Dit is de beste ijssalon van Nederland

27 maart 2017 | Thijs Jacobs

Tijdens de internationale dag van het ambachtelijk ijs was het in alle IJssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum een feest. Extra groot feest was het in Haps bij IJssalon IJs & Spijs. Deze ijssalon heeft namelijk de titel ‘Beste IJssalon van het Jaar 2017’ binnen gesleept!

De top 5 ijssalons van 2017
Op 21 en 22 februari 2017 hebben de IJsVak-Wedstrijden plaatsgevonden. De beste vijf deelnemers in de gecombineerde categorieën ‘Gouden IJscreatie’ (de beste IJscoupe) en de ‘Gouden IJsspatel’ (het beste hazelnoot ijs) waren genomineerd voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’. De vijf genomineerden waren:

Jacqueline Hilders - IJscafé da Benito te Haarlem | Claudio Tabbers - Claudio’s IJssalon te Apeldoorn | Leon Kees - IJssalon Kees te Geldrop | Mark van Gaal - IJs & Spijs te Haps | Kees Arends - IJssalon Frezzo Breda te Breda

De strijd barst los
De afgelopen weken hebben de 5 genomineerde ijssalons hard gestreden om de titel. Ze hebben bezoek gehad van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat het bedrijf heeft beoordeeld op de toepassing van hygiënische aspecten. Tevens zijn de ijssalons ook op social media actief geweest, waarbij ze punten verdienden voor de mate van interactie met de klanten. De strijd was erg spannend en de scores lagen zeer dicht bij elkaar. De punten van alle onderdelen zijn opgeteld en daar is een gelukkige winnaar uit gekomen.

IJssalon IJs & Spijs te Haps is de beste ijssalon van 2017
In alle 5 de ijssalons werd de uitslag bekend gemaakt en was het feest, omdat zij bij de 5 beste ijssalons van Nederland horen. Om exact 16.15 is bekend gemaakt dat IJs & Spijs in Haps de ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ is geworden. Jacques Vos (voorzitter Ambachtelijk IJscentrum) overhandigde de beker, oorkonde en bloemen aan eigenaren Mark en Jade van Gaal. De titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ had op geen beter moment kunnen komen, vandaag werd namelijk ook het 10 jarig bestaan van de ijssalon gevierd.

Ranking top 5 IJssalons van Nederland
1e            IJs & Spijs te Haps 
2e            Claudio’s IJssalon te Apeldoorn
3e            IJscafé da Benito te Haarlem
4e            IJssalon Kees te Geldrop
5e            IJssalon Frezzo Breda te Breda

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: