Bangkok: Paradijs voor visfoodies

28 augustus 2019 | David Bakker
Bangkok: Paradijs voor visfoodies

Op naar Thailand en daar eten we...VIS! Hoewel het land van de glimlach bekend staat om haar waanzinnige Pad Thai en heerlijk geurende groene en rode curry is er in Bangkok ook een waanzinnige Japanse viscultuur.

Er wonen zo’n 50.000 Japanners in de hoofdstad van Thailand en dit maakt dat je er veel waanzinnige sushi restaurants, Izakaya’s en vismarkten vindt. Vis wordt vers overgevlogen van de beste markten in Tokio. En zo hoef je dus niet af te reizen naar de Japanse metropool om van de lokale cuisine van het land te genieten. Hieronder een lijst met plekken in Bangkok die je als visfoodie zeker niet mag missen!

‘’We are where the freshness is’’ is het motto van Shinsen Fish market en dit maken zij meer dan waar. Shinsen is gevestigd in een warenhuis en heeft vier verschillende zones: de ‘Super Market’, de ‘Grill Bar’, ‘Sushi Bar’ en ‘Raw & Steam Bar’. In de Super Market vind je vers geïmporteerde vis uit Japan. Dan kun je denken aan iwagaki (Japanse oesters), zeeoren, maar ook koningskrabben. Liever op je wenken bediend worden? In de Sushi Bar kookt Masaru Mori de sterren van de hemel. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als sushi chef en zijn specialiteit is sashimi.

Waanzinnige restaurants

Dagelijks wordt er verse vis van de Toyosu market in Tokio overgevlogen naar dit beroemde restaurant in Bangkok. Ginza Sushi Ichi staat bekend als de plek in Bangkok waar je de beste Omakase (de Japanse versie van een chef’s menu) kunt krijgen. Het restaurant heeft niet zomaar een Michelin ster, er wordt waanzinnig veel aandacht besteed aan de heerlijke, verfijnde en subtiele gerechten die de twee chefs recht voor je ogen bereiden. Wat kun je verwachten? Veel gangen, de een nog mooier dan de vorige, geen flesjes soja saus want de chef voegt zelf de perfecte hoeveelheid soja saus toe, verse wasabi en dat allemaal in een intieme setting.

 Uomasa

Verborgen in Nihonmachi ‘’Japan stad’’ vind je Uomasa. Een restaurant dat enorm populair is onder Japanse expats. Niet heel gek! Want ook hier wordt de vis vers overgevlogen vanuit Tokio. Van de Tsukiji markt in dit geval. In het traditioneel Japanse Uomasa geniet je van yellowtail kingfish, tonijn maki’s, kreeft sashimi, coquilles en zoete garnalen.

Mugendai Penthouse

In Wattana is Mugendai Penthouse gevestigd. Dit Japanse hoogstandje biedt fine dining in een trendy bar. Verse vis wordt van de eerder genoemde Tsukiji markt overgevlogen. Kies voor de Aburi 7, wanneer je het beste van het menu wilt proeven. Wat je dan op tafel kunt verwachten is vette blauwvintonijn, reuze St. Jacobsschelpen, snapper, heilbot, zalm, rode koningskrab en Matsuzaka rundvlees. Elk met bijpassende pasta’s en sauzen zoals Miso en Ponzu. Wil je iets anders proberen? Kies dan voor een van de Donburi Bowls. Dit is een kom gevuld met rijst, vis en/of vlees.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Internationaal Mensen
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, w ...

KHN
KHN wil horeca volledig open voor 1 juni

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat de horeca sneller en onbeperkt open moet. Dat laat de brancheveniging weten middels een persbericht. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het openen van de terrassen onvoldoende. “Bij de aangekondigde versoepelingen per 28 april, wil KHN d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: