De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

19 september 2018 | Thijs Jacobs

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede
vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn
nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je
wat meer over wat je kan verwachten.

Het begin van een carrière bij De Pizzabakkers

9,5 jaar geleden liep Jean-Marc over de Haarlemmerdijk op zoek naar een baan
voor zijn vriendin. Toen hij langs De Pizzabakkers liep zag hij daar een opening
voor een baan die hem zelf wel aansprak. Dat was het begin van vele jaren bij De
Pizzabakkers.


Een aantal jaar later was Daniël op zoek naar een baantje om z’n studie van te
betalen. Zijn broertje werkte bij De Pizzabakkers Haarlemmerdijk en vertelde
hem dat een nieuwe vestiging zou worden geopend aan de Plantage Kerklaan.
Dat leek ‘m een nieuwe uitdaging. Het bleek zo leuk dat hij nooit meer is weg
gegaan.


En toen…

Jaren later openen zij samen De Pizzabakkers Voorstraat waar voorheen Da
Portare VIA te vinden was. In de basis draait het bij beide pizzabakkerijen om het
Italiaanse ambacht en de kwaliteit van de producten. Wat je nu misschien zal
merken is dat je meer het restaurant gevoel gaat ervaren. Daniël vertelt “de
bediening kan het verschil maken, daarom vinden we dat stukje service zo
belangrijk”. “Daarnaast zijn er meer dingen huisgemaakt, zoals de tiramisu en de
limoncello. We hebben ons eigen deegrecept en natuurlijk andere toppings” vult
Jean-Marc aan. “Ik denk wel dat de Da Portare VIA gasten ons positief gaan
ontvangen. We hopen dat de VIA liefhebbers allemaal een keer onze pizza’s
komen proeven!”


De Pizzabakkers Voorstraat

De Pizzabakkers Voorstraat heeft een huiselijke sfeer, misschien wel omdat de
gasten van VIA hier altijd al kwamen om lekker pizza te komen eten. Het is klein
en knus. Je krijgt bijna het gevoel dat je thuis een pizzaatje zit te eten; je wordt op
je wenken bediend, zonder dat je de afwas hoeft te doen. “Ik denk dat het een
heel gezellig plekje wordt op de Voorstraat waar jong en oud graag komt” aldus
Daniël. “De locatie dicht bij het centrum biedt ook mogelijkheden voor meer. Het
lijkt me bijvoorbeeld erg leuk om iets met muziek en een borrel te doen."
Uiteindelijk is De Pizzabakkers Voorstraat een plek waar je lekker pizza komt
eten, of dat nu een snelle hap is, een uitgebreid diner, of voor ‘n borrel. Het kan
gewoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: