Amsterdam een van de duurste 'eetsteden' ter wereld

27 augustus 2019 | David Bakker

Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top-4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat kosten van populaire date-activiteiten in 58 hoofdsteden in kaart bracht. 
 
De gemiddelde prijs voor twee hoofdgerechten van alle 58 landen is € 28,91. Uit eten gaan is in Amsterdam dus twee keer zo duur als wereldwijd gemiddeld. Toch valt Amsterdam net buiten de top 3 ‘duurste restaurant steden’. Uit eten gaan is namelijk nog prijziger in de hoofdsteden van Denemarken (€ 70,26), Luxemburg (€ 61,18) en de Verenigde Staten (€ 58,63).

Twee hoofdgerechten zijn daarentegen relatief goedkoop in de hoofdsteden van Bolivia (€ 7,35), Pakistan (€ 9,10) en Tunesië (€ 10,40). Het verschil tussen het goedkoopste en duurste etentje loopt daardoor op tot wel € 62,89.

Amsterdam dure dating-stad
Naast uit eten gaan werden binnen het onderzoek ook de kosten van andere populaire date-activiteiten bekeken, zoals een bioscoopbezoek, wat drinken in een bar, taxiritjes en een hotelovernachting. Alle kosten bij elkaar opgeteld, komt Amsterdam als de tweede duurste stad uit het onderzoek. 

De duurste date-stad is Luxemburg. In de top tien staan verder steden als Londen, Parijs, Tokyo en Stockholm. De volledige analyse en kosten per date-activiteit zijn in te zien op Taxi2Airport.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: