Zonnig en jubilerend Culinair Plaza doneert Є 80.000 aan de regio

14 september 2016 | Thijs Jacobs

De 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza was er één van veel glans. En niet alleen door het prachtige weer. Vanaf het moment dat topkok Herman den Blijker op vrijdag de Kaasbel luidde tot het moment van het eindigen van de online veiling was het Waagplein een bruisend geheel. Deze kreeg nog meer glans door de uitgereikte cheques met een waarde van € 80.000 aan de 25 regionale goede doelen én de uitreiking van de Culinair Plaza Award aan 1480 Foodbar.

Naast het evenement is er door extra projecten als de online veiling, een samenwerking met de NSGK en de Waaghalzen, een foodpairing van chocolade met kaas, dit jaar extra geld opgehaald voor de 25 geselecteerde regionale goede doelen. Hierdoor staat de teller na 25 jaar Plaza op bijna 1.1 miljoen euro aan gedoneerde bedragen.

Culinaire innovatie

Met een doorslaggevend oordeel op innovatief culinair gebied kregen chef-kok Jelle Smit, zijn brigade en bedrijfsleider Wouter Bosch dit jaar de eer van de Culinaire Award toebedeeld. Eigenaar Yassine Hanyn die met klamme handen van de spanning de prijs in ontvangst nam, was vol lof over zijn team. Zonder omstoot erkende hij: “Zij doen het werk. Deze Culinaire Award is voor hen.”

Bruisende 25ste editie

De JCI Alkmaar, al 25 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het Culinair Plaza, had veel uit de kast gehaald om het evenement van jubileumglans te voorzien. De inspanningen werden beloond met drie dagen prachtig weer en in grote getalen aanwezig publiek, die genoten van culinaire hoogstanden en spetterende optredens.

Culinaire Kaasmarkt

De samenvoeging van de traditionele Kaasmarkt en het Culinair Plaza tot een Culinaire Kaasmarkt werd vrijdagochtend goed ontvangen. Het publiek kwam niet alleen voor de Kaasdragers, maar ook voor de Kaasbel luider: Heman den Blijker. De kleinschaligere opzet, zonder afzetting, maakte dat het publiek dichtbij de Kaasdragers kon komen, het maakte de pilot niet minder geslaagd.

Samenwerking NSGK

Voor de jubileumeditie heeft het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza de samenwerking uitgebreid met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Door de samenwerking zijn er regionale projecten/ goede doelen geselecteerd welke extra worden ondersteund door de donaties vanuit het Culinair Plaza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: