Dutch BBQ team: WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019

Auteur: David Bakker
27 augustus 2019
Dutch BBQ team: WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019

Tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel dat op zondag 18 augustus plaats
vond in het Brabantse Son en Breugel stond tevens het officiële WBQA Open Nederlands
Kampioenschap Culinair Barbecueën op het programma.


Met een sterk deelnemers veld met professionele internationale BBQ-teams werd BBQ team Five Q uit België overall winnaar en het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019. Een overzicht van alle einduitslagen is hier terug te vinden. 

Internationale jury

Op zondag 18 augustus jl. moesten de BBQ-teams elke half uur in totaal zes gerechten aan de internationale jury aanbieden. De gerechten zijn door de 28 juryleden zogenaamd ‘blind’ gejureerd. Men kon niet zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was.

Dit jaar moest men naast de vis- en vleesgerechten en een dessert voor het eerst een vegetarisch gerecht bereiden. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op keuze bijgerecht, garnering en creativiteit. Tijdens de wedstrijd zijn de hygiëne en voedselveiligheid streng gecontroleerd.

Muziek en demonstraties

Het nationaal BBQ-spektakel, dat toegankelijk was voor het hele gezin, werd omlijst met
livemuziek, workshops, diverse culinaire presentaties en demonstraties van onder meer de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen. Tevens zijn de nieuwste BBQ trends gepresenteerd en viel er heel veel lekkers te proeven. Dit jaar was er bovendien een boeiende BBQ-Workshop ‘Wild’ met chef-kok Henrik Hansen uit Denemarken.

Overig nieuws