U heeft gezocht op : recessie

4 augustus 2020 Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

13 juli 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

8 juni 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: beperkt herstel Nederlandse economie 

De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid st...

9 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

9 januari 2020 Wet- en regelgeving Hotel & Recht
Horecaondernemers liggen wakker van WAB

Uit onderzoek van payrollorganisatie Persoonality blijkt dat ondanks dat meer dan 80% van de horecaondernemers weet dat de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ 1 januari 2020 van kracht gaat, meer dan de helft niet weet wat de impact gaat zijn op de bedrijfsvoering en bedrijfskosten. Geschat wor...

8 januari 2018 Economie
Nederlander besteedt veel meer geld aan eten en drinken buiten de deur

De Nederlandse consument heeft vertrouwen in de economie. Hij heeft zijn hand duidelijk van de knip gehaald. Gedreven door de behoefte aan gemak, tijdwinst en beleving eet hij vaker buiten de deur. De omzet in de Out of Home-markt steeg hierdoor vorig jaar fors, namelijk 4,1% ten opzichte van 2016. ...

13 november 2015
Restaurant Toine Smulders failliet

Restaurant Villa Copera in Tolkamer is afgelopen dinsdag failliet verklaard. De rechter in Zutphen sprak het faillissement uit. Naar verluidt hebben projecten buiten Villa Copera Toine Smulders veel geld gekost. Financiële tegenvallers Op de website van Villa Copera staat te lezen: "De afgel...

4 augustus 2015
Ook in Nederland tekort aan koks

Waar vorige week nog het bericht kwam dat Frankrijk kampt met een tekort aan koks, blijkt nu ook dat Nederland te weinig koks heeft. Vooral in de Randstad blijven vacatures soms wel een half jaar openstaan. Meer eetgelegenheden Volgens Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Hor...

1 juli 2014
Minder restaurants failliet

In het eerste half jaar van 2014 zijn er in Nederland 4010 bedrijven failliet gegaan, dit is ruim 22 procent minder dan in dezelfde periode van 2013 (5154 faillissementen). In het eerste kwartaal was al een daling te zien van het aantal faillissementen en deze daling zet nu verder door in het twee...

28 mei 2014
Franchise in horeca stijgt

Ondanks de recessie stijgt de omzet in franchise. Zo ook in de horeca. Dit blijkt uit de Franchise Monitor 2014, het jaarlijkse onderzoek over de relevantie van franchising. Ook het aantal vestigingen en medewerkers zijn gestegen, maar het aantal formules daarentegen nam af. Flinke stijging i...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel...

28 februari 2014
Bakermat van tiramisu gaat sluiten

Restaurant Le Beccherrie in de Italiaanse stad Treviso gaat dicht. In deze zaak werd de tiramisu uitgevonden, dus om het origineel nog éénmaal te kunnen proeven, moet u zich haasten. Geboorte Het gerecht werd in de jaren '70 uitgevonden door de chef, samen met het eigenaarsechtpaar. Het verhaa...

12 december 2013
Crisis? Nederland telt meer restaurants!

Het restaurantaanbod in Nederland is ondanks de recessie toegenomen. Landelijk steeg het aantal restaurants de afgelopen vijf jaar met 3,1 procent. In de grote steden is de toename van het aantal restaurants relatief hoger. Groei in the city In steden met meer dan 100.000 inwoners is het groei...

14 november 2013
Nederland uit recessie, seinen op oranje

De Nederlandse economie is volgens cijfers van het CBS uit de recessie. Na vele periodes van krimp groeide de economie in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede met 0,1 procent. Hoewel het volgens deze cijfers van kwartaal op kwartaal dus beter gaat met de economie van het land, is het voo...

10 mei 2013
Binnen Eten en Drinken is failliet

Restaurant Binnen Eten en Drinken in Zwolle heeft faillissement aangevraagd. Eigenaar Marc Corporaal laat weten dat de baten niet meer opwogen tegen de lasten. Op de website van de eetgelegenheid is te lezen dat de ondermening de activiteiten van het restaurant moet staken wegens recessie en een aa...

30 januari 2013
Verbond DiningCity en Sterwijnenthuis

Wijnwebshop Sterwijnenthuis.nl en DiningCity gaan samenwerken. Doel van de samenwerking is om elkaars klanten diverse online voordelen te bieden, zoals eerder boeken tijdens De Restaurant Week. Toegevoegde waarde Dick Kremers van Sterwijnenthuis.nl: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking om...

14 augustus 2012
Panesco wordt PANESCOFOOD.COM

Panesco laat weten dat de huisstijl een grote verandering zal ondergaan per 1 september. Het bedrijf staat bekend als topleverancier van authentieke en zeer aantrekkelijke diepvriesproducten voor de horeca. Vernieuwing Het bedrijf zorgt er regelmatig voor dat het assortiment wordt vernieuwd en a...

13 juni 2012
Brasserie Doppler stopt per 1 augustus

Per 1 augustus sluit Brasserie Doppler in Groningen haar deuren. Vanwege tegenvallende resultaten en een onzekere financiële toekomst heeft eigenaar Vos Interieur besloten om te stoppen. Niet bolwerken Met de sluiting Van Brasserie Doppler komt er een einde aan het lunchrestaurant in Groninge...

12 april 2012
Horecabedrijven slechter bereikbaar

Bereikbaarheid is voor bedrijven en het huidige kabinet een belangrijk thema. Desondanks zien ondernemers in de horeca hun bereikbaarheid verslechteren. Kwart horecaondernemers ziet verslechtering Niet minder dan een kwart van de horecaondernemers geeft aan dat hun bedrijf in de afgelopen vier ...

11 januari 2012
Gin wordt de drank van 2012

De dranktrend van dit jaar is gin. Dat vertelde Vincent van Dijk, trendwatcher, tijdens zijn presentatie 'Horecatrends 2012' op de Horecava. Ook vertelde hij dat de consument niet bang wordt van de recessie. "Verras de consument en laat duidelijk weten welk product je in huis hebt", aldus de tren...

9 januari 2012
FSIN: horeca blijft onder druk staan

De klassieke horeca en de catering hebben 2011 afgesloten met een licht omzetverlies, terwijl de inkoopprijzen met circa 2,5 procent stegen. Een behoorlijke volumedaling dus. De sector Gemak (fastservice, foodretail, stationshoreca, pompstations) pluste 3 procent, waardoor de winst iets toenam. S...

14 oktober 2011
Milde recessie in horeca

Volgens ABN Amro zorgen het afnemende consumenten- en producentenvertrouwen, gecombineerd met het geringe vertrouwen van banken onderling, voor weinig goed nieuws voor de horeca. Gelijkenissen met eerdere crisis ABN ziet tal van gelijkenissen met de vooravond van de crisis in 2008. Naast de vert...

2 augustus 2010
'Twitterrestaurant' Avocado gaat dicht

Restaurant Avocado in Amersfoort houdt de deuren na de zomervakantie dicht. Eigenaresse Daphne Bartels laat op de website van haar restaurant weten: "Met pijn in mijn hart en tranen in mijn ogen moet ik mededelen dat wij niet langer tegen de aanhoudende recessie zijn bestand, het mooie weer in juni ...

6 januari 2010
Cognac uit 1788 voor 25.000 euro geveild

Een fles cognac uit 1788 heeft vorige maand op een veiling in Parijs 25.000 euro opgeleverd. De fles was onderdeel van een veiling van achttienduizend flessen wijn en sterke drank van het gerenommeerde restaurant Tour d'Argent. De eetgelegenheid beschikt volgens experts over een van de beste wijnkel...

19 oktober 2009
Nieuwe Lekker telt 74 nieuwe adressen

Over een kleine maand komt de nieuwe editie van restaurantgids Lekker uit. Editie 32 van deze gids van moet naar zeggen uitgeverij Sanoma een gedenkwaardig nummer worden. Niet alleen omdat er talloze verschuivingen aan de top van de Nederlandse restaurantwereld zijn, maar ook omdat restaurateurs aan...

26 augustus 2009
Hotellerie straks voorop in herstel horeca

Hoewel de hotellerie in het tweede kwartaal nog diep moest gaan wat betreft de tegenvallende omzetcijfers, schijnt er licht aan het einde van de tunnel. 'Herstel in verschiet, 2010: Groei in meeste sectoren' zo luidt de kopt boven het meest recente sector-update van het ING Economisch Bureau. De pro...

21 juli 2009
Werkgelegenheid horeca krimpt met 28.000 banen

In de huidige economische crisis ontkomt geen enkele commerciële sector aan het schrappen van banen. De horeca verliest van alle sectoren na de industrie relatief de meeste banen: 8 procent over de jaren 2009 en 2010, in totaal 28.000 voltijds- en deeltijd arbeidsplaatsen. Volgend jaar verdwijnt 2,...

22 april 2009
Strandtenten in de lift

Het gaat goed met de horecabedrijven in de strandpaviljoen-sector. De afgelopen tien jaar nam het aantal strandbedrijven toe met 7% tot 365 in 2008. Daarnaast heeft een enorme schaalvergroting plaatsgevonden van 56%, waarmee de gemiddelde verkoopoppervlakte is toegenomen tot 145 vierkante meter. Ook...

8 april 2009
Koksgilde telt tweeduizend leden

Eind maart is het tweeduizendste lid van het Koksgilde ingeschreven. Chef-kok Andrew Hulsman uit Eindhoven, werkzaam bij Brasserie de Baron in Uden, is deze eer te beurt gevallen. Hulsman werd daarvoor in het zonnetje gezet en kreeg het Koksgilde muurschild en het Koksgilde koksbuis aangeboden. Paul...

27 maart 2009
KHN en RECRON: crisisaanpak stelt teleur

RECRON en Koninklijke Horeca Nederland hebben met teleurstelling en grote zorg kennisgenomen van de kabinetsplannen tot bestrijding van de economische recessie. Het stimuleringspakket uit het aanvullende beleidsakkoord is onevenwichtig, want gericht op enkele specifieke sectoren. Het kabinet geeft v...

3 maart 2009
Holland-campagne levert 3 miljoen euro op

Als reactie op de recessie is de Nederlandse reisindustrie eind vorig jaar de online campagne ‘Value For Money’ gestart die de buitenlandse toerist laat zien dat Nederland waar voor je geld biedt. Na tien weken levert de Holland-campagne 3 miljoen euro aan extra bestedingen op. Dit blijkt uit tu...

17 februari 2009
Recessie treft restaurants en cafés sterker dan hotels

Hotels worden de komende tijd meer ontzien dan Restaurants en cafés. De horecabranche in zijn geheel het zwaarder dan de recreatiesector. Dat voorspelt ABN Amro in het rapport 'Sectoren in stress - Een analyse naar de gevolgen van de kredietcrisis voor sectoren in Nederland', dat de bank maandag pu...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: