BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (3)

14 juli 2015 |
BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (3)

De meubels zijn besteld en het merendeel van het werk is aanbesteed. Is dat een garantie dat alles ook op tijd en volgens planning
wordt opgeleverd? Nee helaas, tijdens het uitbrengen van de offertes blijken een aantal partijen wat flexibelerer dan dat ze in werkelijkheid zijn. Probleem is dat de sleutel wordt overgedragen net voor de start van de bouwvak. Vind dan maar eens een geschikte leverancier die ruimte in zijn agenda heeft. Na wat stressmomenten zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd om de juiste leveranciers te vinden. Voorlopig lopen we dus nog volgens planning.

Het vinden van een chef-kok
We zijn ook gestart met het werven van een chef-kok. Vacature geplaatst en vervolgens alle geschikte kandidaten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Geen officieel formeel sollicitatiegesprek maar een kennismakingsgesprek, want wij vinden het belangrijk dat de chef-kok een klik heeft met ons en ons bedrijf. De twee overgebleven kandidaten hebben wij uitgenodigd voor een tweede afspraak. Wederom geen formeel gesprek, maar een kooksessie in een kookstudio, want over koken moet je niet praten maar dat moet je doen. Beide kandidaten mochten een voorstel doen voor een voor- en hoofdgerecht passend binnen onze menukaart. De benodigde ingrediënten hebben wij ingekocht, waarna beide afzonderlijk van elkaar hun kunsten hebben getoond en laten proeven. Dit waren twee leerzame middagen waarbij één van de koks onze verwachtingen overtrof. De opgedane kennis over de nieuwe Wet Werk en Zekerheid hebben wij meegenomen in het voorstel arbeidsvoorwaarden. Dit voorstel is geaccepteerd dus wij hebben onze chef-kok binnen!



Leveranciers kiezen
De aankomende weken gaan we ons richten op het selecteren van de foodleveranciers. Ook hiervoor is het belangrijk dat je meerdere partijen aan tafel krijgt. De selectie van ons biermerk liet zien dat vergelijken meer dan loont.

Vorige week hebben wij ons gepresenteerd op een lokaal Pruuvement. Nog geen pand, professionele keuken of chef-kok, maar toch leek het ons goed om hierbij aanwezig te zijn. 250 MKB-ondernemers hebben genoten van ons hoofdgerecht. Het vele aantal positieve reacties was een mooie beloning voor een dag hard werk. PR-technisch was dit ook een goede zet.

Eind week 30 krijgen wij de sleutel en kan het echte werk (eindelijk) beginnen.
Wij gaan verder met de voorbereidingen en wensen je Een Mooie Dag!

Patricia & Edwin



Lees hier de eerder gepubliceerde blogposts van Patricia & Edwin!
#eenmooiedag

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: