Een gezellige ambiance in je restaurant creëer je zo

Branded Content 8 augustus 2023
Een gezellige ambiance in je restaurant creëer je zo

Naast het eten en de service, is de ambiance van een restaurant een enorm belangrijk onderdeel van de totale belevenis van een avondje eten buitenshuis. Maar hoe creëer je nou echt een gezellige sfeer in jouw restaurant? In dit artikel lees je daarover meer.

De verlichting

Zoals velen wel weten, heeft verlichting een enorme invloed op de sfeer in een ruimte. Als je voor een gezellige sfeer in je restaurant wilt gaan, is het belangrijk om voor warm en gedimd licht te gaan. Fel, wit licht geeft namelijk een kille sfeer aan je restaurant. Met dimbaar licht kan je de verlichting aanpassen aan de gelegenheid en het moment van de dag. Verder kunnen kaarsen op tafel, of andere decoratieve verlichtingselementen niet ontbreken in een gezellig restaurant.

Inrichting en decoratie

Naast de verlichting, zijn de inrichting en decoratie van je restaurant enorm belangrijk bij het creëren van een gezellige sfeer. Zorg allereerst voor een thema of uitstraling die past bij het concept van je restaurant. Wil je bijvoorbeeld chique gaan? Dan kunnen mooie grote kroonluchters mooi in het interieur passen. Voor een restaurant dat een meer casual uitstraling nastreeft, kunnen industriële lampen weer goed geschikt zijn. Zorg ervoor dat de inrichting en de decoratie bij het gekozen thema past, zodat het interieur één geheel wordt. Voor een gezellige ambiance is het verder belangrijk om voor een inrichting met warme kleuren, zoals aardetinten of warme grijstinten te gaan. Deze kleuren zorgen voor een rustgevende en comfortabele sfeer in je restaurant. Verder zorgen comfortabele meubels ook voor een fijne en gezellige sfeer. Zachte stoffen geven verder ook een gevoel van warmte en gezelligheid.

Achtergrondmuziek

Een ander belangrijk element is de achtergrondmuziek. Dat kan een enorm grote invloed hebben op de sfeer. Zorg voor achtergrondmuziek op een laag volume en dat deze muziek goed past bij de sfeer en uitstraling van je restaurant. Zo passen jazz en klassieke muziek goed bij een chique restaurant, terwijl een normale radiozender weer past bij een casual restaurant. Belangrijk is dat achtergrondmuziek ook echt op de achtergrond blijft en dus niet te luid is.

Geur

Geuren spelen ook een enorm belangrijke rol bij het bepalen van een sfeer. Zorg voor een fijne en uitnodigende geur door geurkaarsen, geurstokjes of bloemen in het restaurant te plaatsen. Het is belangrijk dat de geur niet te sterk is, aangezien dit de eetlust van de gasten kan verstoren. Denk aan een warme geur, zoals vanille, die lichtelijk door het restaurant verspreid wordt. 

Met gedimde lichten, mooie decoratie, zoals een klok, een fijn achtergrondmuziekje en een warme geur door het restaurant, kan jij de gezellige ambiance in je restaurant vergroten. 

Overig nieuws