Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte

21 mei 2013 |
Ella Vogelaar voorzitter Resto VanHarte<

Ella Vogelaar is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte. Ze treedt in de voetsporen van Hans Schoo. In 35 buurtrestaurants verzorgt de organisatie driegangendiners voor
wijkbewoners uit diverse achtergronden, generaties, religies en culturen. Vogelaar was in 2007 en 2008 minister van Wonen, Wijken en Integratie.

Kans op ontwikkelen
Tijdens haar ministerfunctie was Vogelaar vooral verantwoordelijk voor het revitaliseren van wijken met problemen. Op het gebied van wonen, werken, leren, integreren en veiligheid kregen de wijken extra aandacht. “Juist in deze wijken leidt de combinatie van sociale en financiële armoede tot een neerwaartse spiraal”, aldus Vogelaar. “Resto VanHarte biedt wijkbewoners de kans zich te ontwikkelen, mee te doen met de samenleving en in contact te komen met andere buurtbewoners.”

Samenleving
De organisatie is van mening dat iedereen bij de samenleving hoort en biedt een plek waar mensen uit dezelfde wijk elkaar kunnen ontmoeten. Vertegenwoordigers van buurtorganisaties vertellen aan tafel over hun activiteiten in de wijk. Volgens Fred Beekers , Resto VanHarte oprichter en directeur, brengt Vogelaar de ondernemning kennis en ervaring over de wijken waar veel van hun restaurants gevestigd zijn.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: