Dutch BBQ team: WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019

27 augustus 2019 | David Bakker

Tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel dat op zondag 18 augustus plaats
vond in het Brabantse Son en Breugel stond tevens het officiële WBQA Open Nederlands
Kampioenschap Culinair Barbecueën op het programma.


Met een sterk deelnemers veld met professionele internationale BBQ-teams werd BBQ team Five Q uit België overall winnaar en het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019. Een overzicht van alle einduitslagen is hier terug te vinden. 

Internationale jury

Op zondag 18 augustus jl. moesten de BBQ-teams elke half uur in totaal zes gerechten aan de internationale jury aanbieden. De gerechten zijn door de 28 juryleden zogenaamd ‘blind’ gejureerd. Men kon niet zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was.

Dit jaar moest men naast de vis- en vleesgerechten en een dessert voor het eerst een vegetarisch gerecht bereiden. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op keuze bijgerecht, garnering en creativiteit. Tijdens de wedstrijd zijn de hygiëne en voedselveiligheid streng gecontroleerd.

Muziek en demonstraties

Het nationaal BBQ-spektakel, dat toegankelijk was voor het hele gezin, werd omlijst met
livemuziek, workshops, diverse culinaire presentaties en demonstraties van onder meer de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen. Tevens zijn de nieuwste BBQ trends gepresenteerd en viel er heel veel lekkers te proeven. Dit jaar was er bovendien een boeiende BBQ-Workshop ‘Wild’ met chef-kok Henrik Hansen uit Denemarken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: