Dudok serveert mosselspecialiteiten

13 juli 2015 |
Dudok serveert mosselspecialiteiten<

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week
werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de authentieke zilte smaak die voor deze lekkernij zo kenmerkend is. Bij de keukenbrigade van Dudok loopt het water al in de mond, want daar zijn ze druk in de weer met de komst van de Zeeuwse zeevrucht. Vanaf woensdag 15 juli serveert Dudok speciale mosselgerechten in haar vestigingen in Arnhem, Rotterdam, Tilburg en Den Haag.

Traditie
De oogst van nieuwe mosselen is een traditie waar bij Dudok naar wordt uitgekeken. De chef-koks houden van authentieke en eerlijk ingrediënten en bij voorkeur van de lokale bodem. En het bereiden en uitserveren van de nieuwe oogst brengt landelijk een bourgondische jubelstemming met zich mee die zijn weerga niet kent. De eeuwenoude traditie van het bereiden van mosselen is een heus volksfeest waaraan Dudok, naast de traditionele mosselpan, ook een eigen twist geeft.

Nieuwe mosselgerechten
Met het zomerse weer en de vakantieperiode in het vooruitzicht zijn Zeeuwse mosselen een geliefd product. Daarom pakt Dudok flink uit met diverse mosselvoorgerechten,
-hoofdgerechten en bijpassende wijnen. Vanaf woensdag kan er in de vier Dudok-brasserieën gekozen worden uit twee hoofdgerechten: mosselen bereid op Zeeuwse wijze of mosselen met cider en crème fraîche. Beide hoofdgerechten worden geserveerd in de welbekende zwarte mosselpan met frites, salade, azijn met sjalotjes en remouladesaus. En tijdens de Nationale Mosselweek, die van 29 augustus t/m 6 september loopt, worden daar twee bijzondere voorgerechten aan toegevoegd: risotto met mosselen, courgette en paprika en mosselsoep met saffraan en peterselieolie. Dudok werkt hierbij samen met Schmidt Zeevis Rotterdam voor de hoge kwaliteit mosselen en wijnhandel ANFORS voor de diverse mooie mosselwijnen.

Nieuwe oogst
Dat de mossel dit jaar al begin juli in de pan verschijnt heeft verschillende oorzaken. Door een zachte winter en een warm voorjaar neemt de watertemperatuur toe, waardoor de mosselen meer voedselaanbod krijgen en dus sneller op het juiste gewicht komen. De bemonstering heeft aangetoond dat het visgewicht van de mosselen de afgelopen weken vooruit is gegaan. Daarom heeft de Mosselveiling de afgelopen week groen licht gegeven voor de nieuwe oogst. Vanaf deze week varen de Zeeuwse mosselkwekers uit naar hun percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee om mondjesmaat hun met passie gekweekte mosselen aan te voeren. En Dudok is er als een van de eerste bij. De hele zomer en in het najaar kun je er bijzonder mooie mosselgerechten bestellen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: