299 restaurants doen mee aan Mosselweek

9 september 2015 |
299 restaurants doen mee aan Mosselweek

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september was de vijfde editie van de Nationale Mosselweek Voor de eerste keer tijdens deze lag het accent op horecagelegenheden. In totaal hebben 299 restaurants meegedaan en een mosselgerecht of -menu geserveerd met Zeeuwse mosselen.

Mosselweek
Tijdens de Nationale Mosselweek hebben 299 restaurants Zeeuwse mosselen geserveerd. Deelnemende restaurants hadden de vrijheid om op geheel eigen wijze een mosselmenu of -gerecht samen te stellen. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: "Het is geweldig dat de Zeeuwse mosselen massaal gepromoot zijn. De samenwerking met horecagelegenheden was een groot succes: 299 restaurants in heel Nederland hebben meegedaan. We hebben veel enthousiaste reacties gehad, restauranthouders vonden de mosselweek een mooi initiatief. Mede doordat er geen kosten en voorwaarden verbonden waren aan deelname is het zo’n groot succes geworden en voor herhaling vatbaar, want ook van gasten hebben we positieve reacties ontvangen."

Positieve reacties
"De Nationale Mosselweek was voor ons een groot succes. De deelname was zeer laagdrempelig en alles werd ons uit handen genomen qua promotie en reserveringen. Ook vanuit onze gasten hebben we veel positieve reacties ontvangen, ons vijfgangen mosselmenu was een absolute hit, wij doen volgend jaar zeker weer mee", aldus Jac Uytdewilligen van Restaurant Mossels & Meer in Oostkapelle.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: