De L’Europe presenteert 'Marie': nieuwe zomerse brasserie

7 juni 2019 | Thijs Jacobs

Een plek waar iedere dag de zomer gevierd wordt, compleet in Zuid-Franse stijl, lanceerde De L’Europe Amsterdam gisteren haar ‘Marie’ op het nieuwe terras ‘Sur l’eau’ tijdens de jaarlijkse Lobster Party. Omringd door planten, de geur van lavendel en de Provençaalse keuken, is Marie, Sur l’eau de nieuwe zomerse plek van het vijfsterren luxehotel.

Met vier verschillende zones geïnspireerd op de Côte d’Azur kan men genieten van een brasserie-stijl menu voor lunch en diner of gezellig borrelen in de knusse loungehoeken. De echte zonliefhebbers kunnen genieten van het speciaal gecreëerde sun deck. De Franse Riviera is nog nooit zo dichtbij geweest..

De vrouw van Heineken

Een brasserie vernoemd naar een sterke en onafhankelijke vrouw: de vrouw van Gerard Heineken. Met een grote interesse voor mode, reizen naar Zuid-Frankrijk en het bezoeken van botanische tuinen, nodigt Marie u uit in haar wereld van voortreffelijke smaak, liefde voor de kleurrijke Franse Riviera en eindeloze zomers. Geniet zowel in de ‘Brasserie’ als ‘Sur l’eau’ van de verfijnde smaken van de Côte d’Azur, in het hart van Amsterdam.
Het terras is de eerste zichtbare verandering van een groter project voor De L’Europe Amsterdam.

De komende 1,5 jaar zal het hotel een redesign ondergaan in samenwerking met Amsterdams interieur design studio Nicemakers. ‘Het vernieuwde terras moest uitnodigend en laagdrempelig ogen zodat iedereen, van passant tot hotelgast, zich er welkom en thuis voelt’, aldus Dax Roll van Nicemakers. Met Marie laat De L’Europe haar gasten voor het eerst kennis maken met de nieuwe stilistische weg die het hotel in zal slaan. Vrouwelijk en elegant, maar met Amsterdamse charme en allure.

Marie, Brasserie

De brasserie, voorheen Hoofdstad Brasserie, zal in het voorjaar van 2020 een redesign ondergaan met subtiele veranderingen. Waar voorheen de brasserie enkel te betreden was via de hoofdingang van De L’Europe, zal de beleving nu beginnen met een eigen entree langs de brug ‘Doelensluis’ naast Freddy’s aan de historische Amstel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: