U heeft gezocht op : afhalen

25 februari 2021 Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

17 februari 2021 Achtergronden Gastronomie
Nieuwste trends in eetgedrag consumenten: groter lunchmoment, take-away en maaltijdboxen

Door de huidige verlengde lockdown zijn er grote wijzigingen in het eetgedrag van Nederlanders. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek, uitgevoerd door BookDinners onder circa 1.100 respondenten. Uiteraard kan er niet buiten de deur gegeten worden, maar er zijn drie grote ontwikkelingen duidelijk naa ...

12 februari 2021 Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: beleving in een doos, tasje of disposable bakje

Vroeger was een restaurantbezoek een avondje uit om je op te verheugen. Dé hoofdreden om uit eten te gaan was het eten zelf en de gezelligheid van de ober of kastelein. Het leven was een stuk eenvoudiger dan nu. Lekker overzichtelijk. Voor corona zaten wij in de fase dat een restaurantbezo ...

11 februari 2021 Food Fastservice
Franse taco-keten betreedt de Nederlandse markt

De Franse keten O’Tacos groeit exponentieel. Het bedrijf is in 5 jaar tijd gegroeid van 10 naar 300 locaties, voornamelijk in Frankrijk en België. O’Tacos is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multi-cult ...

10 februari 2021
ProFri roept op tot meer solidariteit

Vakvereniging ProFri roept op tot meer solidariteit en onderling begrip tussen ondernemers met frituurspeciaalzaken. Voorzitter Hans Hus: “Wij merken dat er veel schaamte is bij frituurondernemers die het moeilijk hebben. Vooral ook omdat zij zien dat er ook collega’s zijn die het juist ...

4 februari 2021 Economie Longread
Horeca ligt plat; supermarkten en speciaalzaken ruiken hun kans

Supermarkten, voedingsspeciaalzaken en maaltijdbezorgers deden in 2020 goede zaken. Door de sluiting van de horeca en ontmoediging van reizen schoot hun omzet omhoog. Wanneer deze voordelen na de crisis wegvallen, moeten de winnaars echter alle zeilen bijzetten om hun positie te behouden. Dat blijkt ...

4 februari 2021 Achtergronden Gastronomie
''Ons concept past binnen de coronacrisis''

Vinh Nguyen (38 jaar), startte op 8 december 2020, dus middenin de coronacrisis, in Rotterdam met zijn nieuwe horecabedrijf Saigon King. Vinh: "Het is een loempiakraam compleet in een nieuw jasje. Wij wilden af van het imago van witte snackwagen met alleen gefrituurd eten. Dit doen wij door het ...

3 februari 2021 Corona
Nieuwe routekaart, weinig versoepelingen

Op dinsdag 2 februari presenteerde het kabinet een nieuwe routekaart waarin staat opgenomen wanneer de restaurants en cafés weer open mogen. De horeca blijft in elk geval tot 2 maart gesloten, vervolgens wordt aan de hand van het risiconiveau bepaalt in hoeverre restaurants en cafés op ...

2 februari 2021 Achtergronden Corona
Lockdown verlengd: 'Doodsteek voor de horeca'

Het kabinet heeft, in overleg met het OMT, besloten dat winkels en horeca tot 2 maart gesloten blijven. Een versoepeling van de coronamaatregelen zit er voor de horeca nog niet in. De lockdown wordt dus met drie weken verlengd. Click & collect Wel zullen winkels en horeca mogen openen voo ...

2 februari 2021 Achtergronden Corona
Nederlanders meest hoopvol over toekomst kleinere restaurants

44 procent van de Nederlanders denkt dat de kleinere, lokale restaurants deze crisis zullen overleven door zich aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Dit blijkt uit een onderzoek van Lightspeed, gehouden onder 1000 Nederlanders. Wanneer de horeca straks weer opent, wil de meerderheid v ...

20 januari 2021 Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

12 januari 2021 Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

29 december 2020 Achtergronden Interview
David Bakker: mijn drie favoriete interviews

Maar liefst vijf maanden hielden de restaurants dit jaar de deuren noodgedwongen gesloten. Een rollercoaster door de hel voor veel horecaondernemers. Van NOW, naar afhalen en bezorgen, tijdelijk open, dan weer sluiten. Weinig tot geen perspectief... Er wordt veel gevraagd van de branche. Journal ...

29 december 2020 Ondernemen Longread Digitaal Ondernemen
De voordelen van loyaliteitsprogramma's in het restaurant

Loyaliteitsprogramma's zijn van alle tijden. Van het plakje worst bij de slager tot de zegeltjes bij de supermarkt en het sparen via de Starbucks-app voor gratis extra espressoshots in de Caffe Latte. Loyaliteitsprogramma lonen, ook in de horeca. In dit artikel lees je hoe en waarom. in 2017 ...

24 december 2020 Achtergronden
Dit zijn de 10 meest gelezen artikelen van 2020

2020 was een veelbewogen jaar. Een jaar waarin we op onze website en via de nieuwsbrieven jullie - als restaurantondernemers - zo veel mogelijk nieuwsfeiten, adviezen, interviews en opiniestukken hebben aangeboden. Allemaal om de kennis op peil te houden, een goede bron van informatievoorziening te ...

22 december 2020 Achtergronden
Download nu gratis de decembereditie van De RestaurantKrant

Ondanks corona hebben we voor jullie een prachtige decemberuitgave van De RestaurantKrant kunnen maken. In deze editie extra aandacht voor het thema 'Digitaal ondernemen in de horeca'. Dit onderwerp is actueler dan ooit, vooral vanwege de toegenomen belangstelling voor afhalen en bezorgen. ...

18 december 2020 Economie Corona
ING: 2021 jaar van herstel voor horeca, hotels en cafés herstellen langzamer

Met de verzwaarde lockdown is in de horeca de turbulentie nog niet voorbij. De sluiting en de coronamaatregelen zijn een hard gelag voor de sector en na een omzetverlies van 40% in 2020 begint 2021 zeer stroef. Dit beeld kan mede dankzij de komst van vaccins echter ook snel kantelen. Naar verwach ...

14 december 2020 Branded Content Digitaal Ondernemen
Deze horeca app helpt de ondernemer besparen

Ondanks de financiële steun van de overheid, is het voor veel ondernemers een grote uitdaging om het hoofd boven water te houden. Veel bedrijven zijn overgestapt naar bezorgen en afhalen om alsnog het maximale eruit te halen. 'Doe dingen waar je invloed op hebt', dat zijn de woorden ...

14 december 2020 Columns Ondernemen
Een zwarte pagina in onze horecageschiedenis

Hier zit ik dan in mijn warme thuiskantoor. Terwijl ik dit schrijf kijk ik af en toe naar buiten. Mijn blik valt op de reusachtige kastanjeboom in de achtertuin. Hij steekt zijn grillige, kale takken uit in de koude, kille mist. De kraaien in de boom krijsen zich hees, om zo de voorbijvliegende meeu ...

7 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Virtual brands & delivery only; een tijdelijk of blijvend fenomeen?

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een nieuwe omzetstroom. Afhalen en bezorgen was de broodnodige reddingsboei. Een tijdelijk of blijvend fenomeen? En komt er in de (nabije) toekomst meer rui ...

1 december 2020 Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

26 november 2020 Gastronomie Corona
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

24 november 2020 Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

18 november 2020 Wet- en regelgeving Corona
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

18 november 2020 Tech Corona
Google en MKB-Nederland helpen retail- en horecasector in aanloop naar de feestdagen

Helaas is het momenteel nog niet duidelijk of de horeca tijdens de feestdagen de deuren zal mogen openen. De non-food retail heeft in deze traditioneel drukke tijd te kampen met het nog altijd geldende advies om zo weinig mogelijk op pad te gaan, waardoor consumenten steeds meer online hun inkopen d ...

12 november 2020 Achtergronden Corona
Rossetti in Velp opent walk-in buffet

Vanaf aanstaande vrijdag opent Ristorante Rossetti te Velp een ‘walk-in buffet’. Kant en klaar, huisgemaakt Italiaans eten voor een leuk prijsje! De tafels in het restaurant zijn opgemaakt met rood-geruite tafelkleedjes, en de warmhouders staan al klaar. ‘Creatief zijn’ ...

9 november 2020 Gastronomie Corona
77 procent van de Nederlanders gaat thuis koken met Kerst

77 procent van de Nederlanders geeft aan dat hun restaurantervaring sinds de uitbraak van COVID-19 enorm achteruit is gegaan. Natuurlijk, de restaurants zijn nu weer dicht, maar ze zijn in de zomer open geweest met beperkingen. Het grootste deel (34%) vindt uiteten simpelweg niet meer zo leuk als vo ...

26 oktober 2020 Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

15 oktober 2020
Loetje heropent Drive-In

De horeca moet wederom tijdelijk haar deuren sluiten en het “nieuwe normaal” staat weer op zijn kop. Afgelopen maanden heeft Loetje er alles aan gedaan om haar gasten veilig de lekkerste biefstuk te serveren in al haar restaurants. Het sluiten van de horeca is daarom ook teleurstellend. ...

14 oktober 2020 Corona
Barre tijden. 6 Tips voor horecaondernemers

Vier weken dicht. De horeca wordt zwaar getroffen. Het zijn barre tijden. In dit artikel geven we tips over wat te doen tijdens de lockdown. Zelf een goede tip? Deel het en mail naar: redactie@uitgeverijps.nl! Cash is King Omzet, omzet, omzet! Alleen met geld valt te over ...

13 oktober 2020 KHN Corona
KHN: "Sluiting voor veel ondernemers de genadeklap"

Gisterenavond maakten premier Rutte en minister De Jonge tijdens een persconferentie bekend dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur opnieuw voor vier weken moeten sluiten. Na twee weken volgt er een eerste evaluatiemoment. Het is begrijpelijk dat de ...

13 oktober 2020 Corona
Persconferentie coronamaatregelen: horeca dicht, hotels blijven wel open

De hieronder genoemde en zojuist door premier Rutte gedeelde maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken gelden voor vier weken. De 'routekaart moet de aanpak van het kabinet voorspelbaar maken. Er is dus sprake van een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen gaan woensdag ...

25 september 2020 Drinks
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

14 juli 2020
Verhage opent 41ste restaurant in Delft

Vandaag zijn de deuren van de nieuwe Verhage vestiging in Delft geopend. De 41e store van de Rotterdamse franchiseformule is gevestigd aan de Van Foreestweg, een drukbezochte locatie met veel winkelend publiek. Door de diversiteit aan winkels, de goede ontsluiting en bereikbaarheid, heeft het een re ...

4 juni 2020 Interview Longread Corona
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

20 mei 2020 Wet- en regelgeving Corona
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee ...

11 mei 2020 Wet- en regelgeving KHN Corona
KHN geeft uitleg: wat mag wel, wat mag niet per 1 juni?

Het kabinet maakte tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei 2020 bekend dat de horeca met ingang van 1 juni 2020, mits het coronavirus voldoende onder controle is, gedeeltelijk weer open mag. Wat zijn de voorwaarden? Met welke beperkingen hebben we te maken? Wat mag er binnen? En wat zij ...

24 april 2020 Economie Corona
Dit is de invloed van de coronacrisis op leisure

ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact op de horeca- en leisurebranche, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende restricties. De sector leisure wordt geraa ...

21 april 2020 Corona
De Loohoeve breidt afhaallocaties thuismaaltijden uit

Sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heeft de afhaallocaties van de thuismaaltijden uitgebreid. Naast de locatie in Schoonloo, kunnen culinaire liefhebbers hun bestelde maaltijden vanaf 23 april afhalen op twee nieuwe locaties bij Assen en Groningen. Eigenaren Marleen en Jeroen ...

20 april 2020 Corona
Culinair genoegen: afhalen en bezorgen in coronatijd

Voor veel restaurants is de enige manier om het hoofd boven water te houden in deze tijd van coronacrisis het bezorgen en laten afhalen van eten. De grote restaurantketens gaan daar goed mee om en hebben dat al gauw weten in te richten. Toch zijn er nog veel restaurants, waaronder ook de hoog aanges ...

20 april 2020 Corona
Bagels & Beans lanceert online bestellen

Om liefhebbers van bagels en koffie in deze tijd toch te kunnen bedienen heeft Bagels & Beans de digitale deuren van de bestelwebsite geopend: bestel.bagelsbeans.nl. Bagelfans kunnen weer genieten van hun dagelijkse dosis bagels, koffie en geluk, maar uiteraard wel in een aangepaste vorm. Bes ...

17 april 2020 Columns Corona
Dagboek Fernando Jonker: staatssteun

Op donderdag 12 maart vroegen we de toenmalig werktijdverkorting aan, 15 maart kwam de gedwongen sluiting, een week later gingen we bezorgen en afhalen, de werktijdverkorting werd de NOW-regeling, voor de TOZO-regeling kwamen we ook in aanmerking… Onze boekhouder heeft overuren gedraaid. ...

6 april 2020 Columns Corona
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A ...

3 april 2020 Corona
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst ...

1 april 2020 Ondernemen Corona
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink- en eetgelegenheden in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. In dit l ...

31 maart 2020 Corona
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de & ...

24 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek in crisistijd: Moreel dilemma 

Het is een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn we ontzettend blij en dankbaar dat we onze zaak draaiende kunnen houden, aan de andere kant slaat de twijfel af en toe wel eens toe. Moeten we wel doorgaan met afhalen? Je dwingt mensen toch om de straat op te gaan, terwijl het advies van de ...

24 maart 2020 Corona
Tijdelijk ook reguliere afhaalmaaltijden bij Too Good To Go

Nederlandse horecabedrijven staan momenteel voor een grote uitdaging. Nu hun deuren gesloten zijn, kan de mogelijkheid tot afhalen en bezorgen houvast bieden. Too Good To Go schiet te hulp en stelt vanaf nu hun platform beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. Zonder winstoogmerk. Met deze oplos ...

21 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 3

In crisistijd zoeken mensen elkaar op, en hoewel het nu lastig is om elkaar fysiek te spreken, proberen ondernemers elkaar te helpen, op welk gebied dan ook. Vanochtend, toen ik inkopen aan het doen was voor de tiramisu, kreeg een appje van een collega-ondernemer. We zitten met een select groepje ho ...

20 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 2

Afhalen en bezorgen dus. In mijn dagboek van gisteren schreef ik hoe we tot dit besluit waren gekomen. Nu is de uitdaging hoe we dat logistiek gaan aanpakken. We weten al vanaf maandagmiddag dat we dit gaan doen, maar ik heb nog geen pan aangeraakt. Bestellingen opnemen, verwerken, routing bepalen, ...

19 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 1

Net zoals heel horeca Nederland hoorden ook wij bij Fernando’s afgelopen zondagmiddag dat wij de deuren moesten sluiten. De communicatie vanuit de overheid ging wat stroef. Wat mocht wel, wat mocht niet. Afhalen, bezorgen? Vaag! Het was ons niet helemaal duidelijk. Mijn compagnon Mark en ik be ...

17 maart 2020 Events
Nationale Horecadag uitgesteld

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voor ...

17 maart 2020 Corona
Honderden restaurants gaan nu bezorgen

Steeds meer restaurants gaan zich richten op het bezorgen van maaltijden, veel van die zaken doen dat voor het eerst, vanwege de coronacrisis en de genomen maatregelen. Thuisbezorgd.nl meldt dat de afgelopen dagen enkele honderden restaurants aansluiting bij het platform hebben gezocht. In de pr ...

16 maart 2020 Achtergronden Corona
Corona-update: afhalen toch toegestaan

Op de website van Rijksoverheid is vanmiddag een update verschenen waarin staat dat zowel bezorgen als afhalen mogelijk is. Er bestond veel onduidelijkheid over de mogelijkheden tot bezorgen en afhalen binnen de horeca, na de getroffen maatregelen van gisteren. Aan die onduidelijkheid maakt de overh ...

16 maart 2020 Achtergronden Corona
Coronavirus-update: afhalen mag onder voorwaarden, bezorgen ook toegestaan

Gisteren is het onvermijdelijke gebeurd: de horeca, en dan met name cafés en restaurants, moeten verplicht dichtblijven tot en met 6 april vanwege het coronavirus. Een belangrijke vraag was die met betrekking tot bezorgen en afhalen van eten en drinken. Het Ministerie van Volksgezondheid, Wel ...

15 maart 2020 KHN Corona
Sluiting horeca een feit: KHN claimt 5,1 miljard overheidssteun

Vanmiddag heeft het kabinet bekend gemaakt dat niet alleen scholen dicht moeten maar dat ook eet- en drinkgelegenheden de deuren moeten sluiten. Vanaf vandaag 18 uur moeten alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april aanstaande sluiten. Door de nieuwe overheidsmaatregelen loopt het omzetver ...

16 oktober 2019 Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint ...

7 oktober 2019
De Beren bezorgrestaurants maakt groeispurt; drie vestigingen binnen drie weken

Binnen een tijdsbestek van drie weken opende De Beren maar liefst drie gloednieuwe bezorgrestaurants; in Leiden-Zuid, Dordrecht-Zuid én Apeldoorn-West. De teller staat nu op 23. Het bijzondere aan de groei, is dat deze kenmerkend is voor de interne kansen bij De Beren. De franchisenemers d ...

6 juni 2019
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Amsterdam

Op maandag 10 juni 2019 is de nieuwste vestiging van Par Hasard in de Amsterdamse Schinkelbuurt een feit. Franchise-ondernemer Vincent Weijl en zijn vriendin Jane Kelly staan te popelen om de deuren en het zonovergoten terras aan het Hoofddorpplein te openen. Na een rigoureuze verbouwing is het hoek ...

27 maart 2019 Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h ...

12 februari 2019
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco ...

29 november 2018
Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort

FSIN blikt in nieuwe publicatie vooruit op deliverymarkt in 2025 Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort Delivery is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. De bezorgmarkt groeit in 2018 wederom met dubbele cijfers en komt naar schatting uit op €3,2 m ...

1 november 2018 Fastservice
Happy Italy start met take away-concept waar je ook kunt ontbijten

Happy Italy komt met een nieuw concept: Happy Italy To Go. Op vrijdag 2 november opent de eerste take away van Happy Italy haar deuren aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Mix snelheid met goed zelfgemaakt eten en het recept voor Happy Italy To Go is geboren. Hier kun je snel je favoriete Italiaanse ...

17 juli 2018 Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy ...

14 maart 2018
Fast casual seafood concept geopend in Rotterdam

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap en heeft haar deuren op de Nieuwe Binnenweg geopend. Rotterdam is vanaf nu een eigengereid fast casualconcept rijker. Van kreeft tot kibbeling SYLT Seafoo ...

2 februari 2018
10 jaar De RestaurantKrant: Emile van der Staak blikt terug

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met chef-kok en eigenaar Emile van der Staak van De Nieuwe Win ...

25 januari 2018
Nieuw visrestaurant in Rotterdam

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap. Medio maart opent SYLT haar deuren op de Nieuwe Binnenweg. Rotterdam is vanaf dan een eigengereid fast casualconcept rijker. SYLT Seafood zit precies tussen ...

17 oktober 2017 Achtergronden
Zichtlocatie levert horecazaak forse omzetgroei op

Door het verhuizen van de reeds bestaande vestiging naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied, heeft bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen in het eerste half jaar een omzetgroei van 40 procent weten te bereiken. De verhuizing van een bedrijventerrein naar een zichtlocatie middenin het bezor ...

21 juli 2017
Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met ?het Amsterdamse ?fietsbezorgnetwerk ?TringTring. De volledig vernieuwde app is ...

3 juli 2017 Food
Eetwinkel maakt gezond eten bereikbaar voor iedereen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo ...

20 juni 2017
Maass Meal Station Prikkelt de zintuigen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo ...

9 juni 2017
De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018

De Nationale Bierbank stopt per 1 januari 2018. Bierexpert Fiona de Lange laat dit weten via Facebook en haar website. Fiona de Lange, tevens eigenaar van de Bierbank, ziet dat fulltime aandacht nodig is om het een toekomst te geven. Fiona: "Mede vanwege de lopende kosten zoals o.a. een goed ...

9 juni 2017
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerl ...

30 januari 2017
Maaltijd afhalen? Dat is dan 1100 euro

Een pop-up restaurant in Londen heeft een wel heel prijzige afhaalmaaltijd op het menu staan. Voor 1100 euro krijg je een Schotse kreeft, Russische kaviaar, Franse zwarte truffel en een dure fles Taiwanese Whiskey. De kers op de taart is eetbaar 23-karaats bladgoud. De maaltijd wordt gepresenteerd o ...

19 december 2016
Dungelmann opent 4e locatie

Afgelopen weekend is, na een intensieve verbouwing, de 4e locatie van Dungelmann geopend: Chicken & Burgers op de Turfmarkt bij het vernieuwde Spuikwartier van de Hofstad. Recht tegenover de bouwput van het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex (OCC), bevindt zich de nieuwste Dungelmann locati ...

10 november 2016 Columns
Column Pieter Punter: De nieuwe economie

De wereld verandert snel, de taxi’s zijn overgenomen door Uber en hotels worden vervangen door privéhuizen; iedereen die een kamer leeg heeft staan, gaat deze verhuren. Voor een maaltijd hoef ik niet meer naar een restaurant, ik laat deze gewoon thuis bezorgen. Je kunt ook gewoon kijken ...

28 oktober 2016
Opening van 'Het Lokaal' in Oss

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging. Het Lokaal De naam het Lokaal ...

3 oktober 2016
Nieuw restaurant speelt in op milieutrend

Biologisch, vegetarisch en veganistisch Restaurant LOFF opent donderdag 6 oktober week zijn deuren aan de Wilhelminastraat 15 in Breda. LOFF is een restaurant dat inspeelt op de huidige gezondheid- en milieutrends en het maatschappelijke bewustzijn hierover. Dat levert een restaurant op met een v ...

16 augustus 2016 Economie Food
Recordgroei voor Domino’s Pizza

Vandaag publiceerde Domino’s Pizza Enterprises Limited (DPE), moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland, haar jaarresultaten. Een recordjaar met 122% EBIDTA winstgroei in Europa, dankzij significante organische groei, technologische innovatie en een sterke groei in het aantal geopen ...

18 april 2016
Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem

Je komt er voor een kop koffie aan de bar, drinkt er een Aperol Spritz met een paar bruschetta’s of deelt een plank vol antipasti met je geliefde of wat vrienden. Osteria Vicini aan de Koningstraat in Arnhem draait om gemakkelijk en snel iets eten. Het begint allemaal met de verse antipasti die ...

13 april 2016
Maaltijdbezorging groeit als kool

Het bezorgen én afhalen van complete maaltijden is een markt met veel potentie en is op dit moment goed voor zo’n 876 miljoen maaltijden op jaarbasis. Dat is één maaltijd per Nederlander per week. ABN AMRO verwacht dat het segment maaltijdbezorging dit jaar een waarde zal vertegenwoordigen va ...

29 mei 2015
Indian dining hotspot in Amsterdam

Afgelopen maanden onderging Mayur een complete metamorfose en de hotspot kan zich nu meten aan andere prominente wereldkeukens in Amsterdam. Mayur introduceert Indian Fine Dining met International Metropolitan Standards. Vanaf deze week is de complete renovatie afgerond, inclusief open keuken en r ...

23 september 2014
Nieuwe saladebar in Nijmegen

Voor wie een keer iets anders wil, is er vanaf begin oktober een nieuwe lunchroom in de Nijmeegse binnenstad. Ondernemers Maaike Roelofs en Laura Hendriks openen in In de Betouwstraat een nieuw concept, namelijk Munt Saladebar. Bij Munt kan iedereen overdag én ‘s avonds terecht voor een gezonde ...

15 augustus 2014
Café De Kermis Hoorn wordt afhaalrestaurant

Eigenaren Eric Boekhout en Marloes Koomen hebben café De Kermis in Hoorn verkocht aan Dennis Kwakernaak die in het pand op 15 oktober een afhaalrestaurant opent. Gezond Kwakernaak gaat zich richten op gezonde afhaalmaaltijden. De naam van zijn onderneming wordt Dennis Kookt. Behalve afhalen, ku ...

19 mei 2014
Nieuw Indisch-Moluks restaurant in Breda

Breda is een nieuw restaurant rijker. Het Indisch-Molukse restaurant Senang Makan is afgelopen vrijdag geopend. Wethouder Bob Bergkamp heeft vrijdag de opening van het nieuwe wijkrestaurant verricht; het restaurant is gevestigd in een voormalig buurthuis aan de Scheldestraat. Ontmoetingsplek ...

10 augustus 2012

Fantastisch proefballonnetje van GroenLinks. Gratis kraanwater voor alle horecagasten. De politieke partij vergeet echter de kostenkant van de horecaondernemer. Ieder rondje kost namelijk 114,76 euro. Leeg glas Tot dit bedrag komt de redactie van de horecavakbladen De RestaurantKrant, Lunchroom, ...

12 augustus 2011
Restaurant Keuken & Deli opent deuren

Het nieuwe Restaurant Keuken & Deli in Utrecht opent begin september officieel de deuren voor de eerste gasten. Het is de eerste zaak in de domstad waarbij open keukens centraal in de zaak staan. Eigenaren en oprichters zijn Kasper en Joris Visser. Open beleving De open keukens zijn midden in d ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: