Je hebt gezocht op: groenten

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
23 april 2025Nieuws

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award
17 april 2025Nieuws

Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 15 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels dertiende masterclass en wedstrijd voor koks en gas...

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark
27 maart 2025Nieuws

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark

Bolenius* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Het restaurant op de Zuidas blijft voorlopig no...

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam
12 maart 2025Nieuws

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam

Een stadskantine met eerlijk eten en goed gezelschap, een plek die als vanzelfsprekend voelt. Café Restaurant Sandberg brengt herkenbare g...

Restaurant LOCALS introduceert exclusieve Chef’s Table ervaringen
17 februari 2025Nieuws

Restaurant LOCALS introduceert exclusieve Chef’s Table ervaringen

Restaurant LOCALS, gevestigd in Hotel Haarhuis, introduceert binnenkort een exclusieve Chef’s Table ervaring voor culinaire fijnproevers. Tijden...

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin
14 februari 2025Nieuws

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin

Steenoven De Olifant is een rijksmonument met een rijke historie. De oven waarin eens de befaamde IJsselstenen werden gebakken, is nu een voorhof wat...

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli benoemd tot New Chefs on the Block
11 februari 2025Nieuws

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli benoemd tot New Chefs on the Block

Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block riepen Food Reporter en Gault&Millau drie veelbelovende chefs uit tot de cul...

Jac Rijks en Yora Galjaard van Restobar Rosie openen tweede zaak in Utrecht
4 februari 2025Nieuws

Jac Rijks en Yora Galjaard van Restobar Rosie openen tweede zaak in Utrecht

In recordtijd hebben Jac Rijks en Yora Galjaard, bekend van Restobar Rosie, hun tweede horecazaak weten te financieren. Middels een crowdfunding op Cr...

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf
29 januari 2025Nieuws

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf

Foodpairing, oftewel het combineren van gerechten met dranken, is iets wat vaak geassocieerd wordt met wijn en spijs. Maar een groeiende trend onder f...

Jouke-Piet Drijfhout treedt toe tot bestuur Euro-Toques Nederland
21 januari 2025Nieuws

Jouke-Piet Drijfhout treedt toe tot bestuur Euro-Toques Nederland

Met trots kondigt Restaurant De Slotplaats aan dat chef en mede-eigenaar Jouke-Piet Drijfhout is toegetreden tot het bestuur van Euro-Toques Nederland...

Finalisten Green Chef’s Hat bekend!
15 januari 2025Nieuws

Finalisten Green Chef’s Hat bekend!

Op 15 januari was derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken....

Restaurant Merlet* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling
15 januari 2025Nieuws

Restaurant Merlet* wint Nederlands Kampioenschap Leermeester - Leerling

Op dinsdag 14 januari streden vijf teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren op...

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart winnen de HANOS Gouden Koksmuts 2025
13 januari 2025Nieuws

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart winnen de HANOS Gouden Koksmuts 2025

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025! Tijdens...

Asia is Hot(Pot): hotpot wint in Nederland aan populariteit
13 januari 2025Nieuws

Asia is Hot(Pot): hotpot wint in Nederland aan populariteit

Het Aziatisch Paviljoen op Horecava is maandag feestelijk geopend met ‘Asia is Hot(Pot)’. Deze maaltijd, die al eeuwenlang populair is in...

Investeren in... messen
6 januari 2025Nieuws

Investeren in... messen

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

De 10 onmisbare horecatrends voor 2025
16 december 2024Nieuws

De 10 onmisbare horecatrends voor 2025

Het einde van het jaar komt in zicht en de trendlijstjes voor 2025 verschijnen weer volop. Speciaal voor de lezers van De RestaurantKrant heb ik het i...

Thuisbezorgd.nl: dit zijn de food trends van 2025
5 december 2024Nieuws

Thuisbezorgd.nl: dit zijn de food trends van 2025

Wat Nederlanders bezighoudt, heeft invloed op onze eetgewoonten en de manier waarop we eten bestellen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Food Trends rappo...

De genomineerden voor de Horecava Awards 2025 zijn bekend!
3 december 2024Nieuws

De genomineerden voor de Horecava Awards 2025 zijn bekend!

De genomineerden voor de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award zijn bekend. Deze prijzen zetten de slimste innovaties en meest...

Sidney Schutte (Spectrum**) pakt Michelinster in Maleisië
15 november 2024Nieuws

Sidney Schutte (Spectrum**) pakt Michelinster in Maleisië

"Slechts vijf maanden sinds het openen van de deuren in de bruisende stad Kuala Lumpur, heeft Restaurant Molina al een Michelinster verdiend!" Dit laa...

Niven Kunz en studenten ROC Mondriaan koken voor zakenmensen
18 oktober 2024Nieuws

Niven Kunz en studenten ROC Mondriaan koken voor zakenmensen

Gisterenavond vond er een bijzonder evenement plaats: een duurzaam zevengangendiner, verzorgd door topchef Niven Kunz samen met studenten van de oplei...

Jordan Prince van Morille* wint de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024’
1 oktober 2024Nieuws

Jordan Prince van Morille* wint de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024’

Woensdag 25 september werd tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de ‘Jonge Keukenhe...

Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2024 bekend
26 september 2024Nieuws

Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2024 bekend

Op woensdag 26 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats. Tien teams streden in twee rondes om een pl...

Restaurant de Vijf Seizoenen uit België wint Green Chefs Hat
25 september 2024Nieuws

Restaurant de Vijf Seizoenen uit België wint Green Chefs Hat

Op dinsdag 24 september streden vier teams uit Nederland en België tijdens Gastvrij Rotterdam om de winst van de prestigieuze Green Chefs Hat. De...

Bieko Rindt van restaurant De Kleischuur wint “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024
25 september 2024Nieuws

Bieko Rindt van restaurant De Kleischuur wint “Minder Zout, Meer Smaak Award” 2024

Dinsdag 24 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 gestreden om de “Minder Zout, Meer...

Björn de Waal met team Het Arsenaal 1309 wint de Euro-Toques Restaurantprijs
24 september 2024Nieuws

Björn de Waal met team Het Arsenaal 1309 wint de Euro-Toques Restaurantprijs

Maandag 23 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de felbegeerde Restaurantp...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Chefs moeten meer gaan koken met een boerenhart
17 september 2024Nieuws

Chefs moeten meer gaan koken met een boerenhart

Onlangs mocht ik weer een mooie podcast opnemen met producent/teler Gerjan Snippe van Biobrass in Zeewolde. Biobrass is een biologisch teelt- en hande...

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”
2 september 2024Nieuws

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”

Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam
23 augustus 2024Nieuws

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam

Op 24 september 2024 reikt We’re Smart in samenwerking met Gastvrij Rotterdam zijn jaarlijkse Future Awards uit. De Future Awards is de bekronin...

Een nieuwe menukaart: feest of hoofdpijndossier?
14 augustus 2024Nieuws

Een nieuwe menukaart: feest of hoofdpijndossier?

Veel chefs zijn alweer bezig met de najaarskaart en de feestdagenkaart. Maar het samenstellen van een nieuwe kaart wordt steeds lastiger. Zeker als je...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis
4 juni 2024Nieuws

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis

Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas
23 mei 2024Nieuws

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas

Samen met compagnon Christiaan Steijn heeft chef Kees Meinderts op 2 mei 2024 kasrestaurant Mearkas geopend. Het enige kasrestaurant van Friesland lig...

Unieke Euro-Toques lunch van drie Groene Michelin Sterrenchefs groot succes
2 mei 2024Nieuws

Unieke Euro-Toques lunch van drie Groene Michelin Sterrenchefs groot succes

Dinsdag 30 april gingen drie groene Michelin Sterrenchefs de samenwerking aan bij restaurant De Dyck in Woubrugge. Samen verzorgden zij een ‘six...

Rungis en Duch Cuisine slaan handen ineen
19 april 2024Nieuws

Rungis en Duch Cuisine slaan handen ineen

Groenten en fruit zo smaakvol én lokaal mogelijk aanbieden is al jarenlang één van de speerpunten bij Rungis uit Barendrecht. Ond...

Riot Restobar opent deuren in Conscious Hotel Amsterdam City
28 maart 2024Nieuws

Riot Restobar opent deuren in Conscious Hotel Amsterdam City

Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot, een restobar met branie waar verschillen worden...

Wildcards voor finale van Green Chefs Hat bekend
28 maart 2024Nieuws

Wildcards voor finale van Green Chefs Hat bekend

Het Gastronomisch Gilde en We’re Smart hebben drie wildcards uitgedeeld voor de finale van de Green Chefs Hat tijdens Gastvrij Rotterdam. De o...

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024
27 maart 2024Nieuws

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”
7 februari 2024Nieuws

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”

Ondernemen in Harderwijk. Bij binnenkomst, op een woensdagmiddag om 14:00 uur, valt op dat het al druk is in de keuken van Ratatouille. Het Harderwijk...