Kromme Dissel beste bij Restaurant Week

14 oktober 2011 |
Kromme Dissel beste bij Restaurant Week

Restaurant de Kromme Dissel in Heelsum, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, is door de bezoekers van de DiningCity Restaurant Week voor de derde keer op rij verkozen
tot het beste Michelinsterrestaurant van Nederland. Daarnaast is het voor de vierde keer uitgeroepen tot beste restaurant van Gelderland.

Beoordeling
De Kromme Dissel kreeg een eindbeoordeling van 9,45. Dit cijfer is tot stand gekomen aan de hand van de waarderingen gegeven door gasten na afloop van een lunch of diner bij de restaurants tijdens de zomereditie van de Restaurant Week.

Service, kwaliteit en sfeer
De restaurants werden beoordeeld op service, kwaliteit van het eten en de sfeer. De Kromme Dissel kreeg hierbij de meest lovende beoordelingen van de deelnemende restaurants met een Michelinster. De Restaurant Week trok in de week van 26 september tot en met 2 oktober ruim 175.000 bezoekers bij 1.000 restaurants.

Topprestatie
Chef-Kok Tonny Berentsen en zijn team zijn verantwoordelijk voor deze topprestatie: ''Dit jaar is al een feestjaar omdat we 40 jaar in het bezit zijn van de Michelin-ster. Dat we nu voor de derde achtereenvolgende keer de beste zijn in de Restaurant Week, onderstreept de continuïteit en de kwaliteit van De Kromme Dissel, fantastisch!''

Ondersteboven
Het menu bestond deze keer uit een voorgerecht van tonijn en makreel, wilde eend als hoofdgerecht en een dessert van perzik in bittere chocolade met merengue. Een keuze die bijzonder in de smaak is gevallen. Ook maître Iddo Krips is er helemaal ondersteboven van. ''Dat we door het publiek wederom zijn uitgekozen als beste, is in één woord waanzinnig. Ik ben meer dan trots op het team van De Kromme Dissel.'' Ter gelegenheid van de bekroning van 40 jaar Michelin-ster vinden er het gehele jaar tal van activiteiten bij De Kromme Dissel plaats.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: