Alice Stancanelli nieuwe pastry chef Sofitel Legend The Grand

Auteur: Redactie
F&B 18 maart 2022
Alice Stancanelli nieuwe pastry chef Sofitel Legend The Grand

Alice Stancanelli is de nieuwe pastry chef van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam. De Italiaanse pastry chef beschikt over ruim tien jaar ervaring in de patisserie. Voordat Stancanelli naar Nederland kwam heeft ze voor verschillende sterrenrestaurants gewerkt in onder andere Zwitserland en Italië.

Stancanelli vervulde eerder de positie van Head Pastry Chef bij het hotel Vitznauerof en twee sterrenrestaurant Sens in Vitznau te Zwitserland. Hier combineerde zij traditionele technieken met moderne verfijning. Ook was ze bij het één sterrenrestaurant I Tigli in Theoria te Italië werkzaam als Pastry Chef.

Ervaring

Daarnaast vervulde ze in Italië de positie van Pastry Chef de Partie bij het één sterrenrestaurant I Tigli in Theoria. Hier stortte Stancanelli zich op het bestuderen en eigen maken van de lokale keuken. Stancanelli heeft tevens ervaring opgedaan bij de Belgische marktleider van pralines en chocolade ‘Valentino Chocolatier’ en de Franse supermarktketen Auchan. Hier voerde zij een aantal waardevolle vernieuwingen door in de recepturen van klassieke producten van de Franse keten.

Overig nieuws