Culinair Peru blijft ontwikkelen

24 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keuken. En niet voor niets! Een reis door Peru staat gelijk aan een culinaire ontdekkingstocht. Niet alleen in het land zelf maar nu ook in Nederland.

Culinaire topbestemming
De culinaire ontwikkeling binnen Peru blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Van 2 tot en met 11 september 2016 wordt in Lima voor de negende keer de gastronomische beurs Mistura georganiseerd. Tien dagen lang komen smaken, kleuren en geuren uit alle Peruaanse regio’s samen. De plek om de Peruaanse keuken te ontdekken, een feest voor je smaakpupillen. Met bijna 400.000 bezoekers vorig jaar was het een succesvolle beurs dat dit jaar nog groter uitpakt. Niet in Lima gedurende dit culinaire festijn? Niet getreurd, ook in Nederland is er genoeg te genieten van al het lekkers uit Peru.

Embassy Festival Peru

Peru op het Embassy Festival Den Haag
Zaterdag 3 september 2016 is de Lange Voorhout in Den Haag het decor van het vierde Embassy Festival. Op het buitenterrein verzamelen zich diverse ambassades om het beste vanuit hun land te laten ervaren. Het belooft een bruisend festival te worden. De internationale muziek, culinaire hoogstand en het uitgebreide culturele programma verrassen jong en oud. Als onderdeel van de Internationale Market is ook de Ambassade van Peru met een mooie tent aanwezig. Erick García, Commercial Counsellor van Peru in Rotterdam, is in de Peruaanse tent aanwezig, waar gasten genieten van de wereldberoemde Peruaanse gastronomie van restaurant ‘Somos Peru’, gevestigd in Den Haag. Naast lekker eten, houden de Peruanen ook van dansen. In de Creative Arena wordt de Peruviaanse nationale trots gedanst: Marinera.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: