Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving.

Bistro Croquant is een laagdrempelige en toegankelijke kwaliteitsbistro gevestigd in de straat Achter de Molens in het centrum van Maastricht, op steenworp afstand van de populaire stadsomwalling.

Ambachtelijke croquetten

Op het menu staan onder andere ambachtelijke croquetten zoals de rundvleescroquette met crème van vadouvan en de paddenstoel-truffelcroquette met crème van truffel. Maar ook pommes frites met ambachtelijke mayonaise, tartaar van rund met salade van artisjok en crème van ansjovis en karamelzeezout-ijs met olijfolie en gekarameliseerde popcorn zijn bij de horecagelegenheid van eigenaar Roland Philipsen te bestellen. Herkenbare gerechten in een kwaliteitsjasje.

"Het imago van Maastricht Culinair om de stad en omgeving te profileren als gastronomische regio, past bij wat ik doe. We werken graag met seizoens- en kwaliteitsproducten en zien de toegevoegde waarde om gasten en professionals een experience gastronomy te bieden. Ieder lid haalt het beste uit zichzelf en ik doe dat met kwaliteitsgerechten om te delen", aldus Philipsen.

Maastricht culinair

De aansluiting wordt binnenkort zichtbaar door een gevelbordje aan de muur van Bistro Croquant, door vermelding van de eetgelegenheid op de website van Maastricht Culinair en door vermelding op flyers en in de gids van de organisatie.

Maastricht Culinair werkt nauw samen met onder andere Maastricht Visitor Centre (voorheen VVV-kantoor Maastricht) en telt bijna twintig aangesloten restaurants, waaronder bekende Maastrichtse zaken als Château Neercanne, Rantrée en St. Gerlach in Valkenburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: