Kromme Dissel beste bij Restaurant Week

14 oktober 2011
Kromme Dissel beste bij Restaurant Week

Restaurant de Kromme Dissel in Heelsum, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, is door de bezoekers van de DiningCity Restaurant Week voor de derde keer op rij verkozen
tot het beste Michelinsterrestaurant van Nederland. Daarnaast is het voor de vierde keer uitgeroepen tot beste restaurant van Gelderland.

*Beoordeling*
De Kromme Dissel kreeg een eindbeoordeling van 9,45. Dit cijfer is tot stand gekomen aan de hand van de waarderingen gegeven door gasten na afloop van een lunch of diner bij de restaurants tijdens de zomereditie van de Restaurant Week.

*Service, kwaliteit en sfeer*
De restaurants werden beoordeeld op service, kwaliteit van het eten en de sfeer. De Kromme Dissel kreeg hierbij de meest lovende beoordelingen van de deelnemende restaurants met een Michelinster. De Restaurant Week trok in de week van 26 september tot en met 2 oktober ruim 175.000 bezoekers bij 1.000 restaurants.

*Topprestatie*
Chef-Kok Tonny Berentsen en zijn team zijn verantwoordelijk voor deze topprestatie: ''Dit jaar is al een feestjaar omdat we 40 jaar in het bezit zijn van de Michelin-ster. Dat we nu voor de derde achtereenvolgende keer de beste zijn in de Restaurant Week, onderstreept de continuïteit en de kwaliteit van De Kromme Dissel, fantastisch!''

*Ondersteboven*
Het menu bestond deze keer uit een voorgerecht van tonijn en makreel, wilde eend als hoofdgerecht en een dessert van perzik in bittere chocolade met merengue. Een keuze die bijzonder in de smaak is gevallen. Ook maître Iddo Krips is er helemaal ondersteboven van. ''Dat we door het publiek wederom zijn uitgekozen als beste, is in één woord waanzinnig. Ik ben meer dan trots op het team van De Kromme Dissel.'' Ter gelegenheid van de bekroning van 40 jaar Michelin-ster vinden er het gehele jaar tal van activiteiten bij De Kromme Dissel plaats.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws