Je hebt gezocht op: lunch

Kastan viert éénjarig jubileum in Hoofddorp
10 juli 2025Nieuws

Kastan viert éénjarig jubileum in Hoofddorp

Bar/restaurant Kastan, gelegen in de sfeervol gerenoveerde oude wagenschuur tussen de kastanjebomen tegenover station Hoofddorp, viert deze maand haar...

Charlotte Mauritz: De donderwolk van de BTW verhoging
7 juli 2025Nieuws

Charlotte Mauritz: De donderwolk van de BTW verhoging

Vanaf januari 2026 stijgt de btw op overnachting van 9 naar 21 procent. Niet voor jou, als je ‘gewoon’ een café, restaurant of lunc...

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid
2 juli 2025Nieuws

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid

In het iconische hoekpand aan de Van Baerlestraat 120 opende op 14 juni The Marlin Bar – een stijlvolle brasserie waar land en zee elkaar ontmoe...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
1 juli 2025Nieuws

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?

Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...

Sem Beks van De Librije*** geslaagd voor SVH Meesterproef
30 juni 2025Nieuws

Sem Beks van De Librije*** geslaagd voor SVH Meesterproef

Op vrijdag 27 juni is Sem Beks (32), hoofd-sommelier bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Beks is...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
24 juni 2025Nieuws

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants

Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...

Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij
17 juni 2025Nieuws

Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij

Op de plek waar ooit het Schiedamse goud werd gestookt, verrijst een nieuwe bestemming. In de voormalige Dirkzwager-branderij, een rijksmonument uit 1...

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
17 juni 2025Nieuws

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend

Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...

Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen
13 juni 2025Nieuws

Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen

Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, sprak met een Belgische zakenpartner over de lunch. “Het zette mij aan het denken”, ald...

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
12 juni 2025Nieuws

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant

Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...

Charlotte Mauritz: Welke horecatrends zetten écht door in 2025?
11 juni 2025Nieuws

Charlotte Mauritz: Welke horecatrends zetten écht door in 2025?

Eind vorig jaar deelde ik tien trends waarvan trendwatchers verwachtten dat we ze in 2025 zouden gaan zien. We zitten halverwege het jaar, dus tijd vo...

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden
10 juni 2025Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
9 juni 2025Nieuws

Investeren in... menukaarten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
3 juni 2025Nieuws

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen

In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

Nieuwe horecagroep opent Rosso op Amsterdamse Zuidas
2 juni 2025Nieuws

Nieuwe horecagroep opent Rosso op Amsterdamse Zuidas

Midden op de Zuidas is Rosso geopend: een verfijnde, toegankelijke pizzabar met een uitgesproken Italiaanse ziel. Voor een snelle lunch, een gezellige...

“Je moet discipline hebben om als stel samen te kunnen ondernemen”
27 mei 2025Nieuws

“Je moet discipline hebben om als stel samen te kunnen ondernemen”

Ondernemen in Amersfoort… Een bruisende stad met een rijke geschiedenis en veel horecagelegenheden; zie daar maar eens tussen te komen. Iris...

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro
23 mei 2025Nieuws

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro

Alma Bistro in Breda gaat per 1 juni 2025 verder onder de naam Amí Bistro. De samenwerking met Alma Oisterwijk is beëindigd en de bistro w...

Hans van Wolde is educatief culinair inspirator voor Euro-Toques Nederland
23 mei 2025Nieuws

Hans van Wolde is educatief culinair inspirator voor Euro-Toques Nederland

Euro-Toques Nederland heeft als doel het beroep van chef-kok versterken, het gebruik van gezonde kwaliteitsproducten te stimuleren en jonge mensen op...

Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok
22 mei 2025Nieuws

Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok

Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
22 mei 2025Nieuws

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel

Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

De Beren opent deze zomer een nieuwe vestiging in Helmond
15 mei 2025Nieuws

De Beren opent deze zomer een nieuwe vestiging in Helmond

Zes jaar lang stond het moderne paviljoen aan het Burgemeester Geukerspark leeg. Een opvallende plek midden in Helmond waar het altijd nét iets...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw restaurant
13 mei 2025Nieuws

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw restaurant

Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...

Zet het favoriete broodje van je gasten in de spotlight... Schrijf je NU in!
12 mei 2025Nieuws

Zet het favoriete broodje van je gasten in de spotlight... Schrijf je NU in!

Als ondernemer van een lunchroom of dagzaak weet je hoe belangrijk het is om gasten te verrassen met smakelijke en unieke gerechten. Je onderscheiden...

Grand Café Noordkade opent de deuren
9 mei 2025Nieuws

Grand Café Noordkade opent de deuren

Op donderdag 8 mei heeft Grand Café Noordkade officieel haar deuren geopend in Hendrik-Ido-Ambacht. Het nieuwe concept van horecaondernemer Bjo...

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum
25 april 2025Nieuws

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum

Restaurant Wolfslaar, gevestigd op het historische Landgoed Wolfslaar in Breda, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 2000 door...

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven
16 april 2025Nieuws

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven

Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emma...

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart
15 april 2025Nieuws

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart

Waar een paar jaar geleden een decaf cappuccino nog met opgetrokken wenkbrauwen werd besteld, is dat inmiddels wel anders. Caffeïnevrije koffie e...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De RestaurantKrant
10 april 2025Nieuws

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De RestaurantKrant

Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Restaurant Noble wordt Noble Gastro House
1 april 2025Nieuws

Restaurant Noble wordt Noble Gastro House

"Goed eten, betaalbare wijnen en een relaxte sfeer", dat belooft Edwin Kats vanaf vandaag met Noble Gastro House, de nieuwe naam van Restaurant Noble...

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark
27 maart 2025Nieuws

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark

Bolenius* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Het restaurant op de Zuidas blijft voorlopig no...

Nieuwe culinaire hotspot in Nieuw Kralingen: Grand Locale
20 maart 2025Nieuws

Nieuwe culinaire hotspot in Nieuw Kralingen: Grand Locale

De magie van het oude Milaan bruist tot leven in Grand Locale, het nieuwe restaurant in Rotterdam. De culinaire hotspot, opgezet door de ondernemers a...

Van de grachten naar de golven: Restaurant Pesca opent in Nice
19 maart 2025Nieuws

Van de grachten naar de golven: Restaurant Pesca opent in Nice

Na succesvolle vestigingen in Amsterdam en Rotterdam zet Pesca haar internationale expansie voort. Op zaterdag 8 maart heeft het innovatieve visrestau...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Emmanuelle brengt Franse flair naar het hart van Hilversum
18 maart 2025Nieuws

Emmanuelle brengt Franse flair naar het hart van Hilversum

Op vrijdag 21 maart opent Emmanuelle haar deuren in Hilversum op de plek waar voorheen café Burger zat. Emmanuelle biedt een nieuwe culinaire h...

Gasten van koffie- en lunchketens loyaler dan gasten van restaurantketens
11 maart 2025Nieuws

Gasten van koffie- en lunchketens loyaler dan gasten van restaurantketens

Ruim drie op de vier (77 procent) bezoekers van restaurantketens verwachten er binnen twaalf maanden terug te keren. Moeke en DADAWAN hebben de meest...

Iced vs. warm: welke koffie en thee passen bij jouw horecazaak?
11 maart 2025Nieuws

Iced vs. warm: welke koffie en thee passen bij jouw horecazaak?

Koffie en thee zijn onmisbare dranken in de horeca. Maar kiest de gast voor de klassieke warmte van een vers gezette kop, of voor de verfrissende sens...

Investeren in... interieur
10 maart 2025Nieuws

Investeren in... interieur

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
7 maart 2025Nieuws

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”

Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...

Met Bistro Mairie komt Franse flair naar IJsselstein
7 maart 2025Nieuws

Met Bistro Mairie komt Franse flair naar IJsselstein

Bistro Mairie opent vandaag, 7 maart, officieel haar deuren onder het oude stadhuis van IJsselstein. Eigenaar Wouter Vermaat omarmt met Mairie de Fran...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025 geopend
3 maart 2025Nieuws

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025 geopend

De 24ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...