Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique

16 februari 2017 | Roy Spijker
Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique<

Horeca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De BBB is een horeca-platform dat de ambitie heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes voor de horeca. Daarom worden er het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd onder de naam BBB Academy, BBB On Tour en BBB Les Amis GastrEUnomique. Op 15 februari vond de eerste bijeenkomst plaats van Les Amis GastrEUnomique op een bijzondere locatie; Het Stade de Sclessin in Luik.

Les Amis GastrEUnomique (LAG) is een netwerkclub voor leveranciers in de horeca en telt een honderdtal leden. Zij komen vier keer per jaar samen voor het uitwisselen van kennis en het verkrijgen van inzichten. In het stadion van voetbalclub Standard Luik werd gedaan wat je van iedere netwerkbijeenkomst kan verwachten;  er werden handen geschud,  kaartjes uitgewisseld en verouderde contacten kregen een tweede leven.

Presentaties

Tijdens de middag waren een aantal presentaties, om de aanwezigen te inspireren. Zo vertelde Martijn Jungst van Mapstell over gedragsculturen.  De leden van Les Amis GastrEUnomique kregen vooraf een vragenlijst, waaruit een gedragseigenschap naar voren komt. Aan de hand van deze eigenschap waren ze te plaatsten op een landkaart die door MapsTell is ontwikkeld. Een handige tool om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Verder kwam Commercieel Directeur van Standard Luik, Alexandre Grosjean, vertellen over de voetbalclub en sprak chef-kok Agron Billa over zijn zaak Traiteur Goosse. 

Max Verstappen

Ook de presentatie van Stijn de Boever was interessant. De Boever is als Event Coördinator en Sales verbonden aan de Formule 1 Grand Prix van België. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens een Grand Prix weekend 225.000 bezoekers naar Spa afreizen? En dat door het succes van Max Verstappen het aantal Nederlandse Formule 1-fans dat het event bezoekt fors is toegenomen? Ook interessant om te weten; Tijdens het Formule 1-event zijn er 39.000 overnachtingen. Niet alleen Spa, maar ook steden als Luik, Maastricht en Aken profiteren daarvan.

Overige evenementen

Aankomend jaar worden er nog meer evenementen georganiseerd door de BBB. Op 20 maart is er een training van BBB Academy over Lichaamstaal en wordt op 18 april de Jopenkerk in Haarlem bezocht in het kader van BBB On Tour. De eerste volgende bijeenkomst van BBB Les Amis GastrEUnomiques is op 16 juni, als er een kijkje wordt genomen achter de schermen bij een aantal inspirerende bedrijven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: