kunnen ontmoeten. Vertegenwoordigers van buurtorganisaties vertellen aan tafel over hun activiteiten in de wijk. Volgens Fred Beekers , Resto VanHarte oprichter en directeur, brengt Vogelaar de ondernemning kennis en ervaring over de wijken waar veel van hun restaurants gevestigd zijn.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: