De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede
vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn
nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je
wat meer over wat je kan verwachten.

Het begin van een carrière bij De Pizzabakkers

9,5 jaar geleden liep Jean-Marc over de Haarlemmerdijk op zoek naar een baan
voor zijn vriendin. Toen hij langs De Pizzabakkers liep zag hij daar een opening
voor een baan die hem zelf wel aansprak. Dat was het begin van vele jaren bij De
Pizzabakkers.


Een aantal jaar later was Daniël op zoek naar een baantje om z’n studie van te
betalen. Zijn broertje werkte bij De Pizzabakkers Haarlemmerdijk en vertelde
hem dat een nieuwe vestiging zou worden geopend aan de Plantage Kerklaan.
Dat leek ‘m een nieuwe uitdaging. Het bleek zo leuk dat hij nooit meer is weg
gegaan.


En toen…

Jaren later openen zij samen De Pizzabakkers Voorstraat waar voorheen Da
Portare VIA te vinden was. In de basis draait het bij beide pizzabakkerijen om het
Italiaanse ambacht en de kwaliteit van de producten. Wat je nu misschien zal
merken is dat je meer het restaurant gevoel gaat ervaren. Daniël vertelt “de
bediening kan het verschil maken, daarom vinden we dat stukje service zo
belangrijk”. “Daarnaast zijn er meer dingen huisgemaakt, zoals de tiramisu en de
limoncello. We hebben ons eigen deegrecept en natuurlijk andere toppings” vult
Jean-Marc aan. “Ik denk wel dat de Da Portare VIA gasten ons positief gaan
ontvangen. We hopen dat de VIA liefhebbers allemaal een keer onze pizza’s
komen proeven!”


De Pizzabakkers Voorstraat

De Pizzabakkers Voorstraat heeft een huiselijke sfeer, misschien wel omdat de
gasten van VIA hier altijd al kwamen om lekker pizza te komen eten. Het is klein
en knus. Je krijgt bijna het gevoel dat je thuis een pizzaatje zit te eten; je wordt op
je wenken bediend, zonder dat je de afwas hoeft te doen. “Ik denk dat het een
heel gezellig plekje wordt op de Voorstraat waar jong en oud graag komt” aldus
Daniël. “De locatie dicht bij het centrum biedt ook mogelijkheden voor meer. Het
lijkt me bijvoorbeeld erg leuk om iets met muziek en een borrel te doen."
Uiteindelijk is De Pizzabakkers Voorstraat een plek waar je lekker pizza komt
eten, of dat nu een snelle hap is, een uitgebreid diner, of voor ‘n borrel. Het kan
gewoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: