Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving.

Bistro Croquant is een laagdrempelige en toegankelijke kwaliteitsbistro gevestigd in de straat Achter de Molens in het centrum van Maastricht, op steenworp afstand van de populaire stadsomwalling.

Ambachtelijke croquetten

Op het menu staan onder andere ambachtelijke croquetten zoals de rundvleescroquette met crème van vadouvan en de paddenstoel-truffelcroquette met crème van truffel. Maar ook pommes frites met ambachtelijke mayonaise, tartaar van rund met salade van artisjok en crème van ansjovis en karamelzeezout-ijs met olijfolie en gekarameliseerde popcorn zijn bij de horecagelegenheid van eigenaar Roland Philipsen te bestellen. Herkenbare gerechten in een kwaliteitsjasje.

"Het imago van Maastricht Culinair om de stad en omgeving te profileren als gastronomische regio, past bij wat ik doe. We werken graag met seizoens- en kwaliteitsproducten en zien de toegevoegde waarde om gasten en professionals een experience gastronomy te bieden. Ieder lid haalt het beste uit zichzelf en ik doe dat met kwaliteitsgerechten om te delen", aldus Philipsen.

Maastricht culinair

De aansluiting wordt binnenkort zichtbaar door een gevelbordje aan de muur van Bistro Croquant, door vermelding van de eetgelegenheid op de website van Maastricht Culinair en door vermelding op flyers en in de gids van de organisatie.

Maastricht Culinair werkt nauw samen met onder andere Maastricht Visitor Centre (voorheen VVV-kantoor Maastricht) en telt bijna twintig aangesloten restaurants, waaronder bekende Maastrichtse zaken als Château Neercanne, Rantrée en St. Gerlach in Valkenburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: