Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving.

Bistro Croquant is een laagdrempelige en toegankelijke kwaliteitsbistro gevestigd in de straat Achter de Molens in het centrum van Maastricht, op steenworp afstand van de populaire stadsomwalling.

Ambachtelijke croquetten

Op het menu staan onder andere ambachtelijke croquetten zoals de rundvleescroquette met crème van vadouvan en de paddenstoel-truffelcroquette met crème van truffel. Maar ook pommes frites met ambachtelijke mayonaise, tartaar van rund met salade van artisjok en crème van ansjovis en karamelzeezout-ijs met olijfolie en gekarameliseerde popcorn zijn bij de horecagelegenheid van eigenaar Roland Philipsen te bestellen. Herkenbare gerechten in een kwaliteitsjasje.

"Het imago van Maastricht Culinair om de stad en omgeving te profileren als gastronomische regio, past bij wat ik doe. We werken graag met seizoens- en kwaliteitsproducten en zien de toegevoegde waarde om gasten en professionals een experience gastronomy te bieden. Ieder lid haalt het beste uit zichzelf en ik doe dat met kwaliteitsgerechten om te delen", aldus Philipsen.

Maastricht culinair

De aansluiting wordt binnenkort zichtbaar door een gevelbordje aan de muur van Bistro Croquant, door vermelding van de eetgelegenheid op de website van Maastricht Culinair en door vermelding op flyers en in de gids van de organisatie.

Maastricht Culinair werkt nauw samen met onder andere Maastricht Visitor Centre (voorheen VVV-kantoor Maastricht) en telt bijna twintig aangesloten restaurants, waaronder bekende Maastrichtse zaken als Château Neercanne, Rantrée en St. Gerlach in Valkenburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: