U heeft gezocht op : BBQ

24 augustus 2020 Duurzaamheid
Kaart Good Fish Foundation laat zien waar je rivierkreeft kunt kopen

Good Fish Foundation heeft een overzichtskaart gemaakt waarmee de consument heel eenvoudig een visser kan vinden die rivierkreeften verkoopt. Als je zelf niet wilt koken, kun je ook op de kaart zoeken naar restaurants in de buurt die rivierkreeft op het menu hebben staan. Met de kaart wil Good Fish ...

29 mei 2020 Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau ...

17 januari 2020 Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa ...

11 december 2019 Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

11 december 2019 trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek ...

27 augustus 2019 Awards
Dutch BBQ team: WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019

Tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel dat op zondag 18 augustus plaats vond in het Brabantse Son en Breugel stond tevens het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën op het programma. Met een sterk deelnemers veld met professionele internationale B ...

10 juli 2019 Rotterdam
Rotterdammers kunnen het dak op

Van 19 juli tot en met 3 augustus kan heel Rotterdam DÂK weer op. Na de noodgedwongen last minute annulering van vorig jaar, verrijst het pop-up stadspark dit jaar weer gewoon om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op APCOA Parking Westblaak. DÂK is de plek bij uitstek om de Rot ...

25 juni 2019 Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega ...

3 april 2019 Food Michelin
Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstel ...

6 maart 2019 Bezorgen Internationaal
Deliveroo gaat voor een publiek van 100 miljoen mensen

Deliveroo is wereldwijd beschikbaar in meer dan 14 landen en 500 steden en plaatsen. In 2019 breidt het platform haar service in Europa uit. Dit door met nog meer bezorgers en restaurants te werken, nieuwe opties uit te rollen en meer klanten aan te trekken. Tegen het einde van 2019 zal Deliveroo zo ...

6 februari 2019 Vega
Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens ...

31 augustus 2018 Events Personeel
FNV Horeca organiseert event voor horecaprofessionals

Horecamedewerkers krijgen onvoldoende mogelijkheden om zich (verder) te ontwikkelen in het horecavak. De huidige cao stimuleert werkgevers wel om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers, maar in de praktijk blijkt dat concrete acties uitblijven. FNV Horeca vindt het ...

27 juli 2018
FNV Horeca zoekt Het Leukste Horeca Team van Nederland

Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als team. FNV Horeca vindt dat deze horecateams in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom voor de eerste keer de wedstrijd Het Leukste Horeca Team van Nederland. Horecamedewerkers kunnen hun tea ...

20 juli 2018 Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr ...

28 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederla ...

4 mei 2018
BBQ-koning Reitse Spanninga verkoopt restaurant 't Plein

Reitse en Tryntsje Spanninga hebben hun restaurant ’t Plein in Joure verkocht. Na 30 jaar vonden ze het tijd worden om afscheid te nemen en zich de komende jaren toe te leggen op eventmanagement dat zij al jaren naast hun restaurantactiviteiten deden. Chef-kok Ûltsje Dijkstra blijft niet ...

7 maart 2018
Dutch Yellowtail als alternatief voor blauwvintonijn

Op vrijdag 6 april 2018 zal Nederlands grootste landbased viskwekerij Kingfish Zeeland B.V. officieel worden geopend door drs. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland. Dutch Yellowtail (Kingfish / Hiramasa / Seriola Lalandi) is een vissoort die te vergelijken is met de stevige bite va ...

1 maart 2018
10 jaar De RestaurantKrant: Michiel Deenik blikt terug (en vooruit)

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2011 met patron cuisinier en ondernemer Michiel Deenik, toen vanweg ...

19 januari 2018 Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi ...

24 oktober 2017 Opening Internationaal
Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 ...

18 oktober 2017 Rotterdam
Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit

Horecaondernemers én sportfanaten Wim de Klerk en Sven Beijk misten in de Maasstad een bar-restaurant waar sport werd uitgezonden én goed gegeten kon worden. Met liefde voor eten, drinken én een passie voor sport ontstond Panenka. De bar is in een jaar tijd uitgegroeid tot een p ...

28 september 2017 Awards Culinair
Flaming veggies: verkiezing 'hottest chef' in het teken van groenten

Groenten krijgen een steeds prominentere plek op het restaurantmenu. Om deze veggie gerechten wat extra pit te geven, staat het thema van de 3e Hottest Chef-verkiezing daarom in het teken van ‘Flaming Veggies’. Reis naar de VS in het verschiet Organisator Tabasco® is dringend o ...

31 augustus 2017 Opening Mensen
Sligro in Tiel heropend

Donderdag 31 augustus is de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim v ...

23 augustus 2017 Events
De Dag van de Horecamedewerker op 25 september in Utrecht

FNV Horeca organiseert maandag 25 september De Dag van de Horecamedewerker in de Winkel van Sinkel in Utrecht. FNV Horeca vindt goed gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers in de horeca belangrijk. Tijdens De Dag van de Horecamedewerker staan de horecamedewerkers en het horecavak centraal. Wo ...

4 augustus 2017 Achtergronden
Hippe Rotterdamse snackbar viert verjaardag

Op zaterdag 12 augustus viert Tante Nel in Rotterdam haar driejarig bestaan met een grootse feestelijke barbecue en borrel. Het is immers hoog tijd voor een feestje in de Pannekoekstraat, want Tante Nel is in drie jaar uitgegroeid tot meest bekende Haute Friture Snackbar  van Rotterdam. Tante N ...

21 juli 2017
Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met ?het Amsterdamse ?fietsbezorgnetwerk ?TringTring. De volledig vernieuwde app is ...

18 juli 2017 Opening
Enkhuizen krijgt eerst pop-up restaurant

In Enkhuizen komt voor het eerst een pop-up restaurant. Dat schrijft Wesfriesland In Bedrijf. Het restaurant komt op de evenementenlocatie van Meer Enkhuizen te staan en zal van 9 augustus tot 3 september haar deuren openen als BBQ en Cocktailbar. In het pop-up restaurant wordt aan live cooking g ...

3 juli 2017 Opening
Qichi is nieuwe food-formule lang snelweg

Esso Ruyven, aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan. De traditionele 'tankstationshop' van weleer is geworden tot een moderne food-formule. Indrukwekkend grote, kleurrijke afbeeldingen van het unieke versassortiment, zoals sushi, salades en op ...

28 juni 2017
Ribsfactory viert 5-jarig jubileum

Ribsfactory bestaat vijf jaar. De afgelopen jaren is Ribsfactory gegroeid van één naar negen vestigingen en naast maaltijden in de restaurants, kun je in bijna alle steden thuis genieten via Ribsfactory Delivery. Het grill- en steakhouse is gespecialiseerd in spareribs, steaks en burge ...

16 juni 2017 Bezorgen Utrecht
Uber gaat ook in Utrecht bezorgen

Bezorgingsdienst UberEATS is vanaf vandaag ook beschikbaar in Utrecht. Het is daarmee, na Amsterdam, de tweede stad in Nederland waar het platform actief is. Mensen kunnen via een app eten bestellen bij lokale restaurants in Utrecht. Onder andere Speck, Stan & Co, SLA en Buck's BBQ House zij ...

11 mei 2017 Bier
De week van het Nederlandse Bier: dit is er te doen

Vandaag gaat De week van het Nederlandse Bier van start. Doel van deze week is om de consument kennis te laten maken van het Nederlandse bier dat er op de markt is. Inmiddels zijn er ruim 400 brouwerijen in Nederland. Door de populariteit van speciaalbier in Nederland kan dit een hele leuke week wor ...

20 februari 2017 Food trends
Dit zijn de food trends volgens Google

Google weet veel, bijna alles zelfs. Het bedrijf claimt tegenwoordig geen zoekmachine, maar een antwoordenmachine te zijn. Daarom weet Google ook (de resultaten zijn gebaseerd op de zoekopdrachten via de zoekgigant in 2015 en 2016) wat de belangrijkste food trends zijn. We lichten een tipje van de s ...

23 november 2016 Opening
Krokodil eten bij Blue Collar Hotel

Het Blue Collar Hotel opent in het eerste weekend van december haar restaurant 'The Starlight Lounge'. Het restaurant op de 4e verdieping, met industriele elementen van de voormalige Philipsfabriek, heeft een spectaculair en panoramisch uitzicht over Eindhoven. Het beschikt over ruim 145 zit ...

13 november 2016 Events
Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen ...

8 november 2016 Internationaal Blog
Blog Gabriella Esselbrugge: het feestje begint!

Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik was blij om hem te zien; we hadden zoveel lol gehad tijdens onze WeChat-videoconferenties gedurende de afgelopen weken dat het fijn was om elkaar nu liv ...

11 oktober 2016 Bier Opening
Bierfabriek Amsterdam naar grotere locatie

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig B ...

26 september 2016 Opening
Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvri ...

19 augustus 2016 Awards Culinair
Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 3 en zondag 4 september het tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. 'Barbecueën is al lang vé ...

19 juli 2016 Opening
Lola brengt Spaanse sferen naar Rotterdam

Aankomende vrijdag opent op de Schiedamse Vest in Rotterdam een nieuw horeca-concept: Lola Bar & Kitchen. Lola's keuken is geïnspireerd op die van Spanje en serveert eigentijdse tapas en pinchos in een uniek vormgegeven bar. Lola is een gezamenlijk initiatief van de Dudok Groep en onder ...

10 mei 2016
Grote barbeque van Resto VanHarte Amersfoort

Resto VanHarte Amersfoort verzorgt woensdag 1 juni een grote barbecue bij Nieuwe Erven, de cultuurboerderij aan de Heiligenbergerweg. De BuurtBBQ is de eerste in een serie bijzondere activiteiten onder de noemer: Geef je buurt een boost. Iedereen kan bij dit buurtfeest aanschuiven om gezellig mee ...

9 mei 2016
Lepeltje Lepeltje naar Amersfoort

Het Pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent dat de tafel gedekt wordt door het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Van vrijdag 13 t/m maandag 16 mei wordt het Burgemeester Brouwerplantsoen een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast meer dan 25 nieuwe mobiele ...

15 maart 2016
Foodclub haalt ruimt 12.000 euro op voor KiKa

Het Kika-Diner, georganiseerd door Foodclub, haalde gisteravond €12.518,- op ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij. Zes chefs met in totaal vijf Michelinsterren verzorgden samen met leerlingen van het Zadkine Horeca een 6-gangendiner. Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam heeft deze avond alle ...

15 oktober 2015
Topkoks delen hun recepten in Good Food Book

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders zijn verzameld in het Good Food Book. Recepten Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo ...

17 september 2015
Van sterrenrestaurant naar belevingsconcept

Wat ooit begon met Sterrenrestaurant Olivio in het voormalige Agnietenklooster aan de rand van de historische Vischmarkt in Harderwijk is uitgegroeid tot een compleet culinair belevingsconcept. Wim en Tina Zwaart, hij een Meesterkok en zij een vinologe, bruisen naar eigen zeggen van de culinaire id ...

24 augustus 2015
Wie heeft de meest 'Ideale Hamburger'?

Aanstaande woensdag is het de dag van de Ideale Hamburger bij restaurant Kelly's in Wageningen, in samenwerking met Heijdra Vleesvee. Rond 14.00 uur gaan twaalf gerenommeerde slagers uit Nederland strijden om de eer voor de ideale hamburger van Nederlandse dubbeldoelkoeien. Er zal een vakjury aanw ...

23 juli 2015
Rotterdam verwelkomt reizend restaurant

Het reizende restaurant Asian BBQ toert sinds acht jaar rond en keert na een jaar België weer terug in zijn hometown. Voor de editie van 2015 heeft het restaurant een hoekpand aan het begin van het Dakpark in Rotterdam weten te bemachtigen. Thaise curry's en bieren Asian BBQ gaat begin volgen ...

7 juli 2015
Welk brood serveer je bij de BBQ?

De zomer is goed van start gegaan en het is ideaal weer om gezellig rondom de barbecue te gaan zitten. Naast al het overheerlijke vlees en de sublieme vis horen daar natuurlijk lekker versgebakken brood en andere hapjes bij. Wat dacht je van eerlijk vezelrijk brood of een stokbrood? Stokbrood e ...

30 juni 2015
Nieuwe biergarten in Rotterdam

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De form ...

18 juni 2015
Culi festival tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Deze zomer kunnen bezoekers van de Vierdaagsefeesten zeven dagen lang genieten van een prikkelende festivalbeleving tijdens SMKMRKT Labyrinth op de Waalkade. SMKMRKT Festival bereikte afgelopen Pinksteren een kokend hoogtepunt met 5.000 bezoekers op Eerste Pinksterdag en ruim 12.000 bezoekers in t ...

11 juni 2015
Hudson introduceert Ons Burgerke

Hudson Bar & Kitchen lanceert een nieuwe burger die bestaat uit een Luikse wafel met een 200 gram runderburger met daarop Belgische Passendale kaas en Ardennerham, gegarneerd met kersenketchup en mayonaiseslagroom. De burger is Ons Burgerke gedoopt. Gasten kunnen er volgens de keten het beste een B ...

28 mei 2015
Nieuw restaurant: Eastwood in Amsterdam

Deze week opende Eastwood zijn deuren, het nieuwe hotelrestaurant van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Een flexibel restaurant met als thema ‘beer & grill’, dat past bij de internationale trend van dit moment. Ontbijtrestaurant wordt omgebouwd Uniek is dat hiervoor elke dag ...

19 mei 2015
Nieuw Texaans restaurant in Wageningen

Afgelopen vrijdag heeft Kelly’s haar deuren geopend, gevestigd op het 5 Mei Plein 13, tegenover Hotel de Wereld in Wageningen. Het is volgens de ondernemers een uniek restaurant in Nederland; Echt, authentiek eten; vlees van de beste runderen, varkens en kippen klaargemaakt op een traditionele BB ...

30 april 2015
Nieuw in Rotterdam: The Suicide Club

Ondernemers in Rotterdam weten van geen ophouden. Half juni opent alweer een nieuw horecaconcept zijn deuren: The Suicide Club. In deze zaak komen volgens de ondernemers oprechte passie voor eten, drinken, mode, kunst en muziek samen. De club heeft een bijzondere locatie: het dak van Het Groothand ...

13 januari 2015
Feestelijke heropening Stroom Rotterdam

STROOM Rotterdam wordt op 17 januari feestelijk heropend met een Rooftop Winter BBQ en een live optreden van popgroep Romeo. Het urban boutique hotel, dat tevens een brasserie is, is gevestigd in de voormalige energiefabriek op de Lloydpier en heeft enkele ingrijpende veranderingen ondergaan. ...

31 oktober 2014
Nieuw restaurant in Amstelveen

In het pand aan de Amsterdamseweg, waar vroeger het populaire eetcafé "Midway" gevestigd zat, is nu na jaren weer een nieuw restaurant geopend. De nieuwe onderneming heet Madera BBQ. Mediterraanse twist Madera BBQ is een restaurant met mediterraanse twist en specialiteiten van de grill. De sp ...

21 oktober 2014
Mogelijke ontruiming restaurant Apeldoorn

BBQ Restaurant Apeldoorn vecht tegen een ontruiming van het pand aan de Beekstraat door de gemeente Apeldoorn. De exploitant voelt zich het slachtoffer van een gemeentelijke operatie om vastgoed af te stoten en stelt dat de gemeente als eigenaar van het pand een huurachterstand aangrijpt om het pan ...

24 september 2014
Amerikaans eten in Zoetermeer

Op 29 september opent in Zoetermeer Hudson Bar & Kitchen; een ware culinaire ontdekkingstocht door de Verenigde Staten. Het restaurant is net buiten het centrum gevestigd en is daarmee ook een geschikte locatie voor evenementen en groepen. Dit vleugje Big Apple in Zoetermeer zal op 6 oktober offici ...

21 september 2014
BBQ verpest door verkeerde wijn

Het eten op de barbecue en de wijn in ons glas zijn niet op elkaar afgestemd. Dat blijkt uit onderzoek van De Wijnbeurs. Het extra geld dat Nederlanders betalen voor hun barbecuemaaltijd gaat in rook op omdat er sprake is van een 'mismatch'. Hoewel verschillende bereidingen de revue passeren, houd ...

27 augustus 2014
Restaurantconcept in Conservatorium Hotel

Taiko by Schilo, is het langverwachte nieuwe Aziatisch geïnspireerd restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Amsterdamse Conservatorium Hotel, dat opent op 9 september 2014. Het restaurant ontleent haar naam aan de eeuwenoude traditionele Japanse Taiko drums, bekend om haar mystieke ri ...

24 juni 2014
Uitslag Europese BBQ kampioenschappen

Het Dutch BBQ Team heeft het afgelopen weekend een zeer verdienstelijke prestatie geleverd tijdens de Europese barbecue kampioenschappen in Polen. Toch zijn de Scandinavische landen er met de meeste prijzen vandoor gegaan. Het Swedish BBQ Team is eerste geworden en een team uit Estland werd verras ...

16 juni 2014
Nederlandse chefs verdedigen BBQ-titel

Op 19, 20 en 21 juni zal het Dutch BBQ team zijn in 2012 behaalde Europese titel verdedigen in het Poolse Dolina Charlotty op het Europees Kampioenschap Barbecue 2014. Het team, dat in het Belgische Torhout mede kampioen werd door het geweldige dessert van Robert van Beckhoven ( presentator Heel ...

28 maart 2014
Gemarineerd vlees gezonder op BBQ

In het vakblad ‘Journal of Agricultural and Food Science’ heeft een groep wetenschappers een opvallend onderzoek gepubliceerd. Hieruit blijkt dat bier en vlees uitstekend samen gaan. Sterker nog: vlees dat gemarineerd is in bier, alvorens het op de barbecue gaat, bevat minder giftige stoffen. ...

26 februari 2014
Amerikaanse invloed in Noordwijkerhout

Noordwijkerhout maakt kennis met de Amerikaanse keuken, de nieuwste aanwinst van Hudson Bar & Kitchen is daar sinds kort te vinden. Het restaurant ligt centraal gelegen aan de Dorpsringweg en serveert 'American dishes' als ribs, steaks, chili en de beste burgers. Hudson voert je mee op een culinai ...

24 oktober 2013
Hudson Bar & Kitchen nieuw in Rotterdam

Een vette knipoog naar Amerika. In Rotterdam opent restaurant Hudson Bar & Kitchen in november haar deuren. De horecazaak presenteert gerechten uit de Amerikaanse keuken. Chef’s Classic Chili Con Carne, Smashing Salmon en All American Ribs met een Coca Cola BBQ glazuur, zijn een greep van de ge ...

2 oktober 2013
Julius Jaspers opent eigen restaurant

Bert van der Leden en Julius Jaspers bundelen hun krachten op de Ceintuurbaan in Amsterdam met het openen van restaurant Julius Bar&Grill. De eetgelegenheid heeft de langste restaurantbank van het land en komt op de plek waar voorheen brasserie Witteveen zat. BBQ centraal Uit de keuken komen ...

28 augustus 2013
Dutch BBQ Team pakt opnieuw prijzen

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Barbecue in de Belgische kustplaats Oostende is het Dutch BBQ Team net naast het podium beland. Maar met een eerste plaats voor het dessert, een tweede plaats voor het kipgerecht, en een vierde plaats algemeen, is het eindresultaat uiteraard meer dan goed te noem ...

13 juni 2013
Vaders gaan BBQ Battle aan

Welke vader heeft volgens tv-kok Julius Jaspers het beste barbecue recept? Via Facebook kunnen alle vaders meedoen aan de BBQ Battle bij Brasserie Brut Bubbles & Bites. Door het beste barbecue recept up te loaden vóór Vaderdag, maakt men kans op een finaleplaats. Tijdens de finale laten de v ...

30 mei 2013
Meer vega menu's voor kinderen

De Vegetariërsbond roept eetgelegenheden op om meer gezonde en vleesvrije kindermenu’s aan te bieden. Uit onderzoek van de bond blijkt dat kinderen op dit moment alleen ongezonde keuzes (friet, snacks of pannenkoeken) hebben. De vegetarische keuzemogelijkheid is in de eetgelegenheden niet vaak ...

28 mei 2013
Geen podiumplaats Dutch BBQ Team

Het Dutch BBQ Team heeft tijdens het WK barbecue in het Marokkaanse Saïda geen podiumplaats bereikt. Teamcaptain Jaap Sloof was toch erg tevreden met de prestaties van zijn team. Op alle voorgeschreven onderdelen, lamsribben en -schouder, kip, runderborst en dessert ‘freestyle’, wist het de p ...

27 augustus 2012
Nederland wint EK barbecue

Het Dutch BBQ Team is in België Europees Kampioen Barbecueën geworden. In Torhout streden 60 teams uit diverse Europese landen om de felbegeerde titel. Onderdelen De wedstrijd wordt elke twee jaar georganiseerd door de World Barbecue Association (WBQA). Elk team moest op de vijf verplichte on ...

23 mei 2012
Rotterdam krijgt pop-up barbecue-restaurant

Vanaf medio juni is Rotterdam drie maanden lang een pop-up restaurant rijker. Nu zijn tijdelijke eetzaken niet nieuw, maar dit keer gaat het om een Thais barbecue-restaurant. Varken in de pan Het restaurant staat bekend om de zogeheten Asian BBQ (Moo Kata) De Moo Kata is een goedkoop en gezelli ...

28 maart 2012
Gordon Ramsay wil geld zien van ex-partner

Gordon Ramsay spant een rechtszaak aan tegen een van zijn voormalige zakenpartners. Van Danny Lavy en het restaurant Laurier BBQ eist Ramsay 2,7 miljoen dollar. Zwartmakerij Lavy wordt gedaagd vanwege het herhaaldelijk zwartmaken van de wereldbekende chef nadat hun samenwerking op de klippen was ...

16 december 2010 Vega
De vleesvervanger leeft

“Wij willen dat mensen bewust gaan eten”, zegt Paul Bom van de Vegetarische Slager. Omdat er weinig lekkere vleesvervangers op de markt waren, heeft eigenaar Jaap Korteweg samen met Marco Westmaas, chef en eigenaar van hotel-restaurant Elzenduin, en andere partners De Vegetarische Slager ...

3 mei 2010
All-In Dining formule deze maand open

Restaurant Vandaag opent op zaterdag 12 juni officieel haar deuren van de grootste All-In Dining formule van Nederland. Vanaf half mei draait het restaurant al op volle toeren en kunnen gasten met korting genieten van de Proeftijd. Het 1.500 vierkante meter grote restaurant is gevestigd in The Food ...

29 september 2009
Winnaars 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend

In Museum Oud Overschie zijn gisteravond de winnaars van de horecawedstrijd 'Mijn culinaire droom in Overschie' bekend geworden. Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater wonnen met Asian BBQ de categorie 'hoogwaardig restaurant', Renee en Annabel van der Horst wonnen met Queen of the Road de categorie ...

3 juli 2009
Leids restaurant verloot weekeindje Milaan

Het Italiaanse restaurant Viva Italia in Leiden laat bezoekers van Leiden Culinair op een unieke wijze de smaak van Italië proeven. Onder de bezoekers van de stand verloot het restaurant een lang weekend naar de Italiaanse stad van de mode, Milaan. Liefhebbers van la dolce vita kunnen bij de stand ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: