Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

21 mei 2015 |
Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer<

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour*
in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41ste SVH Meestergastheer in Nederland.

Voorbeelden
De officiële versierselen werden uitgereikt door SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools (Restaurant Da Vinci in Maasbracht). Kerckhoffs heeft hen gevraagd omdat zij zijn grote voorbeelden zijn, die hem inspireerden ook SVH Meester te worden. In hun toespraak omschreven zij Kerckhoffs als een gedreven, gepassioneerd gastheer. De aanwezige gasten kunnen zich helemaal vinden in deze omschrijving. Zij noemen hem een warme, hoffelijke gastheer die oog heeft voor de gasten en hen graag verwend. ?Commercieel directeur van Huis ter Duin Stephan Stokkermans vertelt enorm trots te zijn op de titel voor Kerckhoffs, die elf jaar geleden begon bij Latour. Hij sprak van een bijzondere avond voor een bijzondere man.

Jonge mensen stimuleren
De titel is een lang gekoesterde droom voor Kerckhoffs. Hij ziet er naar uit om zijn titel nu te gaan uitdragen. “Ik investeer graag in jonge, gepassioneerde mensen, want passie en gedrevenheid zijn de ingrediënten om de juiste beleving te creëren voor de gasten. Deze titel is voor mij een steun in de rug om mij nog meer in te zetten om jonge mensen te stimuleren om te groeien in de gastronomie. Het gaat tenslotte om de toekomst van ons prachtige vak.” Ook intern spant Kerckhoffs zich hiervoor in. “De rode draad door mijn loopbaan is het opleiden van jonge, ambitieuze mensen. Daarom wil ik van Grand Hotel Huis ter Duin nog meer een opleidingsinstituut maken. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen van gasten is ‘wat heeft u een leuk, enthousiast team’.”

SVH Meesterproef
Kerckhoffs slaagde op 24 maart voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: