1500 deelnemers Vegetarische Tafel

15 juli 2014
1500 deelnemers Vegetarische Tafel

Aanstaande vrijdag 18 juli wordt de Langste Vegetarische Tafel langer dan hij ooit geweest is in Nederland. De Vegetariërsbond organiseert dan voor de vierde keer dit evenement, waarmee de organisatie
haar eigen officieuze wereldrecord hoopt te verbeteren. Tenminste 1500 eters worden verwacht op het Amsterdamse Museumplein. Ondanks dat het evenement dit jaar opnieuw groter is dan het jaar ervoor is het eten nog steeds gratis.

*Trend*
"Vegetarisch is de trend, maar in de meer traditionele horeca wordt nog wel eens moeilijk gedaan als het om vegetarische gerechten gaat. Wie de Langste Vegetarische Tafel in Amsterdam heeft meegemaakt, kan daar alleen nog maar om lachen. Hier gaat chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch met tientallen vrijwilligers een heerlijke vegetarische maaltijd opdienen voor 1500 gasten", aldus directeur van de Vegetariërsbond Floris de Graad.

*Hongaarse keuken*
Iedereen die benieuwd is naar hoe lekker vegetarisch eten is, mag gratis aanschuiven. Vanaf ongeveer 18.00 uur zal er opgeschept gaan worden. Het eten bestaat uit 4 kleine gerechten geïnspireerd door de Hongaarse keuken. "Bij de Oost-Europese keuken denkt men vaak aan veel vlees, maar met deze maaltijd laten we zien dat je ook verrassend Hongaars kan koken zonder vlees", aldus De Graad.

*Wereldrecord*
De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de vierde keer plaats. Vorig jaar werd het wereldrecord dat in handen was van België verbroken. Het evenement begint om 18.00 uur en vindt plaats rond de vijver op het Museumplein.

~Christel Tuin~

Overig nieuws