Je hebt gezocht op: brasserie

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
4 september 2025Nieuws

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners

Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus
1 september 2025Nieuws

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus

De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef
28 augustus 2025Nieuws

Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef

Ondernemer Luc Kusters zoekt een kandidaat voor de exploitatie van de voormalige locatie van zijn restaurant aan de Amsterdamse Zuidas. Sterrenrestaur...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
28 augustus 2025Nieuws

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”

Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste loc...

Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper
22 augustus 2025Nieuws

Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper

Amsterdamse culinaire brasserie Maris Piper verwelkomt met trots haar nieuwe chef, Berend Boertje. Na zijn periode als chefkok bij restaurant Klein...

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”
18 augustus 2025Nieuws

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”

Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
23 juli 2025Nieuws

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid
2 juli 2025Nieuws

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid

In het iconische hoekpand aan de Van Baerlestraat 120 opende op 14 juni The Marlin Bar – een stijlvolle brasserie waar land en zee elkaar ontmoe...

’t Zusje opent 40e vestiging in Alkmaar: een nieuwe hotspot in De Ringersfabriek
6 juni 2025Nieuws

’t Zusje opent 40e vestiging in Alkmaar: een nieuwe hotspot in De Ringersfabriek

Restaurantketen ’t Zusje viert een mijlpaal met de opening van haar 40e locatie, dit keer in het karakteristieke industriële erfgoed De Rin...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
22 mei 2025Nieuws

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel

Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
16 mei 2025Nieuws

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"

Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met de opening van 39e restaurant
1 mei 2025Nieuws

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met de opening van 39e restaurant

Liefhebbers van goed eten en gezelligheid opgelet: ’t Zusje opent binnenkort een prachtige nieuwe locatie op het Zaailand in Leeuwarden! Vanaf v...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over
22 april 2025Nieuws

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over

Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sand...

Emmanuelle brengt Franse flair naar het hart van Hilversum
18 maart 2025Nieuws

Emmanuelle brengt Franse flair naar het hart van Hilversum

Op vrijdag 21 maart opent Emmanuelle haar deuren in Hilversum op de plek waar voorheen café Burger zat. Emmanuelle biedt een nieuwe culinaire h...

Met Bistro Mairie komt Franse flair naar IJsselstein
7 maart 2025Nieuws

Met Bistro Mairie komt Franse flair naar IJsselstein

Bistro Mairie opent vandaag, 7 maart, officieel haar deuren onder het oude stadhuis van IJsselstein. Eigenaar Wouter Vermaat omarmt met Mairie de Fran...

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
3 maart 2025Nieuws

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”

Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...

Tien jaar ‘Een Mooie Dag’: “Ik vergeet nooit de spanning van de eerste keer salarissen overmaken”
26 februari 2025Nieuws

Tien jaar ‘Een Mooie Dag’: “Ik vergeet nooit de spanning van de eerste keer salarissen overmaken”

Ondernemen in Duiven… Het openen van een eigen onderneming was een droom die Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) samen deelden. De keu...

Lievergoed Collectie van culinaire kastelen benoemt Nick Ruijters en Bart Klomp tot nieuwe managers
23 januari 2025Nieuws

Lievergoed Collectie van culinaire kastelen benoemt Nick Ruijters en Bart Klomp tot nieuwe managers

De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per febr...

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met opening in Zaandam
17 januari 2025Nieuws

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met opening in Zaandam

't Zusje Zaandam bevindt zich in een prachtig gerenoveerd historisch pand, dat bekend staat om zijn klassieke architectuur en charmante details. Het g...

Vacature van de Week: Restaurant & Banqueting Manager bij Van der Valk Hotel Eindhoven
18 december 2024Nieuws

Vacature van de Week: Restaurant & Banqueting Manager bij Van der Valk Hotel Eindhoven

Fulltime, 32-38 uur p/w MBO 2-5 jaar ervaring Taal: NL/EN LeidinggevendBanqueting/ Bar/ Restaurant/ Roomservice Ben jij een energieke, meewer...

3 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland
13 november 2024Nieuws

3 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen met...

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten
31 oktober 2024Nieuws

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten

Hallo chefs, managers en restauranteigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal...

Nelson Tanate van De Librije geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
22 september 2024Nieuws

Nelson Tanate van De Librije geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Tanate...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

“We hebben weliswaar een Michelinster, maar zijn eigenlijk een brasserie”
9 september 2024Nieuws

“We hebben weliswaar een Michelinster, maar zijn eigenlijk een brasserie”

In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...

Brasserie De Roode Leeuw brengt 'Le Petit Chef' naar Nederland
21 augustus 2024Nieuws

Brasserie De Roode Leeuw brengt 'Le Petit Chef' naar Nederland

Amsterdam is een culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw. Deze dinershow combineert culinaire hoogstandjes...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
8 augustus 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Horecagroep van Rijkaard, Van Basten en Atsma opent De Blend in aparthotel
24 juli 2024Nieuws

Horecagroep van Rijkaard, Van Basten en Atsma opent De Blend in aparthotel

De Utrechtse Horeca Groep van oud-voetballers Frank Rijkaard en Marco van Basten, acteur Barry Atsma en horecaondernemers Edwin Oosterlaar en Perry Ov...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel
21 mei 2024Nieuws

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel

Onlangs opende IJssel Restobar haar deuren in Pillows Hotel aan de IJssel. Het fine-dining restaurant IJssel in Pillows Hotel Deventer heeft plaatsgem...

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?
8 mei 2024Nieuws

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?

Badhotel Rockanje vindt het belangrijk om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, en jij kunt daar als Restaurantmanager een cruciale rol i...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
11 april 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden
24 januari 2024Nieuws

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden

Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023
29 november 2023Nieuws

Udens toprestaurant OONIVOO sluit definitief eind 2023

Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...

Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'
13 november 2023Nieuws

Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'

Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux,...

Restaurant ’t Zusje opent 35e vestiging in historisch postkantoor Maastricht
10 november 2023Nieuws

Restaurant ’t Zusje opent 35e vestiging in historisch postkantoor Maastricht

Het voormalig postkantoor vlakbij ’t Vrijthof, waar ’t Zusje Maastricht vrijdag 3 november haar nieuwe thuis heeft gevonden aan de Statens...

Restaurant Eden* verhuist naar Waalre-dorp
3 november 2023Nieuws

Restaurant Eden* verhuist naar Waalre-dorp

Restaurant Eden in Valkenswaard, dat eerder deze week veel aandacht kreeg vanwege de introductie van kraai op het menu, neemt per 1 januari restaurant...

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden
27 oktober 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden

Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...