Accijns veel te hoog

7 april 2014 |
Accijns veel te hoog<

Philip de Ridder is gestopt als algemeen directeur bij Heineken Nederland, maar verlaat het bedrijf niet zonder flink uit te halen naar het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van accijnzen. In een interview
met De Telegraaf haalt hij verwoestend hard uit naar het kabinet.

Grensstreek
De Ridder ziet horecazaken worstelen; de omzet trekt niet aan, ondanks de verbeterende economie. Voor veel horecaondernemers in de grensstreek is de zaak het pensioen. Juist daar zien ondernemers de omzet dalen en hun gasten over de grens trekken voor met name alcohol en benzine. De zaak wordt onverkoopbaar en het pensioen is in een keer verdwenen.

Schandalige praktijken van kabinet-Rutte
Philip de Ridder neemt het kabinet-Rutte op de korrel en geeft aan dat het huidige kabinet met schandalige praktijken bezig is en totaal geen rekening houdt met ondernemers. Laten we eens kijken naar de accijnsverhogingen: 30 procent accijnsverhoging in 2009, 10 procent in 2013 en 5,75 procent in 2014. Meneer De Ridder heeft gelijk: dit is een niet door te berekenen verhoging. Tel daarbij het rookverbod, de verhoging van de alcoholgrens en de crisis op en u hoeft geen rekenwonder te zijn of een glazen bol te bezitten om de gevolgen in te schatten.

Veel thuisconsumptie
De Ridder komt met nog enkele cijfers. Tien jaar geleden werd twee derde van al het bier thuis geconsumeerd, heden is dat 70 procent. Dat zijn enorme hoeveelheden bier. Desalniettemin kijkt hij tevreden terug op zijn periode bij Heineken Nederland en wenst zijn opvolgers succes.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: