De L’Europe presenteert 'Marie': nieuwe zomerse brasserie

7 juni 2019 | Thijs Jacobs

Een plek waar iedere dag de zomer gevierd wordt, compleet in Zuid-Franse stijl, lanceerde De L’Europe Amsterdam gisteren haar ‘Marie’ op het nieuwe terras ‘Sur l’eau’ tijdens de jaarlijkse Lobster Party. Omringd door planten, de geur van lavendel en de Provençaalse keuken, is Marie, Sur l’eau de nieuwe zomerse plek van het vijfsterren luxehotel.

Met vier verschillende zones geïnspireerd op de Côte d’Azur kan men genieten van een brasserie-stijl menu voor lunch en diner of gezellig borrelen in de knusse loungehoeken. De echte zonliefhebbers kunnen genieten van het speciaal gecreëerde sun deck. De Franse Riviera is nog nooit zo dichtbij geweest..

De vrouw van Heineken

Een brasserie vernoemd naar een sterke en onafhankelijke vrouw: de vrouw van Gerard Heineken. Met een grote interesse voor mode, reizen naar Zuid-Frankrijk en het bezoeken van botanische tuinen, nodigt Marie u uit in haar wereld van voortreffelijke smaak, liefde voor de kleurrijke Franse Riviera en eindeloze zomers. Geniet zowel in de ‘Brasserie’ als ‘Sur l’eau’ van de verfijnde smaken van de Côte d’Azur, in het hart van Amsterdam.
Het terras is de eerste zichtbare verandering van een groter project voor De L’Europe Amsterdam.

De komende 1,5 jaar zal het hotel een redesign ondergaan in samenwerking met Amsterdams interieur design studio Nicemakers. ‘Het vernieuwde terras moest uitnodigend en laagdrempelig ogen zodat iedereen, van passant tot hotelgast, zich er welkom en thuis voelt’, aldus Dax Roll van Nicemakers. Met Marie laat De L’Europe haar gasten voor het eerst kennis maken met de nieuwe stilistische weg die het hotel in zal slaan. Vrouwelijk en elegant, maar met Amsterdamse charme en allure.

Marie, Brasserie

De brasserie, voorheen Hoofdstad Brasserie, zal in het voorjaar van 2020 een redesign ondergaan met subtiele veranderingen. Waar voorheen de brasserie enkel te betreden was via de hoofdingang van De L’Europe, zal de beleving nu beginnen met een eigen entree langs de brug ‘Doelensluis’ naast Freddy’s aan de historische Amstel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: