Je hebt gezocht op: brasserie

Nelson Tanate van De Librije geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
22 september 2024Nieuws

Nelson Tanate van De Librije geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Tanate...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

“We hebben weliswaar een Michelinster, maar zijn eigenlijk een brasserie”
9 september 2024Nieuws

“We hebben weliswaar een Michelinster, maar zijn eigenlijk een brasserie”

In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...

Brasserie De Roode Leeuw brengt 'Le Petit Chef' naar Nederland
21 augustus 2024Nieuws

Brasserie De Roode Leeuw brengt 'Le Petit Chef' naar Nederland

Amsterdam is een culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw. Deze dinershow combineert culinaire hoogstandjes...

Horecagroep van Rijkaard, Van Basten en Atsma opent De Blend in aparthotel
24 juli 2024Nieuws

Horecagroep van Rijkaard, Van Basten en Atsma opent De Blend in aparthotel

De Utrechtse Horeca Groep van oud-voetballers Frank Rijkaard en Marco van Basten, acteur Barry Atsma en horecaondernemers Edwin Oosterlaar en Perry Ov...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel
21 mei 2024Nieuws

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel

Onlangs opende IJssel Restobar haar deuren in Pillows Hotel aan de IJssel. Het fine-dining restaurant IJssel in Pillows Hotel Deventer heeft plaatsgem...

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?
8 mei 2024Nieuws

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?

Badhotel Rockanje vindt het belangrijk om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, en jij kunt daar als Restaurantmanager een cruciale rol i...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden
24 januari 2024Nieuws

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden

Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023
29 november 2023Nieuws

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023

Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...

Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'
13 november 2023Nieuws

Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'

Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux,...

Restaurant Eden* verhuist naar Waalre-dorp
3 november 2023Nieuws

Restaurant Eden* verhuist naar Waalre-dorp

Restaurant Eden in Valkenswaard, dat eerder deze week veel aandacht kreeg vanwege de introductie van kraai op het menu, neemt per 1 januari restaurant...

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden
27 oktober 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden

Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...

Zo is jouw restaurant toegankelijk voor 4 miljoen extra personen
25 oktober 2023Nieuws

Zo is jouw restaurant toegankelijk voor 4 miljoen extra personen

Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier uitgaat, zorgt de horeca voor een gastvrije sfeer. Je wilt graag zien dat iedereen het naar zijn zin heef...

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap
21 september 2023Nieuws

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap

Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or
18 september 2023Nieuws

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or

Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in...

Restaurant Breman Brasserie blaast nieuw leven in The Hoxton, Lloyd Amsterdam
5 september 2023Nieuws

Restaurant Breman Brasserie blaast nieuw leven in The Hoxton, Lloyd Amsterdam

Op 14 september opent een nieuwe hotspot in The Hoxton, Lloyd Amsterdam hotel genaamd Breman Brasserie. Het restaurant is gevestigd in het oude Lloyd-...

15 jaar De RestaurantKrant (2016): Sjanet over De Dagvisser aan de Scheveningse haven
28 juli 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2016): Sjanet over De Dagvisser aan de Scheveningse haven

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Jonnie en Thérèse Boer dragen 30 procent van De Librije over tijdens jubileumviering
4 juli 2023Nieuws

Jonnie en Thérèse Boer dragen 30 procent van De Librije over tijdens jubileumviering

De Librije bestond afgelopen weekend dertig jaar en dat heuglijke feit werd groots gevierd met een feest voor ruim vijfhonderd genodigden op het Spinh...

Tapasketen ’t Zusje opent 34ste restaurant in Groningen
19 juni 2023Nieuws

Tapasketen ’t Zusje opent 34ste restaurant in Groningen

Restaurantketen ’t Zusje is vanaf vrijdag 30 juni ook in Groningen te vinden. Op die dag opent ’t Zusje namelijk zijn nieuwste vestiging i...

Starten en groeien in de horeca: Het team samenstellen
6 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Het team samenstellen

Starten in de horeca is ook starten met de zoektocht naar de juiste medewerkers en de juiste balans in het team. Niet even gemakkelijk met de huidige...

Nova-studenten Freek Kenter en Jasper Koster winnen de Bokkedoorns Award
26 april 2023Nieuws

Nova-studenten Freek Kenter en Jasper Koster winnen de Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 25 april mee aan de jaarlijkse masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met...

Martin Kruithof: al dertig jaar aan de top met De Lindenhof
21 februari 2023Nieuws

Martin Kruithof: al dertig jaar aan de top met De Lindenhof

Boerenzoon Martin Kruithof is door Gault&Millau verkozen tot Ambachtsman van het Jaar. In zijn restaurant De Lindenhof in het Overijsselse Giethoo...

Nederlandse Horecaprijzen roept Beeckestijn uit tot restaurant van het jaar
31 januari 2023Nieuws

Nederlandse Horecaprijzen roept Beeckestijn uit tot restaurant van het jaar

De vakjury van de Nederlandse Horecaprijzen heeft, tijdens de awardshow op maandag 23 januari, Brasserie/Restaurant Beeckestijn aan de Rijksweg 130 in...

Jeroen Achtien neemt driesterrenrestaurant Inter Scaldes over
19 januari 2023Nieuws

Jeroen Achtien neemt driesterrenrestaurant Inter Scaldes over

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...

Lievergoed Collectie breidt uit met Kasteel Bijstervelt in Oirschot
18 januari 2023Nieuws

Lievergoed Collectie breidt uit met Kasteel Bijstervelt in Oirschot

De Lievergoed Collectie is per januari 2023 uitgebreid met Kapel Montfort en Brasserie Jacob V, beide gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirscho...

November: Michelin maakt twee nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
18 november 2022Nieuws

November: Michelin maakt twee nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

Gault&Millau België roept Nederlander Nick Bril uit tot Chef van het Jaar
9 november 2022Nieuws

Gault&Millau België roept Nederlander Nick Bril uit tot Chef van het Jaar

Voor een publiek van meer dan vijftienhonderd restaurateurs, journalisten en partners stelde Gault&Millau België op maandag 7 november d...

Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout en Mercatu in andere handen
27 oktober 2022Nieuws

Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout en Mercatu in andere handen

De Axivate Horeca Group van Bas Rasker neemt per 1 november het familiebedrijf Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout en Mercatu over. Beide exploitatie...

Brasserie Paardenburg aan de Amstel blaast 375 kaarsjes uit
17 oktober 2022Nieuws

Brasserie Paardenburg aan de Amstel blaast 375 kaarsjes uit

Brasserie Paardenburg aan de Amstel bestaat 375 jaar. In al die jaren heeft de horecazaak een rijke geschiedenis opgebouwd. Nu zwaait Gijs Numan er de...

Jurgen van der Zalm volgt Dennis Kuipers op bij Vinkeles
7 oktober 2022Nieuws

Jurgen van der Zalm volgt Dennis Kuipers op bij Vinkeles

Jurgen van der Zalm is de nieuwe Excecutive Chef van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Vinkeles in Amsterdam. Restaurant Vinkeles is het r...

Zweedse chef Nina Olsson brengt haar kookstijl naar een nieuwe hotspot in Amsterdam
20 september 2022Nieuws

Zweedse chef Nina Olsson brengt haar kookstijl naar een nieuwe hotspot in Amsterdam

Een nieuwe vegetarische neo-bistro in Amsterdam: Chez Nina opent haar deuren vlakbij Westerpark in Amsterdam. Een actueel seizoensmenu met plantaardig...

Manuela Kriekaard eerste vrouwelijke winnaar van Premier Nederlands Kampioen Oestersteken
12 september 2022Nieuws

Manuela Kriekaard eerste vrouwelijke winnaar van Premier Nederlands Kampioen Oestersteken

Vandaag heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de tiende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2022 plaatsgevon...

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?  
12 september 2022Nieuws

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?  

Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...

 Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept
9 september 2022Nieuws

Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station,...

Premier NK Oestersteken vindt plaats op 12 september
5 september 2022Nieuws

Premier NK Oestersteken vindt plaats op 12 september

Op maandag 12 september zal bij Krijn Verwijs Yerseke voor de negende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken worden georganiseerd. Dit...

Horeca inspiratie trofee maakt creativiteit los
30 augustus 2022Nieuws

Horeca inspiratie trofee maakt creativiteit los

De jury van de Horeca Inspiratie Trofee (HIT) is de afgelopen maanden overstelpt met creatieve ideeën om de gastvrijheidsbranche aantrekkelijker...