Debuut verpacht horecazaken

4 februari 2014 |
Debuut verpacht horecazaken<

Debuut gaat de horecabedrijven die het heeft opgericht in pacht geven. De onderneming wil zich weer focussen op waar het zich al 30 jaar mee bezighoudt: het bedenken en van horecabedrijven
en -concepten.

Nieuwe formules
Door een blijvende groei lag de focus de afgelopen jaren meer op het beheren van de bestaande formules, met een totaal van 28 bedrijven. Hierdoor is er minder ruimte geweest voor het ontwikkelen van nieuwe horecaformules.

In beheer
Projectmanager en directielid Fred Bus: “De pachters krijgen veel vrijheid, maar we hechten wel waarde aan een goede communicatie over en weer. Zij krijgen tenslotte één van onze zorgvuldig opgebouwde exploitaties in beheer. Sommige bedrijven zijn dertig jaar geleden opgericht, dus die zijn bijzonder voor ons. Wij horen dan ook graag hoe het er in de bedrijven aan toe gaat, maar delen ook graag onze kennis en knowhow met de pachter. Communicatie en samenwerking is wezenlijk in een goede relatie tussen pachter en verpachter.”

Helft onder dak
Inmiddels is voor bijna de helft van alle bedrijven een pachter gevonden uit de eigen kweekvijver van Debuut. Vooral ex-bedrijfsleiders bleken de ideale partij om het beheer van de horecaondernemingen over te nemen. De bedrijven die nog in pacht worden gegeven zijn:
• Popocatepetl Amersfoort
• Popocatepetl Nijmegen
• De Colonie Houten
• Magneetcafé Heenvliet
• Magneetcafé Poortugaal
• Magneetcafé Rotterdam
• Breakaway Café Rotterdam
• Olivier Utrecht
• Olivier Leiden
• De Haven van Huizen

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: