U heeft gezocht op : Jonnie Boer

3 augustus 2020 Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

11 maart 2020 Bier Interview
Biersommelier Fiona de Lange adviseert bier-spijs combinaties

Bier en spijscombinaties worden in de horeca te weinig toegepast. Zonde, vindt internationaal biersommelier, zytholoog en bierprofessor Fiona de Lange. Het potentieel is enorm. “Restaurateurs weten vaak niet hoe ze het moeten aanpakken en blijven daardoor ‘veilig’ in de wijn-spijs ...

28 februari 2020 Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

13 januari 2020 Michelin
Michelin geeft acht restaurants hun eerste ster

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Michelin Gids Nederland bekend. De acht restaurants die een ster krijgen, bewijzen nogmaals dat gastronomie en schappelijke prijzen hand in hand kunnen gaan. Opvallend is dat maar liefst drie voormalige Bib Gourmand restaurants worden bekroo...

17 juni 2019 Achtergronden Culinair
Jonnie Boer wordt boegbeeld van de Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer is met ingang van het nieuwe schooljaar als boegbeeld en inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Jonnie gaat zich inzetten om het culinaire opleidingsniveau in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Hij vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voo...

17 april 2019 Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

25 maart 2019 Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

17 december 2018 Awards Michelin
Michelingids 2019: jonge talenten breken door

De spanning bouwt zich op, als het moment van de bekendmaking van de michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam dichterbij komt. Krijgt Nederland een vierde driesterrenrestaurant en wie pakt die felbegeerde eerste? Een vierde driesterrenzaak is er niet bijgekomen. De drie grote ‘JB&rs...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

17 december 2018 Achtergronden Michelin
Vooruitblik: wie pakt een Michelinster en wie mag hem inleveren?

Het aftellen is begonnen, over een paar uurtjes weten we welke toprestaurants in Nederland een eerste Michelinster krijgen, er een ster bij zullen krijgen of een ster in moeten leveren. We hebben het hier uiteraard over de presentatie van de Michelingids, die straks in het DeLaMar theater in Amsterd...

20 juni 2018 Awards Culinair
Osteria Francescana is het beste restaurant ter wereld

De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt. Op de tweede plaats vi...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil...

17 januari 2018 Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h...

20 oktober 2017 Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

20 september 2017 Events
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

19 september 2017 Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Bleu winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Bleu in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

18 september 2017
Hobbykoks overtuigd van een vol restaurant als zij zelf gaan koken

Bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) heeft interesse in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna tweederde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten. Ruim driekwart (77%) van jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) ...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

12 juni 2017 Culinair Bocuse d'Or
Vijf kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland bekend

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: “...

30 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. Aan de national...

30 mei 2017 Culinair Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St...

26 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd. Daarm...

6 april 2017 Video Culinair
Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Librije dit jaar terug op plek 34; een prestatie van wereldformaat. In de lijst vind je opvallend veel restaurants uit Peru terug. Peru is een land dat ...

5 april 2017 Awards Internationaal
Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek. De nummer één van vo...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti...

24 januari 2017 Culinair Bocuse d'Or
Jan Smink had goed gevoel over Bocuse d'Or-deelname

Het team van Bocuse d’or Nederland, onder leiding van Jan Smink (Librije*), nam vandaag deel aan de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De uitslag van de prestigieuze kookwedstrijd wordt morgen bekend. Aan de grote finale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, die morgen verder g...

29 juni 2016 Food
Rijksmuseum lanceert kookboek

Het Rijksmuseum lanceerde onlangs een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen rec...

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een t...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1...

19 april 2016
Jury's Bocuse d'Or Europe zijn bekend

Zoltán Hamvas, Rasmus Kofoed and Serge Vieira vormen de erejury van de Bocuse d'Or Europe. Deze chefs vertegenwoordigen gezamelijk zes sterren. De finale vindt op dinsdag 10 en woensdag 11 mei plaats in Boedapest. Foto: Jonnie Boer zit namens Nederland in de proefjury Overige juryleden Be...

18 maart 2016
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar ...

13 januari 2016
Bidbook Nederland Bocuse d'Or

Het culinaire imago van Nederland in het buitenland verdient extra aandacht. Daarom heeft Bocuse d’Or Nederland zich met een aantal partners ingezet om een bidbook uit te brengen voor de Europese finale van 2018 in Rotterdam. Een zestal Europese landen hebben zich aangemeld als land om deze fina...

18 december 2015
Nieuw gastronomisch klassement: La Liste

De eerste editie van La Liste is gisteren gelanceerd. Het is een onafhankelijk gastronomisch klassement van de duizend beste restaurants ter wereld. De gelauwerden werden in Parijs bekendgemaakt door initiatiefnemer Philippe Faure, president van Atout France, in aanwezigheid van Laurent Fabius, de...

16 december 2015
Jonnie Boer opent restaurant in Dubai

Topchef Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse openen in het voorjaar van 2016 een restaurant in Dubai. De naam kan hij nog niet prijsgeven. Alcoholvergunning Welke chefs in Dubai gaan koken, is ook nog niet bekend. Daarnaast is de locatie van het nieuwe restaurant nog onduidelijk, omdat men bezig ...

18 november 2015
Gouden Schalen voor wildplukrestaurants

Lekker Landschap reikt op 18 november voor de tweede maal Gouden Schalen uit aan restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënten. De onderscheiding is een erkenning voor restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënten en hun gasten op die manier culinair laten genieten van natuur e...

10 november 2015
Alain Rosica gastchef Hilton Garden Inn

De 37-jarige Italiaanse chef Alain Rosica is aanstaande vrijdag gastchef in het restaurant van Hilton Garden Inn Leiden. De gasten kunnen deze avond genieten van onder andere traditionele Italiaanse lams- en zeebaarsgerechten. Rosica maakte carrière in diverse toprestaurants waaronder De Librije i...

20 oktober 2015
Jacob Jan Boerma gaat voor KLM koken

De Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat vanaf aanstaande zondag koken voor de luchtvaartmaatschappij KLM. De gerechten van de chef worden aan boord van de World Business Class op vluchten vanuit Amsterdam opgediend. Foto: Jacob Jan Boerma, © Restaurant De Leest Chefs Jacob Jan...

15 oktober 2015
Topkoks delen hun recepten in Good Food Book

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders zijn verzameld in het Good Food Book. Recepten Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo ...

22 september 2015
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, ...

15 september 2015
Bocuse d'Or: De ontknoping nadert!

Vijf talentvolle koks strijden op maandag 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Een jury van sterrenkoks en SVH Meesterkoks gaat bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd in Boedapest in...

3 september 2015
Richard van Oostenbrugge naar Ikarus

Richard van Oostenbrugge van het tweesterrenrestaurant Bord'Eau in Hotel de l'Europe in Amsterdam gaat naar Oostenrijk. Naar Salzburg om precies te zijn, waar hij in restaurant Ikarus in Hangar 7 gastchef is. Ikarus Hangar 7 is een futuristisch gebouw in de Oostenrijkse stad en is eigendom van...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L...

24 augustus 2015
Angélique Schmeinck presenteert Bocuse d'Or

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal op 21 september 2015 de Nederlandse finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or presenteren. Dit meldt de website van de kookwedstrijd. Angélique Schmeinck Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkoks in Nederland. Ze is ...

1 juli 2015
Bocuse d'Or: Opdracht finale bekend

Gert van der Heijden, Emiel Kwekkeboom, Kees Visser, Stephan Nijst en oud-deelnemer Jan Smink weten wat de opdracht voor de Nederlandse Bocuse d'Or finale is. Het bestuur heeft de wedstrijdopdracht gisteren bekendgemaakt. Vis-en vleesgerecht De deelnemers krijgen een aantal verplichte ingredië...

16 juni 2015
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen n...

16 juni 2015
Prijzen voor koken met wildpluk-ingrediënten

Vanaf vandaag kan iedereen restaurants nomineren voor de Gouden en Zilveren Schalen 2015. Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en reikt in oktober de Schalen uit. Lekker Landschap reikt jaarlijks Gouden en Zilveren Schalen uit aan restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënt...

11 juni 2015
Protest topkoks tegen verbod plezierjacht

Zo'n 200 topkoks, waaronder Jonnie Boer, Joop Braakhekke, Paul Fagel en Robert Kranenborg hebben de Tweede Kamer in een brief gevraagd niet akkoord te gaan met plannen om de plezierjacht verder in te perken. Prachtig product De chefs vinden wild van Nederlandse bodem geschoten door deskundige ...

2 juni 2015
Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld

In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants als beste uit de bus: Foto: Een tonggerecht met vijf verschillende sauzen van 'Beste restaurant ter wereld' El Celler de Can Roca 1. El Celler de Can Roca ...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De...

18 maart 2015 Bocuse d'Or
"Samenwerken is essentieel bij wedstrijdkoken"

De weg naar de Bocuse d’Or wereldfinale in Lyon van het Nederlandse team leest als een avonturenboek. Een kapotte oven tijdens de Europese finale in Lyon, een geblesseerde commis, een op het laatste moment opgetrommelde vervanger en als klap op de vuurpijl een top-10 notering, het beste Nederl...

28 januari 2015
Uitzonderlijke situatie Nederlands team

Op 27 januari gingen de eerste twaalf teams van start in de wereldfinale van de beroemde Bocuse d’Or wedstrijd. Op 28 januari starten de volgende twaalf teams van de totaal 24 landen die deelnemen aan deze prestigieuze vakwedstrijd, waaronder Nederland. Het Nederlandse team heeft op het laatst e...

28 januari 2015
Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste resultaat is dat een Nederlands team ooit heeft behaald. Het team kreeg aardig wat tegenslagen te verwerken, maar herpakte zich formidabel. Vooraf ...

23 januari 2015
De Librije verzorgt vliegtuigmaaltijden

Toprestaurant De Librije uit Zwolle gaat maaltijden bereiden voor de KLM. De eerdere samenwerking is blijkbaar goed bevallen. De komende negen maanden kunnen passagiers van de Business Class van KLM smikkelen van genieten van de creaties van Jonnie Boer. Eerdere samenwerking Eerder leverden Jo...

16 januari 2015
Bocuse d'Or: Tegenslag voor Nederlands team

Vlak voor de wereldfinale in Lyon heeft het Nederlands team een tegenslag te verwerken gekregen. Gisteren raakte commis Lars Aukema gewond aan zijn hand en moest hij in het gips. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, gaat hem in Lyon vervangen. Twee keer pech met zelfde team Het is de tw...

3 september 2014
Gastric bypass menu in nieuw restaurant

Het nieuwe restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede is op 1 september officieel geopend door Jonnie en Thérèse Boer van vijfsterrenimperium De Librije. Het befaamde horecakoppel opende het restaurant van hun oud-werknemer Jeroen van Hensbergen en zijn vrouw Natasja op spectaculaire wijze, ...

27 augustus 2014
De Lindenhof en Mazie VariatieChef 2014

Vandaag heeft Jonnie Boer twee chefs ex aequo bekroond met de titel VariatieChef van het Jaar 2014. Zowel restaurant Mazie in Den Haag als restaurant De Lindehof in Nuenen sleepten de hoofdprijs in de wacht. Winnende gerechten De jury koos unaniem voor deze opmerkelijke oplossing bij een prof...

3 juli 2014
De Lindehof naar finale VariatieChef

Restaurant De Lindehof is door naar de finale van de VariatieChef van het Jaar verkiezing. Jermain de Rozario en Maurice van der Leek kwalificeren zich met een groenterijk gerecht dat bestaat uit een compositie van rendang en een soto-soep. Strijd om finaleplaats Gisteren vond de tweede regio...

17 juni 2014
Topchefs treden toe tot Gilde

Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier restaurant Bollenius, Amsterdam) en Rogér Rassin (executive chef Amstel hotel, Amsterdam) toe tot het Gilde. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks...

16 juni 2014
Jonnie Boer Honorair Meesterkok

Sinds 15 juni 2014 is Jonnie Boer Honorair Meesterkok van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De titel is voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Jonnie Boer ontving de titel van de collega’s in het Gilde omdat hij een o...

8 mei 2014
Jan Smink maakt het waar: Nederland naar wereldfinale

Jan Smink, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d’Or Europe 2014 in het Zweedse Stockholm, behaalde tijdens de wereldfinale de 11e plaats. ?De chef de cuisine van restaurant Kwartier Noord in Katlijk (Friesland) en zijn commis Lars Aukema kookten samen binnen exact 5 uur en 35 minuten 14 vis- ...

30 april 2014
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije. Sidney Schutte Protegé en voormalig c...

12 februari 2014
Nederland kookt dag 1 Bocuse dOr

Nederland is het negende team dat aantreedt op de eerste wedstrijddag van de Bocuse d’Or Europe. Veel grote, favoriete landen staan eveneens op de lijst voor de eerste dag. De Bocuse d’Or Europe 2014 vindt plaats op 7 en 8 mei in Stockholm, Zweden. Jonnie Boer Het Nederlandse team bestaat u...

30 oktober 2013
Details finale Bocuse d'Or Europe 2014

De organisatie van de Bocuse d’Or Europe 2014 heeft de wedstrijdinformatie bekend gemaakt voor de Europese finale die op 7 en 8 mei in Stockholm plaatsvindt. Ook is bekend welke topkoks in de jury plaatsnemen. Pad naar wereldfinale De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen ti...

17 oktober 2013
Jonnie Boer benoemt Variatiechef 2013

De titel Variatiechef van het Jaar 2013 is door Jonnie Boer uitgereikt aan chef-kok Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag. Het Haagse restaurant won de wedstrijd voor groenterijk koken met het gerecht ‘lauwwarme salade van rode amarant, citroen en mediterrane groenten’. Panagakis m...

1 oktober 2013
Jan Smink wint Nederlandse Bocuse d'Or finale

In een spannende nek-aan-nekrace heeft Jan Smink de Nederlandse finale op de Bocuse d'Or gewonnen. Smink gaat ons land vertegenwoordigen op de Europese finale in 2014. In de top-3 eindigden Joris Bijdendijk op de tweede, en Jonathan Zandbergen op de derde plaats. De beste Smink was volgen...

16 september 2013
Vegetarisch: Ook Jonnie Boer doet mee

De derde Vegetarische Restaurantweek vind van 7 tot 13 oktober plaats. Deelnemende restaurants uit heel Nederland serveren dan een speciaal vegetarisch menu met een vastgestelde lage prijs. De Vegetariërsbond selecteerde voor deze week de beste restaurants, mede op basis van tips van chefkoks en...

11 september 2013
Eerste finalisten VariatieChef bekend

Restaurants Het Koetshuis en Het Ambacht hebben zich geplaatst in de finale van ‘VariatieChef van het jaar 2013’. Zij zijn de winnaars van de regio oost en noord in de verkiezing. De verkiezing is op zoek naar het beste vegetarische gerecht van 2013. De restaurants Restaurant Het Ambacht...

9 juli 2013
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nation...

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

26 juni 2013
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel ...

13 mei 2013
Gezocht: beste vega-restaurant

Restaurants worden ook dit jaar weer uitgedaagd het beste vegetarische gerecht te maken. Stichting Variatie in de Keuken gaat de komende maanden op zoek naar de VariatieChef van het jaar 2013. Een jury onder begeleiding van Jonnie Boer reikt de prijs uit aan de beste vega-chef. Workshops Rest...

3 april 2013
Jonnie Boer zoekt kooktalent

De nieuwe voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, Jonnie Boer, zoekt voor de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or ambitieuze, talentvolle koks die Nederland internationaal willen vertegenwoordigen. Nederlandse finale De Nederlandse finale vindt plaats op 1 oktober 2013. De winnaar van de f...

2 april 2013
Interview: Tamara de Borst

“De winnaar van Topchef: De 12 Provincies is… Tamara!” Toen Jonnie Boer haar naam noemde, kon Tamara de Borst twee woorden uitkramen: “Focking hell!” Een directe uitspraak die goed bij deze nuchtere vrouw past. Haar sleutelwoord is eenvoud, wat is terug te vinden in haar manier van denken ...

6 februari 2013
Sfeerimpressie HorecaEvenTT

Voor de zesde keer wordt de HorecaEvenTT georganiseerd. De redactie bezocht de beurs in Assen en maakte foto's van kookwedstrijden, de streekmarkt en het nieuwe initiatief Village Gastronomique. Village Gastronomique Op 4 februari werd de eerste Village Gastronomique officieel geopend door Jonni...

4 februari 2013
Jonnie Boer jurylid Bocuse d'Or

Jonnie Boer wordt namens Nederland jurylid tijdens aankomende wedstrijden om de Bocuse d'Or. Of Boer ook voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland wordt, is nog niet bekend. Huidig voorzitter van de stichting en scheidend jurylid, André van Doorn, heeft Boer voor de jurypositie gevraagd....

30 oktober 2012
Opnieuw awards en topscore Oud Sluis

Restaurant Oud Sluis van Sergio Herman heeft ook in de GaultMillau-gids van 2013 de volle 20 punten te pakken. Het is voor het vierde jaar op rij dat Herman de maximale score haalt. Daarnaast ontving de de driesterrenchef samen met Jonnie Boer van De Librije de Grand Prestige award. Talentvol s...

30 oktober 2012
Alle awards uit de GaultMillau 2013

De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, gingen respectievelijk naar Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). Maar er waren meer awards te vergeven. GaultMillau Awards 2013 • Chef van het Jaar: Paul van...

24 oktober 2012
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer. Gelijkenis met De Librije Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nede...

5 september 2012
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd. Ambachtelijk werk "Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drij...

14 juni 2012
Sterrendemo Wagyu bij Taste of Okura

Deze week leidde Akira Oshima een kookworkshop voor collega-chefs met Wagyu-vlees. Onder de aanwezigen waren onder meer Jonnie Boer, Erik van Loo en Jannis Brevet. Japanse technieken Oshima presenteerde in Okura’s kookstudio ‘Taste of Okura’ verschillende bereidingstechnieken met het luxe...

4 juni 2012
Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution. In Theater De Spiegel werd het tijd voor 'let's change the culinary world'. Tijd voor Nederland De organisatie van het tweedaagse evenement was in handen van Jonnie en Thérèse Boer. Jon...

14 mei 2012
Eerste editie Chefs (R)evolution komt eraan

Op 3 en 4 juni vindt de eerste editie plaats van Chefs (R)Evolution. Het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival is een initiatief van Jonnie en Thérèse Boer. Zwolle culinair brandpunt Het gastronomische festival met een BOERenmarkt wordt georganiseerd door de familie Boer, in samenwerking m...

27 maart 2012
Koks uitgedaagd om beste vega-gerecht

Variatie op de Kaart daagt net als vorig jaar chef-koks van Nederland uit om middels een professionele kookwedstrijd bijzondere en creatieve vegetarische gerechten te maken. Op dinsdag 5 juni vindt de finale plaats van de strijd om het beste 'Variatiegerecht van het Jaar'. Presentatie voor j...

29 februari 2012
Supperclub komt met eigen kookbijbel

Restaurant Supperclub komt met een kookboek waarin duidelijke verwijzingen naar de bijbel zitten. Diverse sterrenchefs verleenden hun medewerking als apostel. Supperclub lanceert dit voorjaar voor het eerst in haar twintigjarige bestaan een eigen kookboek. Zoals de naam 'The Not-So-Holy Bible' su...

7 februari 2012
Librije serveert driesterren-koek-en-zopie

In Giethoorn werd maandagmiddag 6 februari schaatspret-geschiedenis geschreven met koek-en-zopie op het niveau van drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer verzorgden met hun team van De Librije een unieke culinaire koek-en-zopie op het ijs voor meer dan veertig Food Inspiration Pioneers. De sporti...

4 januari 2012
2012 wordt het jaar van Jim de Jong

Jim de Jong, chef-kok van De Jonge De Jong in Rotterdam, gaat volgens het Algemeen Dagblad dit jaar zijn grote doorbraak krijgen. In de editie van 2 januari geeft de krant een overzicht wie het helemaal gaan maken in het nieuwe jaar. Op culinair vlak zou het De Jong dit jaar voor de wind moeten ga...

28 november 2011
Werner Loens: "Sentiment begrijpelijk"

Hoofdinspecteur Werner Loens heeft tegenover De RestaurantKrant tekst en uitleg gegeven over de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland. Over het uitblijven van de langverwachte 'derde ster' zegt Loens: "Ik begrijp het sentiment dat er nu in Nederland heerst, maar wij gaan niet over...

27 oktober 2011 Vis Restaurant
"Verandering is mooi, maar behoud je basis

Het hoofdstedelijke visrestaurant Visaandeschelde bestaat 12,5 jaar. In die tijd is er veel veranderd: de zaak is twee keer in een nieuwe jas gestoken, een tweede restaurant ligt in het verschiet. Er is ook veel gebleven: hardlopers als bouillabaisse en ‘Salade Visaandeschelde’ hebben al...

26 oktober 2011
Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag. Ontvangst met chocoladelolly's Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken....

16 maart 2011
Gezonde strijd om een stage bij De Librije

Stichting Horecatalent Achterhoek organiseerde op 15 maart voor de vijfde keer de Horeca Talentendag in de Orangerie van het sprookjesachtige kasteel Huize Ruurlo. Een spannende en leerzame dag voor veel leerlingen van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw. Ze konden zich bekwamen in hun vak met ...

25 januari 2011

Topchef Lucas Rive van De Bokkedoorns in Overveen is deze week geïnaugureerd als SVH Meesterkok na geslaagd te zijn voor zijn SVH Meesterproef. Ons land telt, met Rive erbij, 128 koks die de hoogst haalbare graad van bekwaamheid hebben behaald. Vijfentwintig jaar bij De Bokkedoorns Rive is sind...

23 december 2010
Jonnie Boer invloedrijk persoon

Jonnie Boer is een van de meest invloedrijke personen in Oost-Nederland. In een top-100 van meest belangrijke personen moest de chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije slechts drie personen voor zich dulden. Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, scheidend Commissaris van de Koningin Geert...

23 november 2010
Librije meest vega-vriendelijke toprestaurant

Restaurant De Librije te Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. De jury koos unaniem voor De Librije. Op de tweede plaats eindigde Au coin des bons enfants in Maastricht. Op de derde plaats: Schathoes Verhildersum in Leens. Vega-...

15 november 2010
Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chiels radioshow nog steeds was niet alles naar bekend wat betreft de ranking van de top 20. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, maakte de namen be...

1 november 2010
Waar gaat de horeca naar toe?

Dat gaat Frank Lindner, hoofdredacteur van de horecavakbladen De RestaurantKrant en Lunchroom, iedere dag van de Horecava 2011 uitleggen tijdens de presentatie ‘Trends in vogelvlucht’. Lindner geeft op alle beursdagen zijn visie over de meest actuele trends en ontwikkelingen binnen de horecabran...

11 augustus 2010
Jaguar vervoert gasten Librije

Dinsdagmiddag 10 augustus is in Librije’s Hotel het officiële startsein gegeven voor de samenwerking tussen Jaguar Nederland en De Librije. De gasten van De Librije die ook overnachten in Librije’s Hotel worden vanaf vandaag met de nieuwe Jaguar XJ Long Wheelbase naar het restaurant gebracht. D...

17 juni 2010
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele feli...

27 april 2010
Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats en De Librije in Zwolle komt nieuw binnen op nummer 37. Een panel van 800 culinaire recensenten en chef-koks hebben de lijst sa...

21 januari 2010

Topkok Jonnie Boer van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle gaat vandaag op het NS-station in Zwolle zijn erwtensoep verkopen aan treinreizigers en andere belangstellenden. De opbrengst komt ten goede aan giro 555 ten behoeve van de aardbevingsslachtoffers in Haïti. Dat maakten de Nederlandse Spo...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: