Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

22 januari 2020 | Thijs Jacobs

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier. Van handgemaakte surfboards van ‘s werelds beste shapers tot Deus apparel, (straat)kunst en alles op twee wielen - Deus is al bijna 15 jaar toonaangevend in het vieren van de creatieve cultuur.

Gebundeld in een uniek retailconcept met restaurant, bar en shop komt deze lifestyle feilloos samen. Zo resulteert een kop koffie in een creatieve brainstormsessie en loop je na de lunch nog een ommetje naar de winkel voor inspirerende Deus apparel & merchandise. En wees gewaarschuwd: met 780 m2 speelruimte is de kans op verdwalen aanwezig.

Aan de Amsterdamse grachten

Na de opening van de eerste tempel in Sydney, breidde Deus Ex Machina in rap tempo uit naar Bali, Los Angeles, Milaan, Tokio, Biarritz, Ibiza en Kaapstad. Alle vestigingen vinden onderdak in industriële gebouwen met een unieke uitstraling en stijl, maar zijn stuk voor stuk verbonden met de overkoepelende cultuur. Een grachtenpand uit 1643 vormt het decor voor Deus Ex Machina Amsterdam. Deze negende locatie vindt op haar beurt een geheel eigen identiteit aan de karakteristieke grachten.

The Wat of Why

Bij The Wat of Why loop je binnen voor jouw dagelijkse cafeïneshot, het broodnodige comfort food en gezonde dosis inspiratie. Met een koffie van Lot Sixty One en een voedzaam LA- Bali- of Amsterdam-geïnspireerd ontbijtje begin je de dag goed. Het lunchmenu brengt middels salades, hamburgers en talloze eiergerechten het energielevel weer op peil. En ook liefhebbers van een (vroege) borrel halen hun hart op aan de Herengracht. Zij worden verwelkomd met bijzonder verrassende cocktails, een selectie speciaalbieren - waaronder het eigen Deus Benzin 5.2 pilsner - en smakelijke snacks. Wie dan nog ruimte over heeft, schuift aan voor een uitgebreid diner met inspirerende gerechten en verrassende wijnen. De tempel aan de Amsterdamse grachten is van 11 uur ‘s ochtends tot laat in de avond open voor alles en iedereen.

Comfortabele community

De ontspannen, open sfeer bij Deus Ex Machina creëert een sterk gevoel van samenhorigheid en verwelkomt iedereen. Met comfort en community building als fundering is The Wat of Why de perfecte plek om te werken, netwerken of iets te vieren. Zo genieten enthousiastelingen samen van de geoliede Deus-machine en worden creatieve kruisbestuivingen aangemoedigd. De vijf verschillende ruimten in het pand bieden een legio aan mogelijkheden voor het organiseren van een event. Van corporate bijeenkomst tot zakendiner of dansfeestje, The Wat of Why maakt het mogelijk.

Ben je binnenkort in de buurt? Tot en met maart 2020 krijg je bij iedere aankoop in de winkel een token voor een drankje bij de Deus tempel. Perfect voor een korte break tussen het shoppen door of om een dagje winkelen mee af te sluiten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: