1 januari 2017: ZZP'ers massaal op straat?

12 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Per 1 mei 2016 is de VAR (verklaring arbeidsrelatie) voor zzp’ers afgeschaft. Met de gelijktijdige introductie van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) is de zekerheid die opdrachtgevers in het verleden aan deze VAR konden ontlenen definitief voorbij. Bij de Wet DBA - en de daarbij behorende (model)overeenkomsten - draait alles om het woord ‘schijnzekerheid’. Mocht namelijk blijken dat de relatie tussen zzp’er en zijn opdrachtgever in een later stadium door de belastingdienst toch als arbeidsrelatie wordt gekwalificeerd dan betekent dit voor de opdrachtgever kans op naheffingen en forse boetes.

Veel bedrijven hebben om die reden dan ook nu al aangeven vanaf 1 januari 2017 geen gebruik meer te zullen gaan maken van zzp’ers. Bij de zzp’ers begint deze boodschap nu ook aan te komen. In een ‘worst-case-scenario’ betekent het voor een grote groep zzp’ers dat zij na deze datum geen werkzaamheden meer kunnen verrichten en dat hun inkomsten snel zullen opdrogen.  

Zzp’ers, maar ook bedrijven die met deze zzp’ers samenwerken blijken deze – rustige – zomerperiode aan te grijpen om zich te verdiepen in de risico’s rondom deze Wet DBA. Daarnaast zijn partijen bezig om te bezien welke mogelijkheden er nog zijn om toch met elkaar te kunnen blijven samenwerken en dit zonder risico’s op naheffingen of boetes. Naar alle waarschijnlijkheid zal er bij de helft van alle zzp’ers (in Nederland bijna 1.000.000) sprake zijn van een verkapt dienstverband. Het door beide partijen ondertekenen van een zogenaamde (model)overeenkomst zal dan ook geen soelaas bieden en er zal door de opdrachtgever loonheffingen ingehouden en afgedragen moeten gaan worden.

De heer Van Rijswijk, directeur van de VRB Adviesgroep zegt: 

“Paniek is een groot woord, maar er is bij alle partijen zeker sprake van onrust en een enorme behoefte aan praktische informatie over dit onderwerp. We merken dat de meeste zzp’ers begrijpen dat er nu wel iets moet gebeuren en dat zij mogelijk niet als zzp’er verder kunnen aangezien een (model)overeenkomst tussen zzp’er en opdrachtgever vaak niet zal volstaan. Bij VRB is het tijdens de zomerperiode nog nooit eerder zo druk geweest."

In grote lijnen zijn er voor zzp’ers in de situatie dat een (model)overeenkomst niet volstaat drie mogelijkheden:

1. de opdrachtgever neemt de zzp’er in loondienst en draagt loonheffingen af;

2. de zzp’er komt op de loonlijst van een payrollbedrijf te staan. Dit bedrijf draagt de loonheffingen af en verhuurt de nieuwe medewerker aan de betreffende opdrachtgever of;

3. de zzp’er richt zijn eigen (ZZP) BV op (een private payrollconstructie) waar de voormalige zzp’er op de loonlijst van die BV komt te staan. De (ZZP) BV draagt alle loonheffingen af en verhuurt de nieuwe medewerker aan de betreffende opdrachtgever.


Bij VRB zien ze in de praktijk dat zzp’ers - vanwege de kosten van het oprichten en onderhouden van een BV - tot een omzet van € 40.000,- meestal kiezen voor het in dienst treden bij een payrollbedrijf. Zzp’ers boven deze jaarlijkse omzet kiezen vaker voor de flexibiliteit en de voordelen van het werken vanuit een eigen (ZZP) BV. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: