BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (3)

14 juli 2015 |
BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (3)

De meubels zijn besteld en het merendeel van het werk is aanbesteed. Is dat een garantie dat alles ook op tijd en volgens planning
wordt opgeleverd? Nee helaas, tijdens het uitbrengen van de offertes blijken een aantal partijen wat flexibelerer dan dat ze in werkelijkheid zijn. Probleem is dat de sleutel wordt overgedragen net voor de start van de bouwvak. Vind dan maar eens een geschikte leverancier die ruimte in zijn agenda heeft. Na wat stressmomenten zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd om de juiste leveranciers te vinden. Voorlopig lopen we dus nog volgens planning.

Het vinden van een chef-kok
We zijn ook gestart met het werven van een chef-kok. Vacature geplaatst en vervolgens alle geschikte kandidaten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Geen officieel formeel sollicitatiegesprek maar een kennismakingsgesprek, want wij vinden het belangrijk dat de chef-kok een klik heeft met ons en ons bedrijf. De twee overgebleven kandidaten hebben wij uitgenodigd voor een tweede afspraak. Wederom geen formeel gesprek, maar een kooksessie in een kookstudio, want over koken moet je niet praten maar dat moet je doen. Beide kandidaten mochten een voorstel doen voor een voor- en hoofdgerecht passend binnen onze menukaart. De benodigde ingrediënten hebben wij ingekocht, waarna beide afzonderlijk van elkaar hun kunsten hebben getoond en laten proeven. Dit waren twee leerzame middagen waarbij één van de koks onze verwachtingen overtrof. De opgedane kennis over de nieuwe Wet Werk en Zekerheid hebben wij meegenomen in het voorstel arbeidsvoorwaarden. Dit voorstel is geaccepteerd dus wij hebben onze chef-kok binnen!



Leveranciers kiezen
De aankomende weken gaan we ons richten op het selecteren van de foodleveranciers. Ook hiervoor is het belangrijk dat je meerdere partijen aan tafel krijgt. De selectie van ons biermerk liet zien dat vergelijken meer dan loont.

Vorige week hebben wij ons gepresenteerd op een lokaal Pruuvement. Nog geen pand, professionele keuken of chef-kok, maar toch leek het ons goed om hierbij aanwezig te zijn. 250 MKB-ondernemers hebben genoten van ons hoofdgerecht. Het vele aantal positieve reacties was een mooie beloning voor een dag hard werk. PR-technisch was dit ook een goede zet.

Eind week 30 krijgen wij de sleutel en kan het echte werk (eindelijk) beginnen.
Wij gaan verder met de voorbereidingen en wensen je Een Mooie Dag!

Patricia & Edwin



Lees hier de eerder gepubliceerde blogposts van Patricia & Edwin!
#eenmooiedag

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: