Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

21 mei 2015 |
Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer<

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour*
in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41ste SVH Meestergastheer in Nederland.

Voorbeelden
De officiële versierselen werden uitgereikt door SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools (Restaurant Da Vinci in Maasbracht). Kerckhoffs heeft hen gevraagd omdat zij zijn grote voorbeelden zijn, die hem inspireerden ook SVH Meester te worden. In hun toespraak omschreven zij Kerckhoffs als een gedreven, gepassioneerd gastheer. De aanwezige gasten kunnen zich helemaal vinden in deze omschrijving. Zij noemen hem een warme, hoffelijke gastheer die oog heeft voor de gasten en hen graag verwend. ?Commercieel directeur van Huis ter Duin Stephan Stokkermans vertelt enorm trots te zijn op de titel voor Kerckhoffs, die elf jaar geleden begon bij Latour. Hij sprak van een bijzondere avond voor een bijzondere man.

Jonge mensen stimuleren
De titel is een lang gekoesterde droom voor Kerckhoffs. Hij ziet er naar uit om zijn titel nu te gaan uitdragen. “Ik investeer graag in jonge, gepassioneerde mensen, want passie en gedrevenheid zijn de ingrediënten om de juiste beleving te creëren voor de gasten. Deze titel is voor mij een steun in de rug om mij nog meer in te zetten om jonge mensen te stimuleren om te groeien in de gastronomie. Het gaat tenslotte om de toekomst van ons prachtige vak.” Ook intern spant Kerckhoffs zich hiervoor in. “De rode draad door mijn loopbaan is het opleiden van jonge, ambitieuze mensen. Daarom wil ik van Grand Hotel Huis ter Duin nog meer een opleidingsinstituut maken. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen van gasten is ‘wat heeft u een leuk, enthousiast team’.”

SVH Meesterproef
Kerckhoffs slaagde op 24 maart voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: