Groenten en fruit zo smaakvol én lokaal mogelijk aanbieden is al jarenlang één van de speerpunten bij Rungis uit Barendrecht. Ond...
Le Jules Verne mag zijn tweede Michelinster in ontvangst nemen. Dit restaurant is gevestigd op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en staat sinds...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...
Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or...
Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord. Achter dit horecaconcept gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martine...
De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...
Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...
Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na achttien jaar draagt hij zijn taken als executi...
Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...
Het Rotterdamse toprestaurant Fitzgerald heeft een nieuwe eigenaar. Met meer toegankelijkheid, verlaagde prijzen, een heropende bar en met een keuken...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Ondernemen in Middelburg. Daniel Wenzel waarschuwt aan het begin van het gesprek: “Ik doe de bezorging, dus het kan zijn dat ik er zo even tien...
Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Ita...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap tijdens Eindejaarsdiner met prijzen voor Basiliek (Harderwijk), Cèpes in Hotel de S...
Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux,...
Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...
Bellevue, gesitueerd aan de pittoreske haven in het Brabantse Willemstad, heeft een transformatie ondergaan. Een week lang bleven de deuren gesloten o...
In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...
Eigenaren Robin van Groenestijn en Koen Hendriks openen opnieuw de deuren van restaurant Koenraad. Sinds de opening in 2019 in de Utrechtse Voorstraat...
Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...
Eigenaren Jan Grijspeere en Marije Bremer-Jansen zagen geen mogelijkheid meer om het tij te keren en de exploitatie van hun Franse restaurant en delic...
Op 29 september opent restaurant The Charles in Nistelrode, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club. SVH Mees...
Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...
De uitreiking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar hier lijkt volgend jaar verandering in t...
De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groe...
De sluiting van restaurant Monarh* is definitief voorkomen vanwege de overname door de broers Paul en Ralph Kappé, respectievelijk chef-kok en...
Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...
Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt met tr...
In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...
De wereld van de gastronomie is bijeengekomen in Valencia (Spanje) ter ere van de 21e The World's 50 Best Restaurants 2023 awards, waarin Central, uit...
In 1986 riep de Franse chef Paul Bocuse alle Europese chefs op zich aan te sluiten bij zijn missie en een halt toe te roepen aan het gebruik...
Zes chefs hebben zich maandagavond weten te plaatsen voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Vanwege het grote aantal aanmeldingen zag Bo...
Maandag 19 juni staat de Cookoff voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or op het programma. Dertien chefs strijden tijdens dit ev...
Op 23 mei was Restaurant Bentinck in Amerongen het culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- &...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelin Gids Nederland. De restaurants krijgen meteen...