Einde Aziatisch sprookje Wim Markwat

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

De samenwerking tussen horecaondernemer Wim Markwat en Wok to go-eigenaar Hung Yip is beëindigd. Begin dit jaar maakten beide ondernemers met veel enthousiasme bekend Wok to go klaar te willen stomen voor kwalitatieve groei in de toekomst. Door een verschil aan inzichten over de aanpak en invulling is inmiddels besloten niet samen verder te gaan.

Het besluit om de samenwerking te stoppen, is in goed overleg genomen. Zowel Hung Yip als Wim Markwat vinden het jammer maar verwijten elkaar niets. Wim Markwat: “Helaas is al snel gebleken dat mijn opvattingen en die van Hung Yip over hoe we met Wok to Go de toekomst in zouden gaan, te veel uiteen lopen.”

Hung Yip alleen verder
De oprichting van de nieuwe bv voor Wok to go met Wim Markwat als aandeelhouder, is het breekpunt geweest. Er bleken teveel obstakels om tot een werkbare overeenkomst voor beide partijen te komen. Daarop is besloten de samenwerking te staken. ”Ik heb nog steeds veel waardering voor de creativiteit en kennis van de producten van Hung Yip”, zegt Markwat. Yip gaat nu alleen verder met zijn Aziatische fastserviceformule Wok to go.

Nieuwe formule voor Wim Markwat
Wim Markwat is nog steeds enthousiast over de commerciële mogelijkheden van Aziatische fastservice en natural food in de toekomst. Daarom is hij volop bezig met het opzetten van een nieuwe formule die hij binnen enkele weken hoopt te lanceren. Hij heeft inmiddels de steun van 12 enthousiaste ondernemers die zich als franchisenemer willen aansluiten. Verder participeren groothandel VHC Jongens en verschillende fabrikanten. “Het is heel bijzonder dat mensen zoveel vertrouwen in ons hebben terwijl wij nog niets tastbaars hebben om te laten zien.”

Franchiseketen volgens nieuwe wetgeving
Natuurlijke producten, eerlijkheid, bevlogenheid en betrokkenheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe franchiseconcept. “Het is de ultieme wens om deze franchiseketen tot een lifestyle uit te bouwen.” De franchiseformule zal volgens de nieuwste wetgeving worden ingericht. Franchisenemers krijgen actieve begeleiding om te ondernemen. Binnenkort maakt Wim Markwat meer bekend over de naam en invulling van deze nieuwe fastserviceformule.

Over Wim Markwat
Wim Markwat kent de fastservice- en formulewereld als geen ander. Hij is grondlegger van fastserviceformules als Family, Foodmaster en Vital4Skool. Momenteel runt hij in Amsterdam Family IJburg. Hij draait al 30 jaar mee in het cafetariavak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

Restaurant
Restaurant Wadapartje breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: