Dunkin' Donuts opent eerste vestiging in Nederland in 2017

6 december 2016 | Jorien Slager

Dunkin' Donuts, één van de bekendste ketens in koffie en bakkerijproducten ter wereld, opent in 2017 zijn eerste vestiging in Nederland. In de aankomende 5 jaar kunnen hier nog meer dan 25 filialen bijkomen, waarbij de initiële focus op Amsterdam ligt. De bakkerij kondigt vandaag aan hiervoor een master franchiseovereenkomst met de Nederlandse licentiehouder Amba Daoud B.V. te hebben gesloten. 

"Met het oog op de verdere strategische uitbreiding van Dunkin' Donuts' in Europa zijn wij blij om Nederland toe te voegen aan onze Dunkin' Donuts familie," zei Bill Mitchell, President, Dunkin' Brands International. Doordat de consumptie van koffie in Nederland het hoogste per hoofd van de bevolking ter wereld is, voelen we dat er een sterke groeikans voor Dunkin' Donuts is gezien onze grote assortiment van bakkerij en koffie gerelateerde dranken, met inbegrip van lattes, cappuccino's, macchiato's en espresso's. We kijken uit naar de samenwerking met Amba Daoud B.V. een licentiehouder met veel ervaring in deze markt."

Dunkin' Donuts heeft momenteel meer dan 12.000 restaurants in 45 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 240 locaties in Europa; Oostenrijk, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Georgië, IJsland, Luxemburg, Polen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Dunkin' Donuts bakkerijen in Nederland zullen een breed scala van hoge kwaliteit hete en ijskoude-espresso gebaseerde dranken, evenals koffie, thee, Coolatta(r), bevroren dranken, croissants, donuts en broodjes gaan verkopen. Het merk zal ook regionale menu-items toevoegen om tegemoet te komen aan de lokale smaak.

Amba Daoud B.V. geeft aan "zeer verheugd te zijn om het iconische Dunkin' Donuts merk in Nederland te introduceren, met meer dan 65 jaar erfgoed in hoge kwaliteit donuts en koffie. We kijken ernaar uit om Nederland te laten genieten van ons assortiment." Tevens zoekt Dunkin' Donuts nog naar locaties en mogelijke samenwerkingen in de Nederlandse markt.

Amba Daoud B.V.,onderdeel van de KIRO groep, heeft jarenlange retail- en horecaervaring in Nederland. Zo is het bedrijf onder andere licentiehouder van Ice Bakery, Bakery Cafe, Duo Penotti Amsterdam alsmede een 10-tal restaurants in de binnenstad van Amsterdam. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: