Amsterdam een van de duurste 'eetsteden' ter wereld

27 augustus 2019 | David Bakker

Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top-4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat kosten van populaire date-activiteiten in 58 hoofdsteden in kaart bracht. 
 
De gemiddelde prijs voor twee hoofdgerechten van alle 58 landen is € 28,91. Uit eten gaan is in Amsterdam dus twee keer zo duur als wereldwijd gemiddeld. Toch valt Amsterdam net buiten de top 3 ‘duurste restaurant steden’. Uit eten gaan is namelijk nog prijziger in de hoofdsteden van Denemarken (€ 70,26), Luxemburg (€ 61,18) en de Verenigde Staten (€ 58,63).

Twee hoofdgerechten zijn daarentegen relatief goedkoop in de hoofdsteden van Bolivia (€ 7,35), Pakistan (€ 9,10) en Tunesië (€ 10,40). Het verschil tussen het goedkoopste en duurste etentje loopt daardoor op tot wel € 62,89.

Amsterdam dure dating-stad
Naast uit eten gaan werden binnen het onderzoek ook de kosten van andere populaire date-activiteiten bekeken, zoals een bioscoopbezoek, wat drinken in een bar, taxiritjes en een hotelovernachting. Alle kosten bij elkaar opgeteld, komt Amsterdam als de tweede duurste stad uit het onderzoek. 

De duurste date-stad is Luxemburg. In de top tien staan verder steden als Londen, Parijs, Tokyo en Stockholm. De volledige analyse en kosten per date-activiteit zijn in te zien op Taxi2Airport.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: