BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (3)

14 juli 2015 |
BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (3)<

De meubels zijn besteld en het merendeel van het werk is aanbesteed. Is dat een garantie dat alles ook op tijd en volgens planning
wordt opgeleverd? Nee helaas, tijdens het uitbrengen van de offertes blijken een aantal partijen wat flexibelerer dan dat ze in werkelijkheid zijn. Probleem is dat de sleutel wordt overgedragen net voor de start van de bouwvak. Vind dan maar eens een geschikte leverancier die ruimte in zijn agenda heeft. Na wat stressmomenten zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd om de juiste leveranciers te vinden. Voorlopig lopen we dus nog volgens planning.

Het vinden van een chef-kok
We zijn ook gestart met het werven van een chef-kok. Vacature geplaatst en vervolgens alle geschikte kandidaten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Geen officieel formeel sollicitatiegesprek maar een kennismakingsgesprek, want wij vinden het belangrijk dat de chef-kok een klik heeft met ons en ons bedrijf. De twee overgebleven kandidaten hebben wij uitgenodigd voor een tweede afspraak. Wederom geen formeel gesprek, maar een kooksessie in een kookstudio, want over koken moet je niet praten maar dat moet je doen. Beide kandidaten mochten een voorstel doen voor een voor- en hoofdgerecht passend binnen onze menukaart. De benodigde ingrediënten hebben wij ingekocht, waarna beide afzonderlijk van elkaar hun kunsten hebben getoond en laten proeven. Dit waren twee leerzame middagen waarbij één van de koks onze verwachtingen overtrof. De opgedane kennis over de nieuwe Wet Werk en Zekerheid hebben wij meegenomen in het voorstel arbeidsvoorwaarden. Dit voorstel is geaccepteerd dus wij hebben onze chef-kok binnen!



Leveranciers kiezen
De aankomende weken gaan we ons richten op het selecteren van de foodleveranciers. Ook hiervoor is het belangrijk dat je meerdere partijen aan tafel krijgt. De selectie van ons biermerk liet zien dat vergelijken meer dan loont.

Vorige week hebben wij ons gepresenteerd op een lokaal Pruuvement. Nog geen pand, professionele keuken of chef-kok, maar toch leek het ons goed om hierbij aanwezig te zijn. 250 MKB-ondernemers hebben genoten van ons hoofdgerecht. Het vele aantal positieve reacties was een mooie beloning voor een dag hard werk. PR-technisch was dit ook een goede zet.

Eind week 30 krijgen wij de sleutel en kan het echte werk (eindelijk) beginnen.
Wij gaan verder met de voorbereidingen en wensen je Een Mooie Dag!

Patricia & Edwin



Lees hier de eerder gepubliceerde blogposts van Patricia & Edwin!
#eenmooiedag

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: