Bangkok: Paradijs voor visfoodies

28 augustus 2019 | David Bakker

Op naar Thailand en daar eten we...VIS! Hoewel het land van de glimlach bekend staat om haar waanzinnige Pad Thai en heerlijk geurende groene en rode curry is er in Bangkok ook een waanzinnige Japanse viscultuur.

Er wonen zo’n 50.000 Japanners in de hoofdstad van Thailand en dit maakt dat je er veel waanzinnige sushi restaurants, Izakaya’s en vismarkten vindt. Vis wordt vers overgevlogen van de beste markten in Tokio. En zo hoef je dus niet af te reizen naar de Japanse metropool om van de lokale cuisine van het land te genieten. Hieronder een lijst met plekken in Bangkok die je als visfoodie zeker niet mag missen!

‘’We are where the freshness is’’ is het motto van Shinsen Fish market en dit maken zij meer dan waar. Shinsen is gevestigd in een warenhuis en heeft vier verschillende zones: de ‘Super Market’, de ‘Grill Bar’, ‘Sushi Bar’ en ‘Raw & Steam Bar’. In de Super Market vind je vers geïmporteerde vis uit Japan. Dan kun je denken aan iwagaki (Japanse oesters), zeeoren, maar ook koningskrabben. Liever op je wenken bediend worden? In de Sushi Bar kookt Masaru Mori de sterren van de hemel. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als sushi chef en zijn specialiteit is sashimi.

Waanzinnige restaurants

Dagelijks wordt er verse vis van de Toyosu market in Tokio overgevlogen naar dit beroemde restaurant in Bangkok. Ginza Sushi Ichi staat bekend als de plek in Bangkok waar je de beste Omakase (de Japanse versie van een chef’s menu) kunt krijgen. Het restaurant heeft niet zomaar een Michelin ster, er wordt waanzinnig veel aandacht besteed aan de heerlijke, verfijnde en subtiele gerechten die de twee chefs recht voor je ogen bereiden. Wat kun je verwachten? Veel gangen, de een nog mooier dan de vorige, geen flesjes soja saus want de chef voegt zelf de perfecte hoeveelheid soja saus toe, verse wasabi en dat allemaal in een intieme setting.

 Uomasa

Verborgen in Nihonmachi ‘’Japan stad’’ vind je Uomasa. Een restaurant dat enorm populair is onder Japanse expats. Niet heel gek! Want ook hier wordt de vis vers overgevlogen vanuit Tokio. Van de Tsukiji markt in dit geval. In het traditioneel Japanse Uomasa geniet je van yellowtail kingfish, tonijn maki’s, kreeft sashimi, coquilles en zoete garnalen.

Mugendai Penthouse

In Wattana is Mugendai Penthouse gevestigd. Dit Japanse hoogstandje biedt fine dining in een trendy bar. Verse vis wordt van de eerder genoemde Tsukiji markt overgevlogen. Kies voor de Aburi 7, wanneer je het beste van het menu wilt proeven. Wat je dan op tafel kunt verwachten is vette blauwvintonijn, reuze St. Jacobsschelpen, snapper, heilbot, zalm, rode koningskrab en Matsuzaka rundvlees. Elk met bijpassende pasta’s en sauzen zoals Miso en Ponzu. Wil je iets anders proberen? Kies dan voor een van de Donburi Bowls. Dit is een kom gevuld met rijst, vis en/of vlees.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: