Derde steunpakket aanstaande, maar wel in afgeslankte vorm

27 augustus 2020 | redactie

Het is nog te vroeg om te juichen, maar volgens Haagse ingewijden komt er een derde steunpakket, dat tot 1 juli 2021 van kracht zal zijn. Voor de horeca betekent dit concreet dat de NOW-regeling (overigens wel in afgeslankte vorm) blijft bestaan. De regeling wordt tussentijds getoetst, dus kan dan gewijzigd worden.

Nu kom je in aanmerking voor de NOW-regeling bij 20 procent omzetverlies. De nieuwe drempel wordt 30 procent omzetverlies. De vergoeding voor loonkosten gaat in stappen omlaag, naar 60 procent. Vooral de zwaar getroffen sectoren, zoals cultuur, de evenementenbranche en de horeca, maken gebruik van de steunpakketten. Ook de Tozo (de steunmaatregel voor zzp'ers) wordt verlengd, net als de tegemoetkoming voor vaste lasten voor het MKB.

Sinds het begin van juli heeft het UWV al zo'n 1,5 miljard euro aan steun uitgekeerd. 9.000 aanvragen zijn afgewezen. Via de eerste NOW-regeling werd tot eind juni 8 miljard euro aan voorschotten uitbetaald aan werkgevers in Nederland. Er is ook kritiek op de plannen, omdat bedrijven in leven worden gehouden die anders ook failliet waren gegaan. Ook zou het in NOW 3.0 makkelijker worden om werknemers te ontslaan, wat volgens velen onwenselijk is, ook omdat juist het werkgelegenheidseffect van de regeling hiermee wordt ondermijnd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: