Dudok serveert mosselspecialiteiten

13 juli 2015 |
Dudok serveert mosselspecialiteiten<

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week
werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de authentieke zilte smaak die voor deze lekkernij zo kenmerkend is. Bij de keukenbrigade van Dudok loopt het water al in de mond, want daar zijn ze druk in de weer met de komst van de Zeeuwse zeevrucht. Vanaf woensdag 15 juli serveert Dudok speciale mosselgerechten in haar vestigingen in Arnhem, Rotterdam, Tilburg en Den Haag.

Traditie
De oogst van nieuwe mosselen is een traditie waar bij Dudok naar wordt uitgekeken. De chef-koks houden van authentieke en eerlijk ingrediënten en bij voorkeur van de lokale bodem. En het bereiden en uitserveren van de nieuwe oogst brengt landelijk een bourgondische jubelstemming met zich mee die zijn weerga niet kent. De eeuwenoude traditie van het bereiden van mosselen is een heus volksfeest waaraan Dudok, naast de traditionele mosselpan, ook een eigen twist geeft.

Nieuwe mosselgerechten
Met het zomerse weer en de vakantieperiode in het vooruitzicht zijn Zeeuwse mosselen een geliefd product. Daarom pakt Dudok flink uit met diverse mosselvoorgerechten,
-hoofdgerechten en bijpassende wijnen. Vanaf woensdag kan er in de vier Dudok-brasserieën gekozen worden uit twee hoofdgerechten: mosselen bereid op Zeeuwse wijze of mosselen met cider en crème fraîche. Beide hoofdgerechten worden geserveerd in de welbekende zwarte mosselpan met frites, salade, azijn met sjalotjes en remouladesaus. En tijdens de Nationale Mosselweek, die van 29 augustus t/m 6 september loopt, worden daar twee bijzondere voorgerechten aan toegevoegd: risotto met mosselen, courgette en paprika en mosselsoep met saffraan en peterselieolie. Dudok werkt hierbij samen met Schmidt Zeevis Rotterdam voor de hoge kwaliteit mosselen en wijnhandel ANFORS voor de diverse mooie mosselwijnen.

Nieuwe oogst
Dat de mossel dit jaar al begin juli in de pan verschijnt heeft verschillende oorzaken. Door een zachte winter en een warm voorjaar neemt de watertemperatuur toe, waardoor de mosselen meer voedselaanbod krijgen en dus sneller op het juiste gewicht komen. De bemonstering heeft aangetoond dat het visgewicht van de mosselen de afgelopen weken vooruit is gegaan. Daarom heeft de Mosselveiling de afgelopen week groen licht gegeven voor de nieuwe oogst. Vanaf deze week varen de Zeeuwse mosselkwekers uit naar hun percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee om mondjesmaat hun met passie gekweekte mosselen aan te voeren. En Dudok is er als een van de eerste bij. De hele zomer en in het najaar kun je er bijzonder mooie mosselgerechten bestellen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: