Algeheel rookverbod direct van kracht

21 oktober 2014 |
Algeheel rookverbod direct van kracht

De kogel is door de kerk: er mag in geen enkel café meer gerookt worden. Het gehele rookverbod voor de horeca gaat per direct in. Ook kleine cafés
zonder personeel vallen niet meer onder de uitzonderig.

Staatssecretaris
Dit werd dinsdagavond door staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekendgemaakt. De aanleiding is de uitspraak van de Hoge Raad van 10 oktober. Die bepaalde, in navolging van het gerechtshof, dat de uitzondering voor kleine cafés zonder personeel ongeldig is.

NVWA
De NVWA zal het verbod per diect gaan handhaven. De eerste overtreding komt je op een waarschuwing te staan (als dit voor voor 1 januari 2015 gebeurt). De tweede overtreding kost je 600 euro. Per 1 januari zou het algehele rookverbod sowieso gaan gelden, maar de Eerste Kamer moest het voorstel nog bekrachtigen.

Stichting Rokers Belangen
De Stichting Rokers Belangen (SRB) is onaangenaam verrast door het besluit en vindt dat de Eerste Kamer het algehele verbod moet bekrachtigen voordat het legitiem is. Of zij gelijk hebben of krijgen, valt te bezien.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: