De Leest beste vega-restaurant

23 november 2012
De Leest beste vega-restaurant

Restaurant De Leest uit Vaassen kreeg van haar gasten het hoogste cijfer tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Het tweesterrenrestaurant kreeg gemiddeld een ruime 9.
Residence Rhenen en Brasserie Wakker in Eemnes scoorden het best van de restaurants zonder een Michelinster. Deze restaurants kregen beide net geen 9.

*Hoog niveau*
De cijfers komen uit een enquête die de Vegetariërsbond en Dinnersite.nl hielden onder bezoekers van de tweede Vegetarische Restaurantweek. “Het culinaire niveau lag zeer hoog. De meeste restaurants kregen een beoordeling van een 8 of hoger. Dit zorgt ervoor dat de week zowel qua bezoek als qua kwaliteit een succes was,” aldus directeur Floris de Graad van de Vegetariërsbond.

*Blijvend vegetarisch aanbod*
De Vegetarische Restaurantweek werd gehouden 1 tot en met 7 oktober voor de tweede keer gehouden. Er deden ruim 150 restaurants mee waaronder meer dan 10 restaurants met 1 of meer Michelinsterren. Doordat restaurants een speciaal menu voor deze week hebben gemaakt, is de invloed die de week op het vegetarische aanbod heeft naar zeggen van de organisatie blijvend. Veel van de gerechten die voor de week zijn ontwikkeld hebben de weg naar de normale kaart gevonden. Hiermee is zowel het doel om vegetarisch eten te promoten als om een spannender en gevarieerder vegetarische aanbod in restaurants te stimuleren meer dan gehaald.

~Frank Lindner~

Overig nieuws