Cloud Eggs, dé eiertrend van 2017?

Auteur: Thijs Jacobs
Food 9 mei 2017
Cloud Eggs, dé eiertrend van 2017?

Cloud Eggs lijken op wolken. Ja, dat vermoeden had je vast al bij het lezen van de naam van het trendy gerecht. Het eiwit van het ei wordt opgeklopt voorat het geheel de oven ingaat. Geen pan dit keer, maar de oven als 'tool' om het perfecte eitje te bereiden.

Je maakt de Cloud Eggs door het dooier en het eiwit te scheiden, waarna je het eiwit klopt totdat dit luchtig en lobbig is. Je kunt hieraan ook nog kaas of kruiden toevoegen om de smaak aan te passen. Van dit eiwit maak je een 'hoopje' op de bakplaat. In het midden maak je een kuiltje voor de eierdooier. Na vijf tot acht minuten in de oven (op 230 graden Celsius) voeg je de eierdooier toe. Na drie minuten is je luchtige Cloud Egg gereed en klaar om op Instagram gezet te worden. 

Yummy breakfast #cloudeggs #salad #fatty #foodporn

A post shared by Jenny Lee (@dumbuttjen) on

Overig nieuws