Debuut verpacht horecazaken

4 februari 2014 |
Debuut verpacht horecazaken<

Debuut gaat de horecabedrijven die het heeft opgericht in pacht geven. De onderneming wil zich weer focussen op waar het zich al 30 jaar mee bezighoudt: het bedenken en van horecabedrijven
en -concepten.

Nieuwe formules
Door een blijvende groei lag de focus de afgelopen jaren meer op het beheren van de bestaande formules, met een totaal van 28 bedrijven. Hierdoor is er minder ruimte geweest voor het ontwikkelen van nieuwe horecaformules.

In beheer
Projectmanager en directielid Fred Bus: “De pachters krijgen veel vrijheid, maar we hechten wel waarde aan een goede communicatie over en weer. Zij krijgen tenslotte één van onze zorgvuldig opgebouwde exploitaties in beheer. Sommige bedrijven zijn dertig jaar geleden opgericht, dus die zijn bijzonder voor ons. Wij horen dan ook graag hoe het er in de bedrijven aan toe gaat, maar delen ook graag onze kennis en knowhow met de pachter. Communicatie en samenwerking is wezenlijk in een goede relatie tussen pachter en verpachter.”

Helft onder dak
Inmiddels is voor bijna de helft van alle bedrijven een pachter gevonden uit de eigen kweekvijver van Debuut. Vooral ex-bedrijfsleiders bleken de ideale partij om het beheer van de horecaondernemingen over te nemen. De bedrijven die nog in pacht worden gegeven zijn:
• Popocatepetl Amersfoort
• Popocatepetl Nijmegen
• De Colonie Houten
• Magneetcafé Heenvliet
• Magneetcafé Poortugaal
• Magneetcafé Rotterdam
• Breakaway Café Rotterdam
• Olivier Utrecht
• Olivier Leiden
• De Haven van Huizen

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: