Bouillabaisse

1 januari 2016 | Jorien Slager
Bouillabaisse

Ingrediënten (voor 8 personen)

600 g verse witvisfilet, in stukken
250 g gekookte mosselen
500 g gamba’s, gepeld en ontdooid
4 vleestomaten, ontveld
1 venkelknol
olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 uien, gesnipperd
1 el Italiaanse kruiden
1 el sinaasappelrasp
100 ml witte wijn
1,5 l visfond of visbouillon
zout en peper

Bereiding

Snijd de tomaten in blokjes en snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol in blokjes. Kruid de vis met zout en peper. Verwarm olijfolie in een hapjespan. Bak de vis in 4-6 minuten.  Schep op een bord en houd ze warm. Fruit de knoflook, ui en venkel glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak mee. Schenk de wijn erbij, laat alles pruttelen en voeg de fond toe. Laat de soep koken tot de groente gaar is. Leg de stukken vis, de mosselen en de gamba’s in soepborden en schep de hete soep erop. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met venkelgroen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: