Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

21 mei 2015
Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour*
in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41ste SVH Meestergastheer in Nederland.

*Voorbeelden*
De officiële versierselen werden uitgereikt door SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools (Restaurant Da Vinci ** in Maasbracht). Kerckhoffs heeft hen gevraagd omdat zij zijn grote voorbeelden zijn, die hem inspireerden ook SVH Meester te worden. In hun toespraak omschreven zij Kerckhoffs als een gedreven, gepassioneerd gastheer. De aanwezige gasten kunnen zich helemaal vinden in deze omschrijving. Zij noemen hem een warme, hoffelijke gastheer die oog heeft voor de gasten en hen graag verwend. ?Commercieel directeur van Huis ter Duin Stephan Stokkermans vertelt enorm trots te zijn op de titel voor Kerckhoffs, die elf jaar geleden begon bij Latour. Hij sprak van een bijzondere avond voor een bijzondere man.

*Jonge mensen stimuleren*
De titel is een lang gekoesterde droom voor Kerckhoffs. Hij ziet er naar uit om zijn titel nu te gaan uitdragen. “Ik investeer graag in jonge, gepassioneerde mensen, want passie en gedrevenheid zijn de ingrediënten om de juiste beleving te creëren voor de gasten. Deze titel is voor mij een steun in de rug om mij nog meer in te zetten om jonge mensen te stimuleren om te groeien in de gastronomie. Het gaat tenslotte om de toekomst van ons prachtige vak.” Ook intern spant Kerckhoffs zich hiervoor in. “De rode draad door mijn loopbaan is het opleiden van jonge, ambitieuze mensen. Daarom wil ik van Grand Hotel Huis ter Duin nog meer een opleidingsinstituut maken. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen van gasten is ‘wat heeft u een leuk, enthousiast team’.”

*SVH Meesterproef*
Kerckhoffs slaagde op 24 maart voor zijn SVH Meesterproef. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Overig nieuws