Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

3 april 2020 | Redactie

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra ondersteuning aan lokale restaurants die het moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart 2020. De service is voor elk restaurant op het platform beschikbaar voor de komende drie maanden; daarna wordt beoordeeld of deze wordt verlengd.

De service geeft restaurants de mogelijkheid om de volgende dag al gebruik te maken van de inkomsten die ze via het platform verdiend hebben. Dit kunnen ze inzetten om de kosten te dekken die gewoon door blijven lopen, voor bijvoorbeeld personeel, huur of materiaal. Nooit eerder is deze vorm van inkomsten en een snelle uitbetaling ervan zo belangrijk geweest voor restaurants, omdat ze naast bezorging en afhalen geen verdere inkomsten vergaren. Op deze manier kunnen ze het hoofd boven water houden in de periode dat  de restaurants gesloten moeten blijven van de overheid.  

Sinds de sluiting in Nederland hebben veel restaurants zich aangemeld bij maaltijdplatforms om via maaltijdbezorging toch nog een bron van inkomsten te hebben. Bij Deliveroo zijn dit al meer dan 700 restaurantaanmeldingen. Veel bestaande partners moesten ineens overschakelen naar het alleen leveren van maaltijden. Deze nieuwe manier van uitbetaling kan hen financieel helpen in deze tijd. 

Naast deze nieuwe service, heeft Deliveroo verscheidene andere stappen ondernomen om de horeca te ondersteunen, waaronder: 

- Contactloze levering verplicht gemaakt voor elke bestelling.

- Expert-advies en begeleiding beschikbaar gesteld voor bestaande restaurants om het restaurant in te zetten voor ‘delivery-only’-service.

- Inzetten van extra teams die klaarstaan voor restaurants die willen overschakelen naar bezorging.

- Mede-initiatiefnemer branchebrede campagne ‘Samen uit, samen thuis’ waarbij mensen worden opgeroepen om te blijven bestellen en af te halen, om op die manier de horeca te ondersteunen. 

Stijn Verstijnen, General manager van Deliveroo Nederland: "Bij Deliveroo doen we er alles aan om onze partners te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Wij zijn er voor restaurants en ondersteunen hen bij het doorgaan met leveren van hun gerechten aan families thuis. Deze nieuwe manier van snel uitbetalen zal meteen de geldstroom van duizenden restaurants op gang brengen en kan zo een steentje bijdragen het voortbestaan van het restaurant in deze onzekere tijden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: