De Pier vanaf zaterdag open

17 juli 2015 |
De Pier vanaf zaterdag open

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag om 10:00 uur weer deels open voor het publiek. Het betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant,
de toren en Bungyjump Holland. In deze fase is De Pier echter beperkt toegankelijk aangezien er nog steeds gebouwd wordt, hetgeen betekent dat er de komende weken maximaal 800 mensen tegelijkertijd op De Pier mogen.

Gratis
KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien is er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De komende maanden wordt gefaseerd invulling gegeven aan de heropening van De Pier en worden de ondernemers bekendgemaakt die zich op De Pier gaan vestigen. De Pier is dagelijks toegankelijk van 10.00 – 22.00 uur, de toegang is gratis.

Gefaseerde opening
De Pier in Scheveningen opent zaterdag 18 juli weer deels haar deuren. Wethouder Joris Wijsmuller zal om 10.00 uur, samen met de eigenaren van De Pier, letterlijk de poorten van De Pier openen. Vanaf dat moment kunnen bezoekers weer vanaf De Pier genieten van het geweldige uitzicht op zee én de boulevard.

Reuzenrad
“Alleen al het repareren van het houten wandeldek van 300 meter lang en 12 meter breed was een hele klus!”, aldus Willem Gaymans, directeur KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels), namens De Pier BV. “Hier worden gedurende de komende maanden kiosken geopend, zodat men ook op het bovendek wat kan eten en drinken. Daarnaast hebben we ons de afgelopen maanden gericht op het herstellen van alle installaties (brand en nuts) en vele andere bouwkundig herstelwerkzaamheden op De Pier. Wij streven ernaar om in augustus het benedendek te openen, waar een breed scala aan ondernemers hun deuren openen. Alle negen de kiosken zijn verhuurd en worden op dit moment verbouwd en ingericht. Later dit jaar zal de bouw van het Reuzenrad starten zodra de benodigde vergunningen zijn afgegeven.”

Programmering
Het vernieuwde, internationale boegbeeld van Scheveningen krijgt een roterend programma van events en een groot aanbod van shopping en food concepten, zodat De Pier weer dé ultieme bestemming wordt voor een dagje uit. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaren samen met Koninklijke Grolsch een partnership zijn aangegaan en gezamenlijk de invulling en programmering gaan bepalen van alle evenementen en festivals op De Pier. De culturele opening van De Pier vindt plaats op 25 en 26 september middels de elfde editie van het TodaysArt Festival. De Pier wordt dan hét podium voor hedendaagse kunst en muziek. Het festivalprogramma bestaat uit beeldende kunst, performances en installaties en presentatie in, om en op De Pier.

De Pier richt zich in de komende vijf jaar op de volgende vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Daarnaast komt er een wisselend programma van events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: