Einde Aziatisch sprookje Wim Markwat

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

De samenwerking tussen horecaondernemer Wim Markwat en Wok to go-eigenaar Hung Yip is beëindigd. Begin dit jaar maakten beide ondernemers met veel enthousiasme bekend Wok to go klaar te willen stomen voor kwalitatieve groei in de toekomst. Door een verschil aan inzichten over de aanpak en invulling is inmiddels besloten niet samen verder te gaan.

Het besluit om de samenwerking te stoppen, is in goed overleg genomen. Zowel Hung Yip als Wim Markwat vinden het jammer maar verwijten elkaar niets. Wim Markwat: “Helaas is al snel gebleken dat mijn opvattingen en die van Hung Yip over hoe we met Wok to Go de toekomst in zouden gaan, te veel uiteen lopen.”

Hung Yip alleen verder
De oprichting van de nieuwe bv voor Wok to go met Wim Markwat als aandeelhouder, is het breekpunt geweest. Er bleken teveel obstakels om tot een werkbare overeenkomst voor beide partijen te komen. Daarop is besloten de samenwerking te staken. ”Ik heb nog steeds veel waardering voor de creativiteit en kennis van de producten van Hung Yip”, zegt Markwat. Yip gaat nu alleen verder met zijn Aziatische fastserviceformule Wok to go.

Nieuwe formule voor Wim Markwat
Wim Markwat is nog steeds enthousiast over de commerciële mogelijkheden van Aziatische fastservice en natural food in de toekomst. Daarom is hij volop bezig met het opzetten van een nieuwe formule die hij binnen enkele weken hoopt te lanceren. Hij heeft inmiddels de steun van 12 enthousiaste ondernemers die zich als franchisenemer willen aansluiten. Verder participeren groothandel VHC Jongens en verschillende fabrikanten. “Het is heel bijzonder dat mensen zoveel vertrouwen in ons hebben terwijl wij nog niets tastbaars hebben om te laten zien.”

Franchiseketen volgens nieuwe wetgeving
Natuurlijke producten, eerlijkheid, bevlogenheid en betrokkenheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe franchiseconcept. “Het is de ultieme wens om deze franchiseketen tot een lifestyle uit te bouwen.” De franchiseformule zal volgens de nieuwste wetgeving worden ingericht. Franchisenemers krijgen actieve begeleiding om te ondernemen. Binnenkort maakt Wim Markwat meer bekend over de naam en invulling van deze nieuwe fastserviceformule.

Over Wim Markwat
Wim Markwat kent de fastservice- en formulewereld als geen ander. Hij is grondlegger van fastserviceformules als Family, Foodmaster en Vital4Skool. Momenteel runt hij in Amsterdam Family IJburg. Hij draait al 30 jaar mee in het cafetariavak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: