Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving.

Bistro Croquant is een laagdrempelige en toegankelijke kwaliteitsbistro gevestigd in de straat Achter de Molens in het centrum van Maastricht, op steenworp afstand van de populaire stadsomwalling.

Ambachtelijke croquetten

Op het menu staan onder andere ambachtelijke croquetten zoals de rundvleescroquette met crème van vadouvan en de paddenstoel-truffelcroquette met crème van truffel. Maar ook pommes frites met ambachtelijke mayonaise, tartaar van rund met salade van artisjok en crème van ansjovis en karamelzeezout-ijs met olijfolie en gekarameliseerde popcorn zijn bij de horecagelegenheid van eigenaar Roland Philipsen te bestellen. Herkenbare gerechten in een kwaliteitsjasje.

"Het imago van Maastricht Culinair om de stad en omgeving te profileren als gastronomische regio, past bij wat ik doe. We werken graag met seizoens- en kwaliteitsproducten en zien de toegevoegde waarde om gasten en professionals een experience gastronomy te bieden. Ieder lid haalt het beste uit zichzelf en ik doe dat met kwaliteitsgerechten om te delen", aldus Philipsen.

Maastricht culinair

De aansluiting wordt binnenkort zichtbaar door een gevelbordje aan de muur van Bistro Croquant, door vermelding van de eetgelegenheid op de website van Maastricht Culinair en door vermelding op flyers en in de gids van de organisatie.

Maastricht Culinair werkt nauw samen met onder andere Maastricht Visitor Centre (voorheen VVV-kantoor Maastricht) en telt bijna twintig aangesloten restaurants, waaronder bekende Maastrichtse zaken als Château Neercanne, Rantrée en St. Gerlach in Valkenburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: