Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...
Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...
Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux,...
Restaurant Eden in Valkenswaard, dat eerder deze week veel aandacht kreeg vanwege de introductie van kraai op het menu, neemt per 1 januari restaurant...
Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...
Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier uitgaat, zorgt de horeca voor een gastvrije sfeer. Je wilt graag zien dat iedereen het naar zijn zin heef...
Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...
Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in...
Op 14 september opent een nieuwe hotspot in The Hoxton, Lloyd Amsterdam hotel genaamd Breman Brasserie. Het restaurant is gevestigd in het oude Lloyd-...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
De Librije bestond afgelopen weekend dertig jaar en dat heuglijke feit werd groots gevierd met een feest voor ruim vijfhonderd genodigden op het Spinh...
Restaurantketen ’t Zusje is vanaf vrijdag 30 juni ook in Groningen te vinden. Op die dag opent ’t Zusje namelijk zijn nieuwste vestiging i...
Starten in de horeca is ook starten met de zoektocht naar de juiste medewerkers en de juiste balans in het team. Niet even gemakkelijk met de huidige...
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 25 april mee aan de jaarlijkse masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met...
Boerenzoon Martin Kruithof is door Gault&Millau verkozen tot Ambachtsman van het Jaar. In zijn restaurant De Lindenhof in het Overijsselse Giethoo...
De vakjury van de Nederlandse Horecaprijzen heeft, tijdens de awardshow op maandag 23 januari, Brasserie/Restaurant Beeckestijn aan de Rijksweg 130 in...
Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...
De Lievergoed Collectie is per januari 2023 uitgebreid met Kapel Montfort en Brasserie Jacob V, beide gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirscho...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Voor een publiek van meer dan vijftienhonderd restaurateurs, journalisten en partners stelde Gault&Millau België op maandag 7 november d...
De Axivate Horeca Group van Bas Rasker neemt per 1 november het familiebedrijf Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout en Mercatu over. Beide exploitatie...
Brasserie Paardenburg aan de Amstel bestaat 375 jaar. In al die jaren heeft de horecazaak een rijke geschiedenis opgebouwd. Nu zwaait Gijs Numan er de...
Jurgen van der Zalm is de nieuwe Excecutive Chef van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Vinkeles in Amsterdam. Restaurant Vinkeles is het r...
Een nieuwe vegetarische neo-bistro in Amsterdam: Chez Nina opent haar deuren vlakbij Westerpark in Amsterdam. Een actueel seizoensmenu met plantaardig...
Vandaag heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de tiende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2022 plaatsgevon...
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...
Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station,...
Op maandag 12 september zal bij Krijn Verwijs Yerseke voor de negende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken worden georganiseerd. Dit...
De jury van de Horeca Inspiratie Trofee (HIT) is de afgelopen maanden overstelpt met creatieve ideeën om de gastvrijheidsbranche aantrekkelijker...
Met trots kondigt Maris Piper het aantreden van haar nieuwe chef Kwinten Albertijn aan. “Maris Piper is voor mij een zaak met aanzien, waar kwal...
Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de open...
Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens, de brasserie die in september de deuren heropent pal tegenover het Am...
Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de tiende keer twee bijzondere...
Op maandagavond 4 juli 2022 krijgt de winnaar van de verkiezing van het Fijnste Franse Restaurant 2022 ook als eerste Nederlandse restaurant de eretit...
Een solide en vooruitstrevend voorraadbeheer zorgt voor rust in de organisatie en bespaart tijd en geld. Nu de marges onder druk komen te staan vanweg...
Wegens faillissement sluit restaurant Samen Eten en Drinken in ’s Gravenmoer de deuren. De complete horeca- en restaurantinventaris wordt daarom...
Patron-cuisinier Edwin Muns heeft de exploitatie overgenomen van restaurant Poelzicht in Kapel-Avezaath bij Tiel. Per 1 september 2021 heropende hij d...
Overvolle treinen en drukte op de weg richting Antwerpen. Even een hapje eten in Duitsland. Terwijl Nederlanders massaal toevlucht zoeken in buurlande...