Domino’s in top 20 meest innovatieve groeiende bedrijven volgens Forbes

29 juli 2016 | Linda Groothuijse
Domino’s in top 20 meest innovatieve groeiende bedrijven volgens Forbes

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Domino’s Pizza Enterprises (DPE)    opgenomen in de top 20 lijst van ‘Most Innovative Growth Companies’. 'Het hoofddoel van Domino’s is natuurlijk het snel leveren van een goede, handgemaakte en warme pizza. Toch staat Domino’s voor méér dan dat, innovatie zit in ons DNA. Al onze innovatie is gericht om zoveel mogelijk gemak te leveren aan onze klanten', dus CEO van Domino’s Nederland, André ten Wolde.

Domino’s Nederland zorgt als onderdeel van DPE voor haar aandeel in het innovatieve karakter. Zo worden in het DLAB, het Domino’s Lab, in samenwerking met Nederlandse Startups nieuwe ideeën gepitcht en getest. Ook is het sinds kort mogelijk om door middel van één SMS je favoriete bestelling te plaatsen bij Domino’s, kan de klant zijn bestelling tracken door middel van de GPS Tracker en zijn de ontwikkelingen rondom het zelfrijdende bezorgvoertuig, de DRU, in volle gang.

Forbes’ lijst

Om in de lijst van Forbes te mogen staan, moet een bedrijf minstens zeven jaar lang haar financiële data publiekelijk delen en een marktwaarde tussen de 2 en 10 miljard dollar hebben. De lijst wordt bepaald door te kijken naar het verschil tussen de waarde van de bedrijven op de beurs en hun gepubliceerde jaarcijfers. Dit verschil vertegenwoordigt het innovatieve karakter van bedrijven, op basis waarvan Domino’s de twintigste plek heeft weten te bemachtigen.

200e winkel

Domino’s Nederland hoopt aankomende 15 augustus haar 200e winkel te openen en is hiermee hard op weg naar landelijke dekking. Naast dat Domino’s innovatief is, is het dus ook zeker een groeiend bedrijf en valt het bedrijf in de top 10 snelst groeiende franchiseformules (De Nationale Franchisegids, 2016).

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: