Dit zijn de food trends volgens Google

20 februari 2017 | Thijs Jacobs

Google weet veel, bijna alles zelfs. Het bedrijf claimt tegenwoordig geen zoekmachine, maar een antwoordenmachine te zijn. Daarom weet Google ook (de resultaten zijn gebaseerd op de zoekopdrachten via de zoekgigant in 2015 en 2016) wat de belangrijkste food trends zijn. We lichten een tipje van de sluier voor je op:

De gerechten die een continue stijging lieten zien:

Ramen
Rigatoni
Bibimbap
Linguine
Empanada
Uncured Bacon
Bundt Cakes

Rising stars (gerechten die ineens vaker opgezocht worden):

Kurkuma
Jackfruit (boom uit de moerbeifamilie die vrucht draagt)
Bloemkoolrijst
Zuurdesembrood
Funfetti
Vegan Donuts

Waar gerechten ineens stijgen in populariteit, zijn ook gerechten die minder populair worden. Hier zijn de afvallers:

 

Gerechten die een continue daling lieten zien:

Glutenvrije Cupcakes
Evaporated Cane Juice ('natuurlijke' zoetstof)
Tarwevrij brood
Bacon Cupcakes
Bacon Cinnamon Rolls

Gerechten die ineens minder populair werden:

Rainbow Bagel
Vanilla Bean Paste
Dutch Baby Pancake
Mulligan Stew
Buffalo Chicken Fries
Chocolate Slices

Nog wat feiten...

Er zijn natuurlijk wel wat opmerkingen te plaatsen bij de stijgers en dalers. In het geval van de kurkuma bleek men wel heel vaak op zoek te zijn naar manieren waarop het product gebruikt of toegepast kon worden. In veel gevallen is men op zoek naar manieren om de trendy gerechten thuis te maken (recepten), maar vaak zoekt men ook naar bedrijven die de gerechten thuis kunnen bezorgen. 

Het experimenteren met varkensvlees bleek ook een trend. Wellicht komt dat omdat varkensvlees in veel Aziatische gerechten wordt gebruikt. Ook de termen 'slow cooking' en 'bbq' worden vaak gebruikt in combinatie met de zoekopdracht varkensvlees. Feitelijk is men ook op zoek naar manieren om traditionele gerechten een 'twist' te geven. 

Nog een opmerkelijk gegeven: de comeback van de pasta! Enige tijd uit de gratie, maar nu weer helemaal terug, met als topper de rigatoni.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: