Dit zijn de food trends volgens Google

20 februari 2017 | Thijs Jacobs

Google weet veel, bijna alles zelfs. Het bedrijf claimt tegenwoordig geen zoekmachine, maar een antwoordenmachine te zijn. Daarom weet Google ook (de resultaten zijn gebaseerd op de zoekopdrachten via de zoekgigant in 2015 en 2016) wat de belangrijkste food trends zijn. We lichten een tipje van de sluier voor je op:

De gerechten die een continue stijging lieten zien:

Ramen
Rigatoni
Bibimbap
Linguine
Empanada
Uncured Bacon
Bundt Cakes

Rising stars (gerechten die ineens vaker opgezocht worden):

Kurkuma
Jackfruit (boom uit de moerbeifamilie die vrucht draagt)
Bloemkoolrijst
Zuurdesembrood
Funfetti
Vegan Donuts

Waar gerechten ineens stijgen in populariteit, zijn ook gerechten die minder populair worden. Hier zijn de afvallers:

 

Gerechten die een continue daling lieten zien:

Glutenvrije Cupcakes
Evaporated Cane Juice ('natuurlijke' zoetstof)
Tarwevrij brood
Bacon Cupcakes
Bacon Cinnamon Rolls

Gerechten die ineens minder populair werden:

Rainbow Bagel
Vanilla Bean Paste
Dutch Baby Pancake
Mulligan Stew
Buffalo Chicken Fries
Chocolate Slices

Nog wat feiten...

Er zijn natuurlijk wel wat opmerkingen te plaatsen bij de stijgers en dalers. In het geval van de kurkuma bleek men wel heel vaak op zoek te zijn naar manieren waarop het product gebruikt of toegepast kon worden. In veel gevallen is men op zoek naar manieren om de trendy gerechten thuis te maken (recepten), maar vaak zoekt men ook naar bedrijven die de gerechten thuis kunnen bezorgen. 

Het experimenteren met varkensvlees bleek ook een trend. Wellicht komt dat omdat varkensvlees in veel Aziatische gerechten wordt gebruikt. Ook de termen 'slow cooking' en 'bbq' worden vaak gebruikt in combinatie met de zoekopdracht varkensvlees. Feitelijk is men ook op zoek naar manieren om traditionele gerechten een 'twist' te geven. 

Nog een opmerkelijk gegeven: de comeback van de pasta! Enige tijd uit de gratie, maar nu weer helemaal terug, met als topper de rigatoni.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: