Amazon investeert fors in Deliveroo

17 mei 2019 | Thijs Jacobs

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53 miljard.

Met deze financiering zal Deliveroo blijven bouwen aan haar service, waarbij klanten het eten krijgen waar en wanneer zij willen. Tevens wordt er nog meer werk voor bezorgers gecreëerd en worden restaurants geholpen om hun bedrijf te laten groeien door nog meer nieuwe klanten te bereiken. 

Deze nieuwe investering zal bijdragen aan:

De groei van het tech team van Deliveroo, gevestigd in het hoofdkantoor in Londen, en zo meer hooggekwalificeerde banen creëren, het voortbouwen op de groeiende reputatie van Londen als ‘tech hub’.

Uitbreiding van het bereik van Deliveroo zodat het de service aan meer klanten kan aanbieden.

Verdere innovatie in de ‘food’-sector, onder andere door middel van ‘Editions’ (op bezorging gerichte keukens) en nieuwe concepten die restaurants helpen om uit te breiden naar nieuwe gebieden tegen lagere kosten en met minder risico's, waardoor er meer keuze is in de lokale wijken.

Ontwikkeling van nieuwe producten voor klanten om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden, meer ondersteuning voor restaurantpartners en nieuwe mogelijkheden om bezorgers flexibel en goed betaald werk te bieden.

Creëren van banen

Will Shu, oprichter en CEO van Deliveroo, zei: "Deze nieuwe investering zal Deliveroo helpen om te groeien en om klanten nog meer keuze te bieden, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren, om restaurants meer mogelijkheden te bieden om te groeien en hun activiteiten uit te breiden, en om meer flexibel en goed betaald werk voor bezorgers te creëren. Amazon is voor mij en voor ons bedrijf een inspiratiebron geweest en we kijken ernaar uit om samen te werken met zo'n klantgerichte organisatie. Dit is geweldig nieuws voor zowel de tech- als de restaurantsector en het gaat bijdragen aan het creëren van banen in alle landen waar we actief zijn.” Overigens is niet iedereen ervan overtuigd dat deliveroo 'banen' creëert, aangezien de werkwijze leidt tot inzet van 'zzp'ers', die dus feitelijk geen baan hebben bij het bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: