Columbus Trofee voor Zweedse innovatie

10 februari 2015 |
Columbus Trofee voor Zweedse innovatie

Vandaag werd voor de 11e keer de Columbus Trofee uitgereikt aan een succesvolle jonge ondernemer die actief is in de gastvrijheidsindustrie. Ditmaal
ontving StableTable uit Zweden de prijs uit handen van de juryvoorzitter Robert Melaard tijdens de tweede editie van het Food Executive Europe congres.

Zuid-Nederland
In de afgelopen jaren is de Columbus Trofee volwassen geworden. Het begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland maar ondertussen strijden bedrijven uit alle hoeken van de wereld om deze felbegeerde trofee. Niet alleen ontvangt de winnaar internationale erkenning, maar ook een aanmoedigingsprijs van 2500 euro; redelijk uniek binnen de bedrijfstak. Dit jaar kwamen er meer dan zestig aanmeldingen binnen en werden twaalf bedrijven genomineerd, waaronder zeven Nederlandse inzendingen. Tijdens Food Executive Europe presenteren de twaalf finalisten zich in het hart van het Experience Center.

Kwaliteit
Volgens de jury was de kwaliteit van de finalisten dit jaar zeer hoog. Melaard: “De 26 juryleden hebben alle genomineerden beoordeeld. Er is onder meer gekeken naar de marketing activiteiten en interne communicatie. StableTable speelt in op de ergernissen van horecagasten voor wat betreft wiebelende tafels. De bierviltjes of folders onder de tafelpoten zijn niet meer nodig en hierdoor draagt StableTable bij aan een geslaagde lunch of diner.”

Momice uit Nederland werd tweede en Tuck-Tuck uit Zwitserland werd derde.

De Columbus Trofee wordt gesponsord door LIOF (hoofdsponsor), Mise en Place, Gulpener Bierbrouwerij, MECC Maastricht en VanDrie Group.

Over de Colombus Trofee
De Columbus Trofee is een award die toegekend wordt aan een succesvolle, jonge ondernemer. Deze ondernemer is actief als leverancier aan de gastvrijheid industrie of heeft een innovatief hospitality concept gecreëerd. In tegenstelling tot de vele hospitality innovation awards die door heel Europa uitgereikt worden, focust de Columbus Trofee zich niet alleen op het product of de service, maar juist op de persoon achter het concept. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trofee is er om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: