Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'

Auteur: Redactie
Opening 13 november 2023
Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'

Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux, aan te kondigen. Deze nieuwe Franse eetbestemming in de Beethovenstraat belooft een verfijnde en onvergetelijke culinaire ervaring te worden.

Achter de schermen is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de renovatie van Beethovenstraat 27. Het resultaat is een elegante en tijdloze brasserie waar je vanaf het le dejeuner kunt genieten van de verfijnde en Franse keuken. Daarnaast is er een grote bar area, een chic eetgedeelte, een open keuken met een ‘chefs table’, een imposante (wijn)kelder en een ruim terras. Elk detail is met uiterste precisie uitgewerkt en zorgvuldig overwogen.

De vloer is met de hand gelegd en bestaat uit meer dan tweeëntwintigduizend echte marmeren tegeltjes. De ruimte is voorzien van antieke Franse meubels, plafonnières en natuurlijk mogen dikke marmeren barbladen niet ontbreken. In de wijnkelder zijn de mooiste en meest gerenommeerde Franse wijnhuizen en châteaus vertegenwoordigd, met bijzondere jaargangen. Alle gerechten worden geserveerd op klassiek Frans porselein, dat speciaal is geïmporteerd uit het pittoreske dorpje Limoges, dat niet alleen bekendstaat om goede wijnen maar ook het mooie porselein. Bovendien worden de tafels ingedekt met écht zilveren servies, wat met de hand is geselecteerd op tientallen brocante markten in Frankrijk.

'La cuisine'

Een gloednieuw keukenteam bestaande uit twaalf professionals staat klaar onder de bekwame leiding van executive chef Philippe Schuring, head chefs Justin Bekker en Björn Vlegels en souschef Can Bergin. Dit ijzersterke team wijdt zich aan de authentieke, klassieke Franse keuken zonder poespas, waarbij geldt: 'What you see is what you get!' Van een Magret de Canard tot aan Fruits de Mer, terrines en patés. Brasserie Margaux biedt een uitgebreid scala aan authentieke smaken. Net zoals bij Café Garçon, wordt alles dagelijks ambachtelijk bereid. "Omdat Brasserie Margaux aanzienlijk groter is dan Café Garçon hebben we meer ruimte voor aanvullende bijzondere dingen, zoals een vis-display voor oesters en schelpdieren en een dry-aged vleeskoeling voor een fantastisch stuk dry-aged Côte de Bœuf!”

'Le déjeuner'

Op de kaart staat een ruime selectie van verschillende tartines en baguettes, maar de nadruk ligt voornamelijk op de warme, traditionele Franse lunchgerechten. "We merken dat de Amsterdamse eetcultuur stapje voor stapje steeds meer de warme lunch begint te appreciëren. Bij Brasserie Margaux kijkt er daarom niemand vreemd van op als een Entrecôte au Pauvre, gecombineerd met een bijzonder goed glas Bordeaux tijdens de lunch op een maandagmiddag wordt besteld. Of een Sole Meunière met een heerlijk glas Chablis. Als we deze geweldige eetgewoontes zo kunnen omarmen wanneer we allen in Parijs of Zuid-Frankrijk zijn, waarom zouden we die dan ook niet in Amsterdam toepassen en normaliseren?”, aldus mede-eigenaar Dylan Ramses Sturm. 

Het team achter Brasserie Margaux belooft uit te blinken met hun uitgebreide wijnkaart. In het restaurantgedeelte zijn de wijnklimaatkasten geïntegreerd in het design. Maar voor de echte wijnliefhebbers en connaisseurs is de ware blikvanger te vinden in de kelder: ‘De vintage wijnkelder’. Achter een glazen deur bevinden zich zeldzame wijnen, afkomstig uit bijzondere jaartallen. Denk aan namen als Château Palmer, Château Giscours, Château du Tertre, en uiteraard Château Margaux, die hier hun thuis hebben gevonden. Gasten worden uitgenodigd om een kijkje te nemen en deze schatten te bewonderen terwijl ze er langslopen. “Ook niet te vergeten dat dit een van de weinige restaurants in Nederland is waar je een hele mooie Margaux per glas kunt bestellen!”

'Ouverture'

Hoewel het team van Brasserie Margaux zich tijdens de eerste openingsweken van begin november uitsluitend zal focussen op het diner, zal het restaurant kort daarna zeven dagen per week geopend zijn, zowel voor lunch als diner.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws