Accijns veel te hoog

7 april 2014 |
Accijns veel te hoog<

Philip de Ridder is gestopt als algemeen directeur bij Heineken Nederland, maar verlaat het bedrijf niet zonder flink uit te halen naar het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van accijnzen. In een interview
met De Telegraaf haalt hij verwoestend hard uit naar het kabinet.

Grensstreek
De Ridder ziet horecazaken worstelen; de omzet trekt niet aan, ondanks de verbeterende economie. Voor veel horecaondernemers in de grensstreek is de zaak het pensioen. Juist daar zien ondernemers de omzet dalen en hun gasten over de grens trekken voor met name alcohol en benzine. De zaak wordt onverkoopbaar en het pensioen is in een keer verdwenen.

Schandalige praktijken van kabinet-Rutte
Philip de Ridder neemt het kabinet-Rutte op de korrel en geeft aan dat het huidige kabinet met schandalige praktijken bezig is en totaal geen rekening houdt met ondernemers. Laten we eens kijken naar de accijnsverhogingen: 30 procent accijnsverhoging in 2009, 10 procent in 2013 en 5,75 procent in 2014. Meneer De Ridder heeft gelijk: dit is een niet door te berekenen verhoging. Tel daarbij het rookverbod, de verhoging van de alcoholgrens en de crisis op en u hoeft geen rekenwonder te zijn of een glazen bol te bezitten om de gevolgen in te schatten.

Veel thuisconsumptie
De Ridder komt met nog enkele cijfers. Tien jaar geleden werd twee derde van al het bier thuis geconsumeerd, heden is dat 70 procent. Dat zijn enorme hoeveelheden bier. Desalniettemin kijkt hij tevreden terug op zijn periode bij Heineken Nederland en wenst zijn opvolgers succes.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: