Zonnig en jubilerend Culinair Plaza doneert Є 80.000 aan de regio

14 september 2016 | Thijs Jacobs

De 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza was er één van veel glans. En niet alleen door het prachtige weer. Vanaf het moment dat topkok Herman den Blijker op vrijdag de Kaasbel luidde tot het moment van het eindigen van de online veiling was het Waagplein een bruisend geheel. Deze kreeg nog meer glans door de uitgereikte cheques met een waarde van € 80.000 aan de 25 regionale goede doelen én de uitreiking van de Culinair Plaza Award aan 1480 Foodbar.

Naast het evenement is er door extra projecten als de online veiling, een samenwerking met de NSGK en de Waaghalzen, een foodpairing van chocolade met kaas, dit jaar extra geld opgehaald voor de 25 geselecteerde regionale goede doelen. Hierdoor staat de teller na 25 jaar Plaza op bijna 1.1 miljoen euro aan gedoneerde bedragen.

Culinaire innovatie

Met een doorslaggevend oordeel op innovatief culinair gebied kregen chef-kok Jelle Smit, zijn brigade en bedrijfsleider Wouter Bosch dit jaar de eer van de Culinaire Award toebedeeld. Eigenaar Yassine Hanyn die met klamme handen van de spanning de prijs in ontvangst nam, was vol lof over zijn team. Zonder omstoot erkende hij: “Zij doen het werk. Deze Culinaire Award is voor hen.”

Bruisende 25ste editie

De JCI Alkmaar, al 25 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het Culinair Plaza, had veel uit de kast gehaald om het evenement van jubileumglans te voorzien. De inspanningen werden beloond met drie dagen prachtig weer en in grote getalen aanwezig publiek, die genoten van culinaire hoogstanden en spetterende optredens.

Culinaire Kaasmarkt

De samenvoeging van de traditionele Kaasmarkt en het Culinair Plaza tot een Culinaire Kaasmarkt werd vrijdagochtend goed ontvangen. Het publiek kwam niet alleen voor de Kaasdragers, maar ook voor de Kaasbel luider: Heman den Blijker. De kleinschaligere opzet, zonder afzetting, maakte dat het publiek dichtbij de Kaasdragers kon komen, het maakte de pilot niet minder geslaagd.

Samenwerking NSGK

Voor de jubileumeditie heeft het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza de samenwerking uitgebreid met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Door de samenwerking zijn er regionale projecten/ goede doelen geselecteerd welke extra worden ondersteund door de donaties vanuit het Culinair Plaza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: