De ultieme hamburgerbol is geboren

21 juni 2017 | Thijs Jacobs

De familie Ter Marsch, bekend van zijn awardwinnende hamburgers, liep al lange tijd rond met de droom om een eigen hamburgerbol te ontwikkelen. In deze zoektocht ontmoetten zij bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Na ruim een jaar experimenteren is de samenwerking een feit en is Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen geboren.

Briochebol met pure ingrediënten
Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen staat voor de ultieme hamburgerbol. Dit is een stevige briochebol zonder concessies of toevoeging van kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De brioche is gebakken van tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer; geen poppenkast aan ingrediënten. Deze pure ingrediënten zorgen voor een karaktervolle smaak die perfect combineert met gegrild vlees, zoals de burgers van Ter Marsch & Co.

Deze ultieme hamburgerbol van brioche is mooi stevig en is gemakkelijk met de hand te eten. De bol is op dit moment verkrijgbaar in 80 gram in twee soorten: naturel en met een variatie van lijnzaad en sesamzaad. De briochebollen worden gebruikt in de eigen burgerzaken van Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam en zijn daarnaast binnenkort verkrijgbaar in andere horecazaken.

Samenwerking met Edwin Klaasen
Edwin Klaasen, ook wel bekend als #bakkertjezelf, richtte in 2007 Desemenzo op. In alles wat Edwin doet, is zijn gedrevenheid te zien. Gedrevenheid om het bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. “Krachtenbundeling is daarin voor mij belangrijk. De mooiste dingen ontstaan door samenwerking. Zo ook deze ultieme hamburgerbol, waarin het mooiste van twee werelden, het bakkersvak en de horeca, samenkomen”, aldus Klaasen. Om zijn visie uit te dragen en zijn kennis te delen, is Edwin gastdocent op verschillende culinaire opleidingen en geeft hij workshops op festivals en evenementen. In 2013 bracht Edwin zijn bakboek uit: ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’ 2016 en 2017.

World Food Championships 2017
In november van dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships in Amerika en dit jaar met een wel heel speciaal broodje. In het diepste geheim wordt er volop geëxperimenteerd met Cannabis en is een hele speciale brioche bol in ontwikkeling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: