Culinair Peru blijft ontwikkelen

24 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keuken. En niet voor niets! Een reis door Peru staat gelijk aan een culinaire ontdekkingstocht. Niet alleen in het land zelf maar nu ook in Nederland.

Culinaire topbestemming
De culinaire ontwikkeling binnen Peru blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Van 2 tot en met 11 september 2016 wordt in Lima voor de negende keer de gastronomische beurs Mistura georganiseerd. Tien dagen lang komen smaken, kleuren en geuren uit alle Peruaanse regio’s samen. De plek om de Peruaanse keuken te ontdekken, een feest voor je smaakpupillen. Met bijna 400.000 bezoekers vorig jaar was het een succesvolle beurs dat dit jaar nog groter uitpakt. Niet in Lima gedurende dit culinaire festijn? Niet getreurd, ook in Nederland is er genoeg te genieten van al het lekkers uit Peru.

Embassy Festival Peru

Peru op het Embassy Festival Den Haag
Zaterdag 3 september 2016 is de Lange Voorhout in Den Haag het decor van het vierde Embassy Festival. Op het buitenterrein verzamelen zich diverse ambassades om het beste vanuit hun land te laten ervaren. Het belooft een bruisend festival te worden. De internationale muziek, culinaire hoogstand en het uitgebreide culturele programma verrassen jong en oud. Als onderdeel van de Internationale Market is ook de Ambassade van Peru met een mooie tent aanwezig. Erick García, Commercial Counsellor van Peru in Rotterdam, is in de Peruaanse tent aanwezig, waar gasten genieten van de wereldberoemde Peruaanse gastronomie van restaurant ‘Somos Peru’, gevestigd in Den Haag. Naast lekker eten, houden de Peruanen ook van dansen. In de Creative Arena wordt de Peruviaanse nationale trots gedanst: Marinera.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: