Dudok serveert mosselspecialiteiten

13 juli 2015
Dudok serveert mosselspecialiteiten

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week
werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de authentieke zilte smaak die voor deze lekkernij zo kenmerkend is. Bij de keukenbrigade van Dudok loopt het water al in de mond, want daar zijn ze druk in de weer met de komst van de Zeeuwse zeevrucht. Vanaf woensdag 15 juli serveert Dudok speciale mosselgerechten in haar vestigingen in Arnhem, Rotterdam, Tilburg en Den Haag.

*Traditie*
De oogst van nieuwe mosselen is een traditie waar bij Dudok naar wordt uitgekeken. De chef-koks houden van authentieke en eerlijk ingrediënten en bij voorkeur van de lokale bodem. En het bereiden en uitserveren van de nieuwe oogst brengt landelijk een bourgondische jubelstemming met zich mee die zijn weerga niet kent. De eeuwenoude traditie van het bereiden van mosselen is een heus volksfeest waaraan Dudok, naast de traditionele mosselpan, ook een eigen twist geeft.

*Nieuwe mosselgerechten*
Met het zomerse weer en de vakantieperiode in het vooruitzicht zijn Zeeuwse mosselen een geliefd product. Daarom pakt Dudok flink uit met diverse mosselvoorgerechten,
-hoofdgerechten en bijpassende wijnen. Vanaf woensdag kan er in de vier Dudok-brasserieën gekozen worden uit twee hoofdgerechten: mosselen bereid op Zeeuwse wijze of mosselen met cider en crème fraîche. Beide hoofdgerechten worden geserveerd in de welbekende zwarte mosselpan met frites, salade, azijn met sjalotjes en remouladesaus. En tijdens de Nationale Mosselweek, die van 29 augustus t/m 6 september loopt, worden daar twee bijzondere voorgerechten aan toegevoegd: risotto met mosselen, courgette en paprika en mosselsoep met saffraan en peterselieolie. Dudok werkt hierbij samen met Schmidt Zeevis Rotterdam voor de hoge kwaliteit mosselen en wijnhandel ANFORS voor de diverse mooie mosselwijnen.

*Nieuwe oogst*
Dat de mossel dit jaar al begin juli in de pan verschijnt heeft verschillende oorzaken. Door een zachte winter en een warm voorjaar neemt de watertemperatuur toe, waardoor de mosselen meer voedselaanbod krijgen en dus sneller op het juiste gewicht komen. De bemonstering heeft aangetoond dat het visgewicht van de mosselen de afgelopen weken vooruit is gegaan. Daarom heeft de Mosselveiling de afgelopen week groen licht gegeven voor de nieuwe oogst. Vanaf deze week varen de Zeeuwse mosselkwekers uit naar hun percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee om mondjesmaat hun met passie gekweekte mosselen aan te voeren. En Dudok is er als een van de eerste bij. De hele zomer en in het najaar kun je er bijzonder mooie mosselgerechten bestellen.

Overig nieuws