Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

21 mei 2015 |
Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer<

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour*
in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41ste SVH Meestergastheer in Nederland.

Voorbeelden
De officiële versierselen werden uitgereikt door SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools (Restaurant Da Vinci in Maasbracht). Kerckhoffs heeft hen gevraagd omdat zij zijn grote voorbeelden zijn, die hem inspireerden ook SVH Meester te worden. In hun toespraak omschreven zij Kerckhoffs als een gedreven, gepassioneerd gastheer. De aanwezige gasten kunnen zich helemaal vinden in deze omschrijving. Zij noemen hem een warme, hoffelijke gastheer die oog heeft voor de gasten en hen graag verwend. ?Commercieel directeur van Huis ter Duin Stephan Stokkermans vertelt enorm trots te zijn op de titel voor Kerckhoffs, die elf jaar geleden begon bij Latour. Hij sprak van een bijzondere avond voor een bijzondere man.

Jonge mensen stimuleren
De titel is een lang gekoesterde droom voor Kerckhoffs. Hij ziet er naar uit om zijn titel nu te gaan uitdragen. “Ik investeer graag in jonge, gepassioneerde mensen, want passie en gedrevenheid zijn de ingrediënten om de juiste beleving te creëren voor de gasten. Deze titel is voor mij een steun in de rug om mij nog meer in te zetten om jonge mensen te stimuleren om te groeien in de gastronomie. Het gaat tenslotte om de toekomst van ons prachtige vak.” Ook intern spant Kerckhoffs zich hiervoor in. “De rode draad door mijn loopbaan is het opleiden van jonge, ambitieuze mensen. Daarom wil ik van Grand Hotel Huis ter Duin nog meer een opleidingsinstituut maken. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen van gasten is ‘wat heeft u een leuk, enthousiast team’.”

SVH Meesterproef
Kerckhoffs slaagde op 24 maart voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: