Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

3 april 2020 | Redactie

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra ondersteuning aan lokale restaurants die het moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart 2020. De service is voor elk restaurant op het platform beschikbaar voor de komende drie maanden; daarna wordt beoordeeld of deze wordt verlengd.

De service geeft restaurants de mogelijkheid om de volgende dag al gebruik te maken van de inkomsten die ze via het platform verdiend hebben. Dit kunnen ze inzetten om de kosten te dekken die gewoon door blijven lopen, voor bijvoorbeeld personeel, huur of materiaal. Nooit eerder is deze vorm van inkomsten en een snelle uitbetaling ervan zo belangrijk geweest voor restaurants, omdat ze naast bezorging en afhalen geen verdere inkomsten vergaren. Op deze manier kunnen ze het hoofd boven water houden in de periode dat  de restaurants gesloten moeten blijven van de overheid.  

Sinds de sluiting in Nederland hebben veel restaurants zich aangemeld bij maaltijdplatforms om via maaltijdbezorging toch nog een bron van inkomsten te hebben. Bij Deliveroo zijn dit al meer dan 700 restaurantaanmeldingen. Veel bestaande partners moesten ineens overschakelen naar het alleen leveren van maaltijden. Deze nieuwe manier van uitbetaling kan hen financieel helpen in deze tijd. 

Naast deze nieuwe service, heeft Deliveroo verscheidene andere stappen ondernomen om de horeca te ondersteunen, waaronder: 

- Contactloze levering verplicht gemaakt voor elke bestelling.

- Expert-advies en begeleiding beschikbaar gesteld voor bestaande restaurants om het restaurant in te zetten voor ‘delivery-only’-service.

- Inzetten van extra teams die klaarstaan voor restaurants die willen overschakelen naar bezorging.

- Mede-initiatiefnemer branchebrede campagne ‘Samen uit, samen thuis’ waarbij mensen worden opgeroepen om te blijven bestellen en af te halen, om op die manier de horeca te ondersteunen. 

Stijn Verstijnen, General manager van Deliveroo Nederland: "Bij Deliveroo doen we er alles aan om onze partners te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Wij zijn er voor restaurants en ondersteunen hen bij het doorgaan met leveren van hun gerechten aan families thuis. Deze nieuwe manier van snel uitbetalen zal meteen de geldstroom van duizenden restaurants op gang brengen en kan zo een steentje bijdragen het voortbestaan van het restaurant in deze onzekere tijden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: