Driessen Food en Debuut werken samen aan kennisoverdracht koks

23 januari 2019 | Thijs Jacobs

Driessen Food in Bunnik en het Utrechtse Debuut hebben op horecavakbeurs Horecava een bijzondere samenwerking gevierd op het gebied van kennisoverdracht voor koks. Naast versleverancier van de 30 Debuut-horecazaken is Driessen Food een belangrijke partner in het overbrengen van kennis aan de keukenmedewerkers van Debuut. Die kennis wordt overgedragen tijdens de Debuut leerlingendagen bij Driessen Food en door deelname aan de Driessen Food VersAcademie. De samenwerking leverde al direct podiumplekken op bij diverse wedstrijden op de Horecava.

Met meer dan 17 spraakmakende horecaconcepten zoals Popocatepetl, De Vooruitgang, Breakaway, STAN&CO en Belgisch Biercafé Olivier is Debuut toonaangevend in gastvrijheid. Bij het bedrijf werken meer dan 1200 mensen. Naast een gewaardeerd versleverancier heeft Driessen Food een belangrijke rol in het overbrengen van productkennis aan de koks van Debuut.

Debuut leerlingendagen

Directeur Christiaan Driessen van Driessen Food: “Twee keer per jaar organiseren we de Debuut leerlingdagen, waarop de chefs samen met hun leerlingen naar ons bedrijf komen waar ze workshops krijgen van onze versspecialisten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld les in het villen, plukken en uitsnijden van wild en het efficiënt en productief fileren van kilo’s vis. Ook nemen we ze mee op pad met een visser, een jager en leren we ze palingroken.”

Driesen Food VersAcademie

Voor Driessen Food is het belangrijk dat vakkennis bij de koks blijft bestaan. Christiaan Driessen: “Om koks te helpen het beste uit hun producten te halen hebben we de Driessen Food VersAcademie opgericht. Hier nemen we koks van onze klanten tijdens workshops mee langs onze versgroepen en laten we ze aan de slag gaan met bijvoorbeeld vis fileren en vlees uitsnijden. Hiermee vergroten ze hun kennis over seizoenen, herkomst en de kwaliteitseisen van versproducten, iets wat hen bij de dagelijkse inkoop en bereiding van versproducten heel goed van pas komt. Ook de koks van de Debuut-zaken nemen deel aan onze VersAcademie, waardoor we in combinatie met de Debuut leerlingendagen een groot aandeel hebben in hun scholing op gebied van productkennis.”

Kennisoverdracht

Sander Wissink, culinair inspirator van Debuut is blij met de samenwerking. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vaktechnische kennis en ambacht bijgespijkerd krijgen. In onze keukens krijgen ze geen hele vissen of stukken vlees meer te verwerken, maar we vinden het van belang dat de koks veel weten over de herkomst van de producten waar ze mee werken. Dit geeft hen de mogelijkheid zich verder te ontplooien.”

Prijzen Lekkerste wedstrijden Horecava

De samenwerking tussen Debuut en Driessen Foods leverde op de onlangs gehouden horecavakbeurs Horecava prijzen op bij de ‘Lekkerste’ wedstrijden. Zo won Michelle van Bodegom van Kees Poortugaal de prijs voor het Lekkerste lunchgerecht en gingen respectievelijk Annelien van den Brink van Popocatepetl Nijmegen en Sidney van Stijn van Usine er vandoor met de sponsorprijzen voor Lekkerste hotdog en Lekkerste salade. Rida Labib van Waag Leiden bemachtigde een tweede prijs bij het Lekkerste hamburgermenu. Zij trainden tijdens de Debuut Leerlingendag voor de Lekkerste wedstrijden om hun creaties nog meer te perfectioneren, met een succesvol resultaat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: