299 restaurants doen mee aan Mosselweek

9 september 2015 |
299 restaurants doen mee aan Mosselweek<

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september was de vijfde editie van de Nationale Mosselweek Voor de eerste keer tijdens deze lag het accent op horecagelegenheden. In totaal hebben 299 restaurants meegedaan en een mosselgerecht of -menu geserveerd met Zeeuwse mosselen.

Mosselweek
Tijdens de Nationale Mosselweek hebben 299 restaurants Zeeuwse mosselen geserveerd. Deelnemende restaurants hadden de vrijheid om op geheel eigen wijze een mosselmenu of -gerecht samen te stellen. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: "Het is geweldig dat de Zeeuwse mosselen massaal gepromoot zijn. De samenwerking met horecagelegenheden was een groot succes: 299 restaurants in heel Nederland hebben meegedaan. We hebben veel enthousiaste reacties gehad, restauranthouders vonden de mosselweek een mooi initiatief. Mede doordat er geen kosten en voorwaarden verbonden waren aan deelname is het zo’n groot succes geworden en voor herhaling vatbaar, want ook van gasten hebben we positieve reacties ontvangen."

Positieve reacties
"De Nationale Mosselweek was voor ons een groot succes. De deelname was zeer laagdrempelig en alles werd ons uit handen genomen qua promotie en reserveringen. Ook vanuit onze gasten hebben we veel positieve reacties ontvangen, ons vijfgangen mosselmenu was een absolute hit, wij doen volgend jaar zeker weer mee", aldus Jac Uytdewilligen van Restaurant Mossels & Meer in Oostkapelle.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: