Dudok serveert mosselspecialiteiten

13 juli 2015 |
Dudok serveert mosselspecialiteiten<

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week
werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de authentieke zilte smaak die voor deze lekkernij zo kenmerkend is. Bij de keukenbrigade van Dudok loopt het water al in de mond, want daar zijn ze druk in de weer met de komst van de Zeeuwse zeevrucht. Vanaf woensdag 15 juli serveert Dudok speciale mosselgerechten in haar vestigingen in Arnhem, Rotterdam, Tilburg en Den Haag.

Traditie
De oogst van nieuwe mosselen is een traditie waar bij Dudok naar wordt uitgekeken. De chef-koks houden van authentieke en eerlijk ingrediënten en bij voorkeur van de lokale bodem. En het bereiden en uitserveren van de nieuwe oogst brengt landelijk een bourgondische jubelstemming met zich mee die zijn weerga niet kent. De eeuwenoude traditie van het bereiden van mosselen is een heus volksfeest waaraan Dudok, naast de traditionele mosselpan, ook een eigen twist geeft.

Nieuwe mosselgerechten
Met het zomerse weer en de vakantieperiode in het vooruitzicht zijn Zeeuwse mosselen een geliefd product. Daarom pakt Dudok flink uit met diverse mosselvoorgerechten,
-hoofdgerechten en bijpassende wijnen. Vanaf woensdag kan er in de vier Dudok-brasserieën gekozen worden uit twee hoofdgerechten: mosselen bereid op Zeeuwse wijze of mosselen met cider en crème fraîche. Beide hoofdgerechten worden geserveerd in de welbekende zwarte mosselpan met frites, salade, azijn met sjalotjes en remouladesaus. En tijdens de Nationale Mosselweek, die van 29 augustus t/m 6 september loopt, worden daar twee bijzondere voorgerechten aan toegevoegd: risotto met mosselen, courgette en paprika en mosselsoep met saffraan en peterselieolie. Dudok werkt hierbij samen met Schmidt Zeevis Rotterdam voor de hoge kwaliteit mosselen en wijnhandel ANFORS voor de diverse mooie mosselwijnen.

Nieuwe oogst
Dat de mossel dit jaar al begin juli in de pan verschijnt heeft verschillende oorzaken. Door een zachte winter en een warm voorjaar neemt de watertemperatuur toe, waardoor de mosselen meer voedselaanbod krijgen en dus sneller op het juiste gewicht komen. De bemonstering heeft aangetoond dat het visgewicht van de mosselen de afgelopen weken vooruit is gegaan. Daarom heeft de Mosselveiling de afgelopen week groen licht gegeven voor de nieuwe oogst. Vanaf deze week varen de Zeeuwse mosselkwekers uit naar hun percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee om mondjesmaat hun met passie gekweekte mosselen aan te voeren. En Dudok is er als een van de eerste bij. De hele zomer en in het najaar kun je er bijzonder mooie mosselgerechten bestellen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: