Dutch BBQ team: WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019

27 augustus 2019 | David Bakker

Tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel dat op zondag 18 augustus plaats
vond in het Brabantse Son en Breugel stond tevens het officiële WBQA Open Nederlands
Kampioenschap Culinair Barbecueën op het programma.


Met een sterk deelnemers veld met professionele internationale BBQ-teams werd BBQ team Five Q uit België overall winnaar en het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019. Een overzicht van alle einduitslagen is hier terug te vinden. 

Internationale jury

Op zondag 18 augustus jl. moesten de BBQ-teams elke half uur in totaal zes gerechten aan de internationale jury aanbieden. De gerechten zijn door de 28 juryleden zogenaamd ‘blind’ gejureerd. Men kon niet zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was.

Dit jaar moest men naast de vis- en vleesgerechten en een dessert voor het eerst een vegetarisch gerecht bereiden. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op keuze bijgerecht, garnering en creativiteit. Tijdens de wedstrijd zijn de hygiëne en voedselveiligheid streng gecontroleerd.

Muziek en demonstraties

Het nationaal BBQ-spektakel, dat toegankelijk was voor het hele gezin, werd omlijst met
livemuziek, workshops, diverse culinaire presentaties en demonstraties van onder meer de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen. Tevens zijn de nieuwste BBQ trends gepresenteerd en viel er heel veel lekkers te proeven. Dit jaar was er bovendien een boeiende BBQ-Workshop ‘Wild’ met chef-kok Henrik Hansen uit Denemarken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: