Je hebt gezocht op: afhalen

Hier leer je in te spelen op de behoeften van Gen-Z
31 augustus 2023Nieuws

Hier leer je in te spelen op de behoeften van Gen-Z

Een van de uitdagingen waar horecaondernemers mee worstelen is het aanspreken van een jongere generatie. In de horeca staat de mens centraal, zowel de...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”
21 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Nederland kiest herbruikbaar: "De koffie verandert niet, de beker wel"
22 juni 2023Nieuws

Nederland kiest herbruikbaar: "De koffie verandert niet, de beker wel"

Vanaf zaterdag 1 juli mogen ondernemers geen gratis wegwerpbekers en -bakjes die uit plastic bestaan meer aanbieden. Wie dan eten of drinken afhaalt o...

Happy Italy pakt uit voor opening nieuw restaurant in Nieuwegein
21 juni 2023Nieuws

Happy Italy pakt uit voor opening nieuw restaurant in Nieuwegein

Happy Italy is vanaf woensdag 5 juli ook in Nieuwegein te vinden. De ketens van Italiaanse restaurants opent dan zijn nieuwste vestiging in het langs...

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic
1 juni 2023Nieuws

Vanaf 1 juli moeten gasten extra betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic

Gasten die vanaf 1 juli eten of drinken afhalen of laten bezorgen zullen extra moeten betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn v...

Sligro helpt nieuwe- en ervaren restaurateurs aan meer (bezorg)omzet
12 mei 2023Nieuws

Sligro helpt nieuwe- en ervaren restaurateurs aan meer (bezorg)omzet

Voor alle horecaondernemers die een bezorg- en afhaalservice hebben óf die hiermee willen starten, ontwikkelde Sligro handige tips en oplossing...

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor restaurants?
21 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor restaurants?

Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...

Foodhall Scheveningen lanceert slim bestelsysteem voor strandgangers
27 juli 2022Nieuws

Foodhall Scheveningen lanceert slim bestelsysteem voor strandgangers

Een zomerse dag op het strand is het uitgelezen moment voor een smakelijke picknick, romantisch diner bij zonsondergang of uitgebreide borrel met een...

Poké Perfect opent veertiende locatie in Alphen aan den Rijn
31 mei 2022Nieuws

Poké Perfect opent veertiende locatie in Alphen aan den Rijn

Poké Perfect opent op 4 juni een nieuwe locatie op de Van Mandersloostraat 55 in Alphen aan den Rijn. De formule blijft op volle toeren dr...

Consumentenbond: Maaltijdbezorgers misleiden met verstopte kosten en aanbod
27 mei 2022Nieuws

Consumentenbond: Maaltijdbezorgers misleiden met verstopte kosten en aanbod

Maaltijdbezorgers Deliveroo en Uber Eats misleiden consumenten door servicekosten te verstoppen. Uber Eats laat ook het aanbod van restaurants veel gr...

De Beren opent restaurant in Alkmaar, zoeken nog franchisenemer
20 mei 2022Nieuws

De Beren opent restaurant in Alkmaar, zoeken nog franchisenemer

Een splinternieuw De Beren restaurant zal gaan openen in het Olympiapark te Alkmaar. De kavel waar het restaurant op gebouwd wordt, is aangekocht door...

Ondernemersstel breidt uit met De Beren bezorgrestaurant in Almere Buiten
5 april 2022Nieuws

Ondernemersstel breidt uit met De Beren bezorgrestaurant in Almere Buiten

Almere Buiten is sinds 5 april een nieuw bezorgrestaurant rijker. Ondernemersstel John Ramlal en Marjolein Goud zijn de trotse nieuwe eigenaren v...

'Meer digitale flexibiliteit is gewenst in de horeca, ook na corona'
31 januari 2022Nieuws

'Meer digitale flexibiliteit is gewenst in de horeca, ook na corona'

Het laten thuisbezorgen en zelf afhalen van eten bij de horeca heeft een enorme vlucht genomen sinds de coronapandemie en de daarmee gepaarde lockdown...

Horeca Alliantie over heropening: "Blij met het behaalde resultaat"
26 januari 2022Nieuws

Horeca Alliantie over heropening: "Blij met het behaalde resultaat"

Het voorstel van de Horeca Alliantie om de sector per 26 januari gefaseerd te heropenen, is door het kabinet overgenomen. Dat zegt de Alliantie i...

Horeca blijft dicht. 25 januari nieuw meetmoment
14 januari 2022Nieuws

Horeca blijft dicht. 25 januari nieuw meetmoment

De horeca blijft voorlopig gesloten. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. De horeca blijft in elk geval tot en met...

De Beren opent bezorgrestaurant in hartje centrum Katwijk
11 januari 2022Nieuws

De Beren opent bezorgrestaurant in hartje centrum Katwijk

Het nieuwe bezorgrestaurant van restaurantketen De Beren bezorgt vanaf 11 januari gerechten voor thuis vanuit het voormalig pand van Parketshop Katwij...

Afhalen alcohol horeca Amsterdam verboden
24 december 2021Nieuws

Afhalen alcohol horeca Amsterdam verboden

Tijdens de lockdown is het verboden om alcohol af te halen bij Amsterdamse horecagelegenheden. Dat komt mede door excessen van vorig jaar, zo meldt He...

Reactie KHN op de corona maatregelen
18 december 2021Nieuws

Reactie KHN op de corona maatregelen

Het OMT kwam vrijdag bijeen om het kabinet te adviseren over de omikronvariant. Volgens dit advies zijn er strengere maatregelen nodig om de snelle ve...

Harde lockdown; horeca gesloten. Dit zijn de maatregelen
18 december 2021Nieuws

Harde lockdown; horeca gesloten. Dit zijn de maatregelen

Nederland gaat weer op slot. Het kabinet neemt het advies over van het Outbreak Management Team om de horeca en alle niet-essentiële winkels te s...

Avondlockdown definitief verlengd tot halverwege januari
14 december 2021Nieuws

Avondlockdown definitief verlengd tot halverwege januari

De huidige avondlockdown wordt verlengd tot minimaal 14 januari 2022. Dat maakten demissionair minister-president Mark Rutte en ‘coronaminister&...

Topchefs uitgedaagd in oliebollenchallenge voor het goede doel
13 december 2021Nieuws

Topchefs uitgedaagd in oliebollenchallenge voor het goede doel

Om aandacht te vragen voor kinderen die beperkt worden in hun kind-zijn, zijn topchefs Mark Minkman en Sidney Schutte en Brouwhuis De Goede & De Stout...

Kabinet koerst af op verlenging avondlockdown
13 december 2021Nieuws

Kabinet koerst af op verlenging avondlockdown

De huidige coronamaatregelen blijven zeker tot begin volgend jaar van kracht. Dat is volgens bronnen het resultaat van het Catshuisoverleg van afgelop...

Sluiting om 17.00, mondkapjesplicht en 1,5 meter; dit zijn de nieuwe maatregelen
29 november 2021Nieuws

Sluiting om 17.00, mondkapjesplicht en 1,5 meter; dit zijn de nieuwe maatregelen

De horeca moet sinds zondag 28 november vanaf 17.00 uur gesloten zijn. Dat maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens d...

Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op terrassen
3 november 2021Nieuws

Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op terrassen

Er komt geen mondkapjesplicht in de horeca. Wel moeten gasten vanaf zaterdag 6 november ook op het terras een geldig QR-code kunnen overleggen om plaa...

Wat verandert er nu precies voor de horeca vanaf 25 september?
23 september 2021Nieuws

Wat verandert er nu precies voor de horeca vanaf 25 september?

Vanaf 25 september 2021 verandert er een en ander met betrekking tot de coronaregelgeving, en specifiek voor de horeca betekent dit dat er gecontrolee...

Interview: directeur Google Nederland en horecaondernemer Gerard Ypenga over digitalisering in de horeca
20 september 2021Nieuws

Interview: directeur Google Nederland en horecaondernemer Gerard Ypenga over digitalisering in de horeca

Corona heeft de digitalisering van de horeca in een stroomversnelling gebracht. De ene horecaondernemer pakt digitalisering sneller en beter op dan de...

Italiaans Poke House neemt belang in Poké Perfect
27 juli 2021Nieuws

Italiaans Poke House neemt belang in Poké Perfect

Het succesvolle healthy food concept Poké Perfect opent in de nabije toekomst 25 nieuwe vestigingen in de Benelux dankzij de investering van It...

KHN: Afbouw steunpakketten komt te vroeg
2 juli 2021Nieuws

KHN: Afbouw steunpakketten komt te vroeg

De abrupte afbouw van de coronasteunpakketten komt veel te vroeg, aldus KHN. De horeca is sinds 26 juni (met 1,5 meter-beperkingen) weer open en voor...

''Je restaurant moet altijd relevant blijven''
11 juni 2021Nieuws

''Je restaurant moet altijd relevant blijven''

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coro...

Aantal starters in horeca weer op niveau van voor corona
7 juni 2021Nieuws

Aantal starters in horeca weer op niveau van voor corona

Het aantal startende bedrijven in de horeca kwam de afgelopen drie maanden terug op het niveau van voor de coronacrisis. Met name in maart was een pie...

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis
26 mei 2021Nieuws

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis

De coronacrisis en de lockdownmaatregelen hebben de horeca ontzettend hard geraakt. Dit zien we terug in een ongekende krimp van de omzet- en de winst...

Wayback Burgers opent vierde vestiging in Zwolle
21 mei 2021Nieuws

Wayback Burgers opent vierde vestiging in Zwolle

Na de opening van Wayback Burgers in Tilburg en de aankondiging van de nieuwe vestiging in Winschoten, kondigde Wayback Burgers deze week de open...

''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''
12 mei 2021Nieuws

''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe...

Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)
1 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...

Mens, Bedrijf & Visie: Sjuk Akkerman (ING)
2 april 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Sjuk Akkerman (ING)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...

't Wapen van Odijk bestrijdt de crisis
21 maart 2021Nieuws

't Wapen van Odijk bestrijdt de crisis

Irene Okkerman en Martijn van der Gun zijn de eigenaren van restaurant ’T wapen van Odijk. Tijdens de coronacrisis doen zij er alles aan om open...

Mens, Bedrijf & Visie: Mark Tamsma, horeca-adviseur en horeca-accountant
19 maart 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Mark Tamsma, horeca-adviseur en horeca-accountant

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...

Perspectief voor de horeca: ''Eerst zien, dan geloven''
8 maart 2021Nieuws

Perspectief voor de horeca: ''Eerst zien, dan geloven''

Naar het zich laat aanzien werkt het Kabinet toe naar een opening van de horecaterrassen eind deze maand. Edwin Vlek, bestuurder bij FNV Horeca: &ldqu...

Zo kom je als ondernemer weer in je energie
8 maart 2021Nieuws

Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne ener...

Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd
4 maart 2021Nieuws

Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Gr...