Ekkebus op plek 3 in Asia's 50 Best Restaurants

21 februari 2017 | Roy Spijker

Restaurant Amber in Hong Kong van de Nederlandse Chef-kok Richard Ekkebus is derde geworden tijdens Asia's 50 Best Restaurants. De eerste plek was voor Restaurant Gaggan in Bangkok van de Indiase chef Gaggan Anand. Het was voor het derde jaar op rij dat hij op deze positie staat.

Asia's 50 Best Restaurants is een initiatief van William Reed Business Media. De lijst wordt samengesteld door Asia's 50 Best Restaurants Academy, een invloedrijke groep van 300 leiders uit de restaurant-industrie van Azië.

Naast Gaggan en Amber werd de top drie compleet gemaakt door Restaurant André van André Chang uit Singapore. De Top 10 zag er als volgt uit:

1. Gaggan, Bangkok, Thailand
2. Restaurant André, Singapore, Singapore
3. Amber, Hong Kong, China
4. 8 1/2 Otto E Mezzo Bombana, Hong Kong, China
5. Nahm, Bangkok, Thailand
6. Narisawa, Tokio, Japan
7. Nihonryori Ryugin, Tokio, Japan
8. Ultraviolet By Paul Pairet, Shanghai, China
9. Odette, Singapore, Singapore
10. Burnt Ends, Singapore, Singapore

De volledige top 50 is hier te bekijken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: