Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique

16 februari 2017 | Roy Spijker
Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique<

Horeca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De BBB is een horeca-platform dat de ambitie heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes voor de horeca. Daarom worden er het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd onder de naam BBB Academy, BBB On Tour en BBB Les Amis GastrEUnomique. Op 15 februari vond de eerste bijeenkomst plaats van Les Amis GastrEUnomique op een bijzondere locatie; Het Stade de Sclessin in Luik.

Les Amis GastrEUnomique (LAG) is een netwerkclub voor leveranciers in de horeca en telt een honderdtal leden. Zij komen vier keer per jaar samen voor het uitwisselen van kennis en het verkrijgen van inzichten. In het stadion van voetbalclub Standard Luik werd gedaan wat je van iedere netwerkbijeenkomst kan verwachten;  er werden handen geschud,  kaartjes uitgewisseld en verouderde contacten kregen een tweede leven.

Presentaties

Tijdens de middag waren een aantal presentaties, om de aanwezigen te inspireren. Zo vertelde Martijn Jungst van Mapstell over gedragsculturen.  De leden van Les Amis GastrEUnomique kregen vooraf een vragenlijst, waaruit een gedragseigenschap naar voren komt. Aan de hand van deze eigenschap waren ze te plaatsten op een landkaart die door MapsTell is ontwikkeld. Een handige tool om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Verder kwam Commercieel Directeur van Standard Luik, Alexandre Grosjean, vertellen over de voetbalclub en sprak chef-kok Agron Billa over zijn zaak Traiteur Goosse. 

Max Verstappen

Ook de presentatie van Stijn de Boever was interessant. De Boever is als Event Coördinator en Sales verbonden aan de Formule 1 Grand Prix van België. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens een Grand Prix weekend 225.000 bezoekers naar Spa afreizen? En dat door het succes van Max Verstappen het aantal Nederlandse Formule 1-fans dat het event bezoekt fors is toegenomen? Ook interessant om te weten; Tijdens het Formule 1-event zijn er 39.000 overnachtingen. Niet alleen Spa, maar ook steden als Luik, Maastricht en Aken profiteren daarvan.

Overige evenementen

Aankomend jaar worden er nog meer evenementen georganiseerd door de BBB. Op 20 maart is er een training van BBB Academy over Lichaamstaal en wordt op 18 april de Jopenkerk in Haarlem bezocht in het kader van BBB On Tour. De eerste volgende bijeenkomst van BBB Les Amis GastrEUnomiques is op 16 juni, als er een kijkje wordt genomen achter de schermen bij een aantal inspirerende bedrijven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: