Eerste benefietdiner bij Eden* levert duizenden euro’s op

Auteur: redactie
Events 24 mei 2024
Eerste benefietdiner bij Eden* levert duizenden euro’s op

Het eerste Benefietdiner voor Make a Memory bij sterrestaurant Eden in Valkenswaard heeft 4.250 euro opgeleverd. Met dit bedrag kunnen liefst 21 reportages worden gemaakt door de stichting, die op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen fotografeert.

De met een Michelinster bekroonde chef-kok en eigenaar van restaurant Eden Herman Cooijmans heeft zich vanwege persoonlijke redenen als ambassadeur verbonden aan Make a Memory en kwam met het idee een benefietdiner te houden om daarmee geld in te zamelen om het belangrijke werk van de stichting te kunnen voortzetten.

Waardevol goed doel

Cooijmans kijkt terug op een fantastische avond, ‘die hopelijk goed heeft gedaan aan de bewustwording van alles wat de stichting voor ouders en nabestaanden betekent en doet’.

“Zelf heb ik gelukkig nooit in aanraking hoeven komen met de uitvoering van de stichting, al zijn er wel momenten geweest waarin die kans bestond. Omdat ik de onzekerheid en spanning op mijn eigen manier (ook) heb mogen voelen, zet ik mezelf zo graag in voor dit waardevolle goede doel.”

Meer dan twintig reportages

Omdat alle opbrengsten naar Make a Memory gaan, kon aan het eind van de avond een bedrag van 4.250 euro worden overhandigd. “Als je in herinneringen wilt tellen, dan zijn dat er 21”, aldus Evy de Waal namens de stichting. “Voor ouders zijn geen kosten verbonden aan het maken van een reportage, die ongeveer 200 euro kost. Make a Memory neemt die voor rekening.”

Tijdens het benefietdiner serveerde Cooijmans een diner van vijf gangen, inclusief ontvangst met bubbels, begeleidende wijnen of alcoholvrije pairing en koffie of thee met lekkernijen. Gastvrouw was Meike de Jong, bekend van onder andere RTL Nieuws en EditieNL.

Over Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken zwangerschap tot en met 17 jaar.

De foto’s bieden ouders troost en een blijvende herinnering, en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies. Voor de ouders zijn hieraan geen kosten verbonden.

Over Herman Cooijmans

Herman Cooijmans is sinds 2019 eigenaar en chef-kok van Eden in Valkenswaard. Binnen een jaar werd het restaurant bekroond met een Michelinster. De culinaire gids roemt hem vooral vanwege zijn spannende en bijzondere combinaties op het bord.

Hij heeft zich als ambassadeur verbonden aan de stichting, die hij vanwege privégebeurtenissen een warm hart toedraagt. “Mijn zoontje is iets meer dan tien weken te vroeg geboren. Vanwege complicaties was dat een periode die veel stress en spanning met zich meebracht. Het verlies van een kind is afschuwelijk. Broertjes, zusjes, vaders, moeders, opa’s, oma’s en zo nog veel meer verdienen een nagedachtenis.”

Fotografie - Gerard Slegers

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws